Dělají phishing idioti?
- Argoneus
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Dělají phishing idioti?
karlos: sem na ten link ze zvědavosti kliknul a avira nic... nemam sem vložit log z HJT?
CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ EE @ 2,6 Ghz GPU: Sapphire HD 3850 512MB, PCI-E
Zákl. deska: Gigabyte GA-M52L-S3 - nForce 520 RAM: A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition
HDD: Samsung Spin Point F1 HD322HJ 320GB Zdroj: Seasonic SS-500ET-T3 500W
Case: THERMALTAKE VG1000BNS Wing RS100 Black
Zákl. deska: Gigabyte GA-M52L-S3 - nForce 520 RAM: A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition
HDD: Samsung Spin Point F1 HD322HJ 320GB Zdroj: Seasonic SS-500ET-T3 500W
Case: THERMALTAKE VG1000BNS Wing RS100 Black
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ja tez na to kliknul ze zvedavosti a zadna odezva,nadruhou stranu,ani Opera nemusel nic propustit,natoz pak Avast nebo ST s Comodem.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Dneska mám beautyful day! Po čtyřech měsících jsem se stal člověkem a nasedl zase do svého auta a stal se tak nezávislým na sousedech a známých. Do té radosti a pohody krásný vtip od mmmartina:
Ale naše čacká policie ho zcela jistě najde a dopraví před soud.
Vážím si práce policie a mám v jejich řadách i několik dobrých známých, přesto si myslím, že radši sklidí laciné body sejmutím kluka, který si bude tahat muziku, filmy, hry... , než pracně hledat opravdové zloděje. A hele, už to tak dobrej fór není...
Magnat, Argoneus: když jsem tam ten odkaz nechával, měl jsem mrazení, že bude lepší ho namršit. No už se stalo... Patrně jste nakoupili a já jsem zapříčinil, že Baron Prášil a fredik, budou mít víc práce (omlouvám se a link namrším)

Ale naše čacká policie ho zcela jistě najde a dopraví před soud.

Vážím si práce policie a mám v jejich řadách i několik dobrých známých, přesto si myslím, že radši sklidí laciné body sejmutím kluka, který si bude tahat muziku, filmy, hry... , než pracně hledat opravdové zloděje. A hele, už to tak dobrej fór není...

Magnat, Argoneus: když jsem tam ten odkaz nechával, měl jsem mrazení, že bude lepší ho namršit. No už se stalo... Patrně jste nakoupili a já jsem zapříčinil, že Baron Prášil a fredik, budou mít víc práce (omlouvám se a link namrším)

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Iron
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak už mě to začíná štvát. Dva dny jsem nebyl na mailu a během té doby jsem dostal 23 zpráv, přičemž 19 z nich byly podvodné maily od ČS a Servisu 24.
Tak tomuhle jsem málem uvěřil. Začínají se zlepšovat.
Vazeni klienti,
radi bychom Vas upozornili na novou verzi podvodneho e-mailu (tzv. phishingu). Nova verze e-mailu ma jako ty predesle vzbudit dojem, ze byla odeslana z e-mailove adresy Ceske sporitelny, tentokrat vsak z oficialni e-mailove adresy banky csas@csas.cz. Obsahuje odkaz v tele na udajne webove stranky internetoveho bankovnictvi banky a uzivatel je vyzvan k prihlaseni, tedy zadani osobnich bankovnich udaju.
Prosim, verifikujte tuto emailovou adresu kliknutim na spojeni nize:
https://ww.servis24.cz/ebanking-s24/dis ... 03&lang=cs
Verifikovaci spojeni je platne do 24 hodin.
Tak tomuhle jsem málem uvěřil. Začínají se zlepšovat.
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ja tomu neuveril,ponevadz mam KB,kazdopadne uz jsme v Opere nastavil filtry,tohle uz neni spam,ale valka. 

"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
karlos píše:Tomino, ne vždy je ten email takto tatarský. Dnes jsem dostal již dvakrát následující verzi:
Vazeni klienti,
radi bychom Vas upozornili na novou verzi podvodneho e-mailu (tzv. phishingu). Nova verze e-mailu ma jako ty predesle vzbudit dojem, ze byla odeslana z e-mailove adresy Ceske sporitelny, tentokrat vsak z oficialni e-mailove adresy banky csas@csas.cz. Obsahuje odkaz v tele na udajne webove stranky internetoveho bankovnictvi banky a uzivatel je vyzvan k prihlaseni, tedy zadani osobnich bankovnich udaju.
Verifikovaci spojeni je platne do 24 hodin.
(pokud si někdo chce na vlastní riziko vyzkoušet odkaz, pak si doplňte třetí w)
Pokud si chce někdo kliknout a nemá funkční antivir, ať počítá s okamžitou instalací trojana do jeho systému, teprve potom je zobrazena stránka, která je jako vejce vejci podobná té, kde se přihlašujeme do aplikace servis24, pouze s tím rozdílem, že tlačítka mají anglické popisky. Pokud ten človíček z reportáže dostal tuto verzi a je skutečně jen uživatelem počítače (a nenechme se mýlit, takových lidí je většina), který ani neví, že by měl zabezpečit počítač proti útokům, pak se ani nedivím, že jim naletěl...
Tak tento meil mi také došel a uvěřil jsem,že to je opravdu Spořka, kliknul jsem,ovšem nic jsem nezpozoroval..antivir neřval,tak nevím,zda jsem něco chytl..každopádně to přerůstá v solidní kauzu a myslím si,že buď si to někdo šeredně odskáče a nebo na tom někdo šeredně vydělá...

