Chyba při instalaci Win95 (Vyřešeno) Vyřešeno
Chyba při instalaci Win95 (Vyřešeno) Vyřešeno
Zdravim, mám tu trochu "lahůdku"
na starej komp (PII 233Mhz, 32MB RAM, tři disky dohromady 7GB) chci nainstalovat Win95 z originálních disket ale hlásí mi to "maximální velikost spustitelného souboru musí být alespoň 42xxxx bajtů" nevím to úplně do slova a ty "x" tam dávám místo čísel, příjde mi to že to chce aspoň 42MB RAM ale pokud vím má to jet i na 32MB. Tak dík za rady a doufám že se trochu nostalgicky "zasníte" a poradíte. Dík.

Naposledy upravil(a) Zeppelin dne 20 bře 2008 21:29, celkem upraveno 1 x.
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
HiJackThis
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Chyba při instalaci Win95
no já provozuju ještě větší "lahůdku" P 133mhz 30mb ram 1gb hdd a 1mb grafika (256 barev) Ntb 365x thinkpad 

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
A co na tom máš za OS?
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
HiJackThis
HiJackThis
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Problém bude asi někde jinde, W95 jsem v pohodě provozoval na P1 (asi 90Mhz, nepamatuju), 16MB RAM.
Co se týče té hlášky, ve které fázi to hlásí?
Co se týče té hlášky, ve které fázi to hlásí?
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem před lety měl Pentium S(?) a přetaktoval jsem ho na 120MHz, RAM 32MB, HDD 3,2GB a v pohodě jsem tam natáhnul Win98.Zkus tam Win 98, pokud máš.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Hned když tam dám první disketu-resp. druhou protože na první je DOS ale právě když tam dám tu s DOSem tak to jenom "zachroustá" a nic na monitoru není-jen v rohu bliká pomlčka, no a když dám druhou (první instalační) tak napíše not system disk.....no prostě že to není systémová disketa ale když dám disketu s FreeDos (nebo Freeloader nebo jak se to jmenuje) tak ten naběhne a pak vyndám disketu a dám tu první instalační, napíšu v tom FreeDosu to a:\setup a ono to napíše vyčkejte než se inicializjue instalátor windows a hned to napíše i to s tím 42xxx.......takže on je spíš problém v tom DOSu co? Proč mi tam nejde dát? Možná bych si mohl zkusit udělat novou přes XP-čka že? Ale tamto je originál a před pár měsíci mi to na jiným kompu šlo.....
PS: 98 nemám a Linux jsem zkoušel třeba Puppy
a to je sice pěkný ale jede to pomalu a ne a ne to nainstalovat na disk 
Edit: jinak to bude sloužit jako datový úložiště ke kterýmu budu přistupovat přes LAN, já už to tu jednou řešil ale nikdo mi nic lepšího než Slax nedoporučil....zkoušel jsem i ReactOs ale to se sekne hned na začátku instalace
PS: 98 nemám a Linux jsem zkoušel třeba Puppy

Edit: jinak to bude sloužit jako datový úložiště ke kterýmu budu přistupovat přes LAN, já už to tu jednou řešil ale nikdo mi nic lepšího než Slax nedoporučil....zkoušel jsem i ReactOs ale to se sekne hned na začátku instalace

HiJackThis
HiJackThis
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak to je nějaký divný (já už si bohužel nepamatuju přesně, co se všechno dělo), každopádně instaloval jsem W95 na výše uvedenou setavu (a ne jednou) z deseti (cca) instalačních disket W95 a žádný problém nebyl. 

Ono jich je asi 16+asi 8 s IE
no a já to tedy zítra zkusím s novou disketou MS-DOS kterou udělám v XP-čkách no.....a pak dám vědět

HiJackThis
HiJackThis
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Myslím, že musíš na disku Fdiskem vytvořit oddíly a to první systémový a nastavit jej jako aktivní a pak další rozšířený a teprve něm další. Následně vše naformátovat. Teprve potom můžeš instalovat Win95.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
S tím fdiskem mi to potom taky došlo jenže-tak jsem na to dělal půl dne a pořád nic
udělal jsem primární odíl a ten jsem udělal aktivní, udělal jsem i odíl s tím rozšířeným systémem DOS nebo jak se to jmenuje a na něm i logické jednotky........ale stejně mi to po spuštění instalace hlásí že musím vytvořit nějakej spustitelnej odíl MS-DOS nebo či co zkrátka asi to naformátovat ale jak?

HiJackThis
HiJackThis
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na té první disketě je určitě i formát, když tam byl Fdisk. Napiš A: a Enter , pak format C: a Enter a pak další. Po naformátování napiš opět A: a Enter a pak copy sys C: a Enter. Překopírují se systémové soubory DOS a pak instalovat Win95. Doufám, že to platí pro tu instalaci z disket. Možná, že stačí spustit instalaci Win95 po naformátování. Už je to nějaký pátek, co jsem naposledy instaloval tento systém a róza skleněná dělá s pamětí divy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Tak díky moc, to s tím "copy sys c:" jednak nešlo a jednak to nebylo potřeba-ten formát stačil a už je to hotovo
Ale teď se ještě "poprat" s ovladači....ale to už nějak udělám. Takže díky moc.
PS: disket bylo 15+5 s IE

PS: disket bylo 15+5 s IE

HiJackThis
HiJackThis
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 7706
-
od kellne
Zobrazit poslední příspěvek
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3911
-
od MonikaVavrova
Zobrazit poslední příspěvek
11 dub 2025 11:07
-
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2436