Zdravím, pracuji ve photoshopu delší dobu ale pořád mi nejde jedna věc, potřebuji aby půlka obrazku byla normální a druhá pulka rozmazaná ale nemohu to nikde najít, vysledek by měl vypadat nějak takto
u mě to vypadá takto protože nevím jak dál to červené je místo co má být rozmazané
Vypada to neprirozene, proto jsem rikal ze by bylo dobre rozostrovat podle hrany stolu a obrysu postavy.
Prechod do neostra by take mel byt plynuly, ne hrana rozmazano/ostro uprostred prazdneho prostoru.
Rozostreni by melo odpovid hloubce ostrosti - to co je stejne daleko od kamery by melo byt stejne ostre. Nemuze byt ostre neco co je dal a neostre neco co je bliz pokud je to v jine casti obrazu opacne.
chtel bych poridit notebook na kterem v pohode pobezi Lightroom/Photoshop a budu na nem zpracovavat RAW fotky. Nejedna se o muj primarni pracovni stroj, ale abych mohl v pripade dovolene ci delsiho pobytu mimo moje PC pracovat.
Jakou...
Poslední příspěvek
Upřímně bych se na tohle použití podíval po bazaru na nějaký Macbook s M čipem a alespoň 16 gb ram.
Měl bych prosím tyto dotazy:
- pokud mám fotošop spuštěný a k tomu procházím obrázky pomocí například FastStone, postačí, pokud fotku, kterou chci upravit chytnu, stáhnu na lištu, kde je spuštěný fotošop. Ten se mi roztáhne na plochu. Já pak stále...