Včera mluvil na Radiožurnálu odborník na IT ing. Smejkal na toto téma. Prý může jít i o formu konkurenčního boje, určitá část klientely ČS může raději přejít k jiné bance.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dostal sem v poslednich dnech ty same maily,dnes jiz byli oznaceny vlony.cz filtrem jako spam a kdyz mi prijde hlaska o neve prichzim mailu do telefonu,tak uz tak nastvanej nejsem.ted uz prisel posledni dnes,ale zajimavy format od koho.
Jinak tez uz chodi maily ve formatu html.
Vazeni klienti,
Verifikovaci spojeni je platne do 24 hodin.[/color]
tomu sem samosebou neuveril,ze se jedna o banku,zadna banka nebude klientum posilat nejaky odkaz,ktery by se musel verifikovat.to je nesmysl.
Jinak nemam sporitelnu,ale ikdybych mel,tak je mi to jasny,ze je to phishing,volal sem hned druhy den,po prichozich 5mailech a tam mi rekli,ze se jedna o spam upozornujici na phisingove maily.
zde prikladam tvar emailove adresy from:=?ISO-8859-1?q?=20=22Cesk=E1=20sporitelna=22=3Ccsas=40servis24=2Ecz=3E?=@, UNEXPECTED_DATA_AFTER_ADDRESS@.SYNTAX-ERROR.
Komu: undisclosed-recipients
vsimnete si,ze neni napsana emailova adresa.
Jinak tez uz chodi maily ve formatu html.
Vazeni klienti,
Verifikovaci spojeni je platne do 24 hodin.[/color]
tomu sem samosebou neuveril,ze se jedna o banku,zadna banka nebude klientum posilat nejaky odkaz,ktery by se musel verifikovat.to je nesmysl.
Jinak nemam sporitelnu,ale ikdybych mel,tak je mi to jasny,ze je to phishing,volal sem hned druhy den,po prichozich 5mailech a tam mi rekli,ze se jedna o spam upozornujici na phisingove maily.
zde prikladam tvar emailove adresy from:=?ISO-8859-1?q?=20=22Cesk=E1=20sporitelna=22=3Ccsas=40servis24=2Ecz=3E?=@, UNEXPECTED_DATA_AFTER_ADDRESS@.SYNTAX-ERROR.
Komu: undisclosed-recipients
vsimnete si,ze neni napsana emailova adresa.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To nejlepší z phishingu
Platební bilance internetových phishingových gangů je v poslední době na hodně špatné úrovni. Proč si to myslíme?
1) Phishing už není jen záležitostí nejrozšířenějších jazyků (a vyspělých států), zařazením češtiny jsme se sice zařadili po bok anglosasů, z hlediska stavu účtů jsme s největší pravděpodobností daleko za nimi. Pokud to i tak stojí zločincům za námahu…
2) Jen zlomek mailů vypadá tak jak by vypadat měl. Naprostou většinu lze spíše zařadit do kolonky „amatérské pokusy“.
3) I když při psaní libovolného dokumentu platí pravidlo: „chybička se vloudí“. Zde je to spíše naopak – jen výjimečně se do textu vloudí něco správného. Většina mailů je směsicí komické češtiny, angličtiny a nepovedené ruštiny. Rozpočet gangu by zřejmě investici do korektora neunesl…
http://www.chip.cz/cs/clanky/to-nejleps ... hingu.html
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jen konstatuji: lidé jsou nepoučitelní a vždy se i v minulosti našlo hodně podnikatelů, kteří se obohacují díky hlouposti a naivitě lidí. Funguje to i nyní a to nejen na netu. Internet se svými možnostmi, je jen nejnovější prostředník.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
nevím jestli to má i ČS(na mě je moc drahá a neschopná) ale ty banky které mají zabezpečení na trošku solidní úrovni mají certifikaci Verisign nebo jiné certifikační autority.Vypadá to nějak takhle:

E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS