Zdravím,
už som prezeral veľa článkov a fóra, no všade bolo z každého niečo ale nič pre mňa, snáď tu mi poradíte.
Na mojom PC mi pravdpeoibne odišiel starý desaťročný HDD (SATA II), keďže ho nenačítalo a ten vek to prisvedčuje. Kúpil som si teda nový SATA III WD10EZEX. Všetko som zapojil, ale prekvapivo nefunguje ani ten. Jediné čo mi v biose načíta je DVD mechanika. Skúsil som zapojiť aj samostatne a všetky možné kombinácie. Keď som zapojil samotne ten starý SATA II, zobrazilo ho v BIOSe ale to bolo všetko, nedalo sa nič robiť a po reštarte zmizol. Základnú dosku mám asi dva roky, ASUS PBZ77-V LX2.
Mohol by byť ten nový disk poškodený? S montážou som bol opatrný ale už pri prvom spustení v ňom niečo jemne šramotí, nerobil to ani ten starý a to na alze v popisku sľubovali tichý chod. Mám ísť teda reklamovať alebo chybu môžem mať v doske?
Ďakujem za odpovede.
BIOS nezobrazuje HDD
Re: BIOS nezobrazuje HDD
reklamuj HDD. Doska by ho mala bez problemov zvladnut.
Nestartuje PC? Skus toto video: https://www.youtube.com/watch?v=VZDv9ubQfY4
Ak BIOS nenačíta disky, môže byť vadný radič diskov, alebo je v BIOSe vypnutý. Prekontrolovať BIOS. Je to tak vtedy ak je DVD na PATA radiči a HDD na SATA radiči. Jeden je zapnutý a druhý vypnutý v biose, alebo je nastavený nevhodný režim SATA.
-
- Pohlaví:
pekiss: Ověř funkci disku na jiném, funkčním počítači. Bude-li disk nefunkční i tam, reklamuj.
AdrianR: můžeš mě prosím ukázat, kde na té desce je PATA rozhraní???

AdrianR: můžeš mě prosím ukázat, kde na té desce je PATA rozhraní???

"Prekontrolovať BIOS. Je to tak vtedy ak je DVD na PATA radiči a HDD na SATA radiči."
IDE radice uz hezkych par let na zadne zakladni desce nejsou.
Chyba muze byt ledaskde, treba upeceny chipset na zakladni desce. Je nutne skusit zarucene funkcni disky - a ty stavajici na zarucene funkcni zakladni desce.
IDE radice uz hezkych par let na zadne zakladni desce nejsou.
Chyba muze byt ledaskde, treba upeceny chipset na zakladni desce. Je nutne skusit zarucene funkcni disky - a ty stavajici na zarucene funkcni zakladni desce.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 1469
-
od Stenatko
Zobrazit poslední příspěvek
26 kvě 2025 14:09