linux na tomto ntb-vyřešeno Vyřešeno
Re: linux na tomto ntb
mam tam dvě položky a obě jsou už nainstalované
- Starlett
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Šlo by to trochu konkrétněji?
přesný název obou položek + verze a požadovaná verze onoho balíčku z instalace ktoshiby, pokud je uvedena?

Is it a bug or a feature?
první je: libsynaptics0-devel 0.14.6c-1mdv2007.1 i586
druhá: libsynaptics0 0.14:6c-1mdv2007.1
tyto mam nainstalované
tuto jsem stáhl ktoshiba-0.10-1 a jak to hodí tu hlášku se synapticsem tak u toho žádná verze uvedená není
druhá: libsynaptics0 0.14:6c-1mdv2007.1
tyto mam nainstalované
tuto jsem stáhl ktoshiba-0.10-1 a jak to hodí tu hlášku se synapticsem tak u toho žádná verze uvedená není
- Starlett
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak zkusíme třeba tenhle. Nainstaluj nejdřív tento balík a po něm znovu ktoshibu.
ten odkaz mi nejde píše to chybu 550 change directory nebo jak přesně
tak už to ,ale v polovině instalace to selhalo píše to ,že to koliduje s tamtěma souborama

tak odstranil jsem ty původní soubory libsynaptics a nahradil je těma co jsi mi doporučila a teď to pro změnu píše ,že němteré pož. b. není možné naist. z důvodu nespl. powersave-libs. díky za ochotu
- Starlett
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tak tohle bude zajímavé...
Radši tam vrať ty původní libsynaptics, ty byly určené přímo pro Mandrivu. Ty nové by mohly způsobovat později jiné problémy. Zkusím najít nějaké náhradní řešení
Nejspíš to nepůjde odinstalovat přímo přes správce softwaru, takže si spusť pod rootem konqueror (su -c 'konqueror /usr/include/synaptics') a smaž pad.h, Shm_0_14_5, synaptics.h, synparam.h, Shm_0_14_4, Shm_0_14_6, syndebug.h, synshm.h - pokud jsou ve složce jen tyhle soubory, tak ji smaž celou.
Pak se vrať v adresářové struktuře o 2 úrovně výš a v /usr/lib smaž libsynaptics.a, libsynaptics.so, libsynaptics.so.0.0.1, libsynaptics.la, libsynaptics.so.0
Omlouvám se za nesmysly. Budu se ti snažit pomoct, ale úspěch bohužel zaručit nemůžu
Nevím přesně jaké následky by mohly mít ty druhé libsynaptics, je možné, že žádné. V případě, že by sis je tam chtěl z nějakého důvodu nechat, je možné zkusit obdobným způsobem přidat i další vyžadované balíky (teď ten powersafe-libs) a je také možné, že by to fungovalo, ale na tvém místě bych to neriskovala...
Někde snad musí existovat balík přímo určený pro Mandrivu
Radši tam vrať ty původní libsynaptics, ty byly určené přímo pro Mandrivu. Ty nové by mohly způsobovat později jiné problémy. Zkusím najít nějaké náhradní řešení

Nejspíš to nepůjde odinstalovat přímo přes správce softwaru, takže si spusť pod rootem konqueror (su -c 'konqueror /usr/include/synaptics') a smaž pad.h, Shm_0_14_5, synaptics.h, synparam.h, Shm_0_14_4, Shm_0_14_6, syndebug.h, synshm.h - pokud jsou ve složce jen tyhle soubory, tak ji smaž celou.
Pak se vrať v adresářové struktuře o 2 úrovně výš a v /usr/lib smaž libsynaptics.a, libsynaptics.so, libsynaptics.so.0.0.1, libsynaptics.la, libsynaptics.so.0
Omlouvám se za nesmysly. Budu se ti snažit pomoct, ale úspěch bohužel zaručit nemůžu

Nevím přesně jaké následky by mohly mít ty druhé libsynaptics, je možné, že žádné. V případě, že by sis je tam chtěl z nějakého důvodu nechat, je možné zkusit obdobným způsobem přidat i další vyžadované balíky (teď ten powersafe-libs) a je také možné, že by to fungovalo, ale na tvém místě bych to neriskovala...
Někde snad musí existovat balík přímo určený pro Mandrivu

- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A co zkusit FnFx (prý už ho má Mandriva přímo v repozitářích) .. nebo tady je diskuze k KToshiba a řeší tam ten stejný problém .. jestli umíš aspon trochu eskymáčtinu, tak si to můžeš projet, třeba ti to pomůže 

Everybody lies so don't trust anyone. :)
nevím jak se mám dostat do kongueroru jako root přes konzoli mi to nejde
- Starlett
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ten FnFx nevypadá moc aktuálně, ale rozhodně to bude lepší než si rozvrtat systém...
pokud ti nefunguje ten příkaz, co jsem uvedla výše, tak se napřed přihlaš jako root (su) a následně spusť konqueror (používáš ho jako správce souborů, že ano?). Pak se přesuň do té složky (cd /usr/include/synaptics). Jde to samozřejmě smazat i přes konzoli, ale s GUI to mě osobně přijde jistější
pokud ti nefunguje ten příkaz, co jsem uvedla výše, tak se napřed přihlaš jako root (su) a následně spusť konqueror (používáš ho jako správce souborů, že ano?). Pak se přesuň do té složky (cd /usr/include/synaptics). Jde to samozřejmě smazat i přes konzoli, ale s GUI to mě osobně přijde jistější

ten FNFX nejde stáhnout stránka hází chybu, do kongueroru se nemúžu dostat , otevřu konzoli přihlásím se jako root pak dam příkaz cd /usr/include/synaptics
a napíše mi to ,že to není soubor ani adresář tak už nevím asi jsem kopyto
tak fnfx jsem naistaloval ,ale pokud ho spustím tak se neotevře a nic nenapíše
a napíše mi to ,že to není soubor ani adresář tak už nevím asi jsem kopyto

tak fnfx jsem naistaloval ,ale pokud ho spustím tak se neotevře a nic nenapíše

Re: linux na tomto ntb vyřešeno
už mi to funguje přes kmix klávesové zkratky alt atd. musel zvolit hlavní kanál moc vám všem děkuji za rady a ochotu
linux mi dává zabrat ,ale nevzdám to někdy se ho snad naučím

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Bluetooth:Bluetooth neni k dispozici v tomto zarizeni
od byron » 02 bře 2025 09:21 » v Vše ostatní (sw) - 1
- 3436
-