Dobrej den!
Chci se zeptat, jak mam nainstalovat Linux, když mam na pc už xp . Xp mam na mistnim disku C kde mam 60GB
a chtěl bych k tomu i Linux, mohu to dát na stejný disk? Zeptá se mě to, při zapnutí pc jaký OS chci spustit? Ja ten linux chci jen na skousku jestli v nem rozjedu cs condition zero a steam a něco jako iCQ
Linux s xp
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Linux s xp
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Linux s xp
Pomocí programu (např. Acronis Disk Director) odděl z toho 60GB oddílu cca 10GB /pro tvoje potřeby a zkoušku to bude bohatě stačit/ a udělej z toho "volné místo na disku" ..
Vlož CD Linuxu .. spusť instalaci .. vyber Instalovat na volné místo na disku (můžeš dát rozdělit automaticky, nebo to rozděl ručně na cca 1.5GB pro SWAP a zbytek pro / (root)) .. návod např. tady
Ano, Linux automaticky nainstaluje i Grub a ten ti nabídne na výběr mezi Windows a Linux :)
Co chceš použít za distribuci Linuxu /budeme líp vědět, jak s čím poradit/ ?:)
Vlož CD Linuxu .. spusť instalaci .. vyber Instalovat na volné místo na disku (můžeš dát rozdělit automaticky, nebo to rozděl ručně na cca 1.5GB pro SWAP a zbytek pro / (root)) .. návod např. tady
Ano, Linux automaticky nainstaluje i Grub a ten ti nabídne na výběr mezi Windows a Linux :)
Co chceš použít za distribuci Linuxu /budeme líp vědět, jak s čím poradit/ ?:)
Everybody lies so don't trust anyone. :)
Já si myslím,že žádný program nepotřebuje na rozdělení disku linux mu to nabídne při instalaci není na to nic složitého . Při instalaci a samotném rozdělení disku dej volbu vlastní rozdělení disku a ukroj z toho C čka oněch 10 GB a jěště musíš udělat odkládací prostor swap většinou se dává dvojnásobek paměti,ale max. 2 GB víc nemá cenu a mělo by to jít o data by jsi přijít neměl aspoň se mi to nikdy nestalo ,ale radši si zálohuj důležity věci
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jistěže, dá se to udělat i při instalaci .. ale při prvním seznámení s instalací a rozdělováním je podle mě lepší a "bezpečnější" upravit si disk nejdřív ve widlích :) .. ale to už záleží na každém, kterou cestu si zvolí :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)
Já jsem do toho šel na poprvé hned na tvrdo ,jestli mu můžu poradit stahni si příručku pro mandrivu tam je to celkem dobře vysvětlený
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
co se týče toho příšerného nástroje na dělení disku v Linuxu - bez zálohy se do toho nepouštěj
.Zavaděč Linuxu ti přemázne zavaděč Woken...Co se týče distribuce tak si myslím že nejlepší pro začátečníky je (K)Ubuntu jelikož má nejlepší nápovědu.Zkus nejdříve nějáké Live CD než něco budeš instalovat - dost totiž pochybuju že se ti bude líbit Wine a jeho funkčnost.
jinak seznam aplikací jedoucí pod wine najdeš na http://appdb.winehq.org/ (je to anglicky)

jinak seznam aplikací jedoucí pod wine najdeš na http://appdb.winehq.org/ (je to anglicky)
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3180
-
od faraon