Problém s WiFi

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s WiFi

Příspěvekod vlazy » 16 zář 2017 02:36

Ve čtvrtek jsem koupil nový mobil Xiaomi Redmi 4X a blbne mi na něm WiFi. Občas se mobil na WiFi připojí a pak po chvíli zase odpojí a to třeba i na delší dobu. Někdy to vypíše "Selhání připojení WiFi" a nebo to po mne chce zadat někdy i opakovaně heslo které zadám (určitě správné), ale mobil se i tak k WiFi nepřipojí. Podobný problém mám i na starým mobilu Sony Ericsson Xperia Neo V kde také mi už delší dobu vypadává internet. Nevím jestli je tento problém někde v těch mobilech a nebo v routeru. Podle toho, že mi to dělá na 2 mobilech bych usuzoval, že by to mohlo být spíše někde v routeru. S nastavením routeru jsem nic nedělal, protože se v tom skoro vůbec nevyznám. Byl jsem rád, že mi to fungovalo tak jak jsem si to nastavil kdysi před několika léty. Ten router je 5 let starý a je to TL-WR941 ND. Můžete mi k tomu někdo něco poradit čím by to asi mohlo být a co s tím?

K routeru mám připojený kablem počítač a tam mi internet funguje normálně a bez problémů. Před nedávnem byl u mne bratr a připojoval se bez problémů na moji WiFi s notebookem.

Reklama
vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Problém s WiFi

Příspěvekod vlazy » 17 zář 2017 20:25

Tak vidím, že můj problém který se tu snažím řešit je asi docela dost zapeklitý a jen tak mi někdo nedokáže k tomu něco poradit. Hledal jsem už ohledně toho něco v internetu, ale zjistil jsem pouze, že docela dost lidi řeší problém s WiFi na mobilu a nějaké řešení najít nemůžou. Jsem z toho docela dost zklamaný, protože na tom WiFi na mobilu mi docela dost záleží. U toho starého mobilu jsem horši funkčnost WiFi bral tak, že je to asi už jeho stářím a opotřebovanosti. Myslel jsem si, že když koupím nový mobil tak mi na něm WiFi bude fungovat bez větších problémů, ale asi jsem se docela dost mýlil.

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod RIKI22 » 17 zář 2017 20:42

Skontroluj si verziu firmware na routri, či je aktuálna.Zabezpečenie máš WPA/WPA2 - Personal - WPA2-PSK a AES ? Mám doma ten mobil a žiadný problém s wifi.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 18 zář 2017 00:00

RIKI22:
Děkují za reakci. Firmware na routeru asi aktuální nebude, protože tak jak jsem to před asi 5 lety koupil, doma zapojil a nějak ponastavoval tak jsem od té doby s tím nic nedělal. Nebylo ani potřeba s tím něco dělat když mi to fungovalo bez větších problémů. Nerad se hrabu v něčem v čem se téměř vůbec nevyznám abych si tím zbytečně něco nepokazil. Navíc to celé nastavování routeru je v angličtině kterou já bohužel neznám. Nevím jak se takový router aktualizuje a jak se do něho dá tu aktualizaci "natlačit". Možná se mi někteří budou smát, že se v něčem takovým nevyznám, ale ne každý je všeumělec a všeznalec, alespoň v těchto věcech já ne. Potřeboval bych takové věci vysvětlit trochu podrobněji a laicky co a jak udělat.
Pokud jde o zabezpečeni tak bych ho měl mít asi WPA2 PSK.

Tak mne napadlo zkusit router vypnout (vytažením ze zásuvky) a znova zapnutí. Po tomto mi nyní internet nějak zázračně začal na obou mobilech fungovat bez větších problémů. Snad už to tak zůstane a nenastanou s tím zase nějaké problémy.

Píšeš, že máš ten sám mobil (předpokládám, že Xiaomi Redmi 4X) a tak si dovolím zeptat tak trochu mimo téma, jak jsi celkově s tímto mobilem spokojený?

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod RIKI22 » 18 zář 2017 10:03

Ako máš zabezpečenie sa pozrieš tu :
Obrázek
Akú máš verziu firmware :
Obrázek
potom si to skontroluješ na stránke :http://cz.tp-link.com/download/TL-WR941ND.html
Vyberieš si podľa verzie , akú máš na routri napr.V5.
Áno Xiaomi redmi 4X .Nepoužívam ho ja ale zatiaľ žiadný problém.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » 10 kvě 2025 17:26 » v Sítě - hardware
    7
    5259
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:58
  • Prepojenie pc a tv cez wifi Příloha(y)
    od mandes » 31 led 2025 01:09 » v Sítě - hardware
    1
    2712
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 07:08
  • Rozšíření wifi
    od ps » 17 zář 2024 15:23 » v Sítě - hardware
    0
    3489
    od ps Zobrazit poslední příspěvek
    17 zář 2024 15:23
  • WiFi zařízení pro 2 generační dům