Chci si nahrát hlas (maturitní otázky) do formy mp3. Problém je ten, že mám levný mikrofon a levnou zvukovku. Všechno Noname, zvukovka stála pod 400 kč myslím a nevím jak to bude znít...
Už jsem dělal nějaký test, ale mikrofon který jsem doma našel je vyloženě fakt starý (snad někdy v přelomu 80./90. let) a když jsem si pomocí něho něco nahrál, byla tam spousta šumu, praskání atd.
Chci se zeptat, jestli je vůbec s takovým vybavením (zvukovka do 400kč a mikrofon si tedy koupím nový, ale taky jen tak do 150kč max) možné dosáhnou nějakého rozumného zvuku (nahraný hlas), aby to šlo dlouhodobě poslouchat...?
Popřípadě který free a na obsluhu jednoduchý program by jste mi doporučili pro odstranění tohoto šumu a praskání? (+jakési "vrnění", asi elektrická síť?)
Za všechny vaše rady díky!
Nahrávání Hlasu
Re: Nahrávání Hlasu
Co se týče toho free softu tak já používám na zvuk WavePad. Máš tam vše potřebné, ale je to anglicky a čeština se ani doinstalovat nedá, takže pokud chceš česky tak Audacity.
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Zeppelin píše:Co se týče toho free softu tak já používám na zvuk WavePad. Máš tam vše potřebné, ale je to anglicky a čeština se ani doinstalovat nedá, takže pokud chceš česky tak Audacity.
no a bude mi to stačit ta moje zvukovka a spo...??
jo stejnak ti převážnou většinu udělá mikrák
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Já nahrávám v Gold Wave, taky mám mikrofon za 150,- mono a ujde to, pak si to v tom prográmku pustím ze srandy třeba pozpátku 

no ja jsem jeste pred par lety nahraval moje hudebni vytvory na uplne obycejnem mikrasu a urcite byste se divili tomu zvuku, i s mikrofonem za stovku udelas solidni zvuk, jinak free program: Audacity
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
jakési vrnění bude asi padesátka ze sítě, stačí vše ( pouzdro mikrofonu ) spojit s kostrou počítače eventuálně pro připojení mic. použít stíněný kablík.
-
- Pohlaví:
Já mám mikrofon asi za 100,- a s AUDACITY to na nahrávání hlasu stačí bohatě. Ten mikrofon zabírá celou místnost a pokud je tam něco trochu mimo, tak to stačí při poslechu doladit korekcema. Na maturitní otázky v pohodě.
Blue Spirit píše:Já mám mikrofon asi za 100,- a s AUDACITY to na nahrávání hlasu stačí bohatě. Ten mikrofon zabírá celou místnost a pokud je tam něco trochu mimo, tak to stačí při poslechu doladit korekcema. Na maturitní otázky v pohodě.
A jaký mikrofon máš? Třebas nějaký odkaz jestli bys mohl hodit...?
Jinak já jsem si to zkoušel jen s nějakým mikrofonem, co jsem tady doma našel, je to snad někdy z přelomu 80/90 let (beze srandy, minimálně tak vypadá, velký bílý monstrum s designem let 80.) Je to takový ten co si zpěváci drží přes pusou při zpěvu. Problém je, že tam jde strašně slyšet "funění" do mikrofonu. I když si dávám pozor, sebemenší záchvěv (třebas i jen špatně vyslovené slovo), se tam promítne daleko víc než mluvené slovo. Otřesný... I tohle by tedy nějaký "moderní", byť za 150 kč koupený mikrofon měl odstranit jo?
-
- Pohlaví:
Něco jako je TADY DOLE za 120,-Kč.
Na tvoji potřebu koupíš v každé prodejně elektretový mikrofon už od padesátky. Nějaký krámy se kterými zpívali pionýři vůbec použít nelze.
Na tvoji potřebu koupíš v každé prodejně elektretový mikrofon už od padesátky. Nějaký krámy se kterými zpívali pionýři vůbec použít nelze.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
stačí vše ( pouzdro mikrofonu ) spojit s kostrou počítače
V navrhované cenové kategorii, jsou pouzdra plastová a kablíky jsou stíněné vždy.
strašně slyšet "funění" do mikrofonu
Na mikrofon se člověk musí naučit mluvit nebo zpívat. Kdybysi takto funěl do mikrofonu za pět, šest tisíc, tak tě zvukař zabije (minimálně přerazí čelist

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Toho jsem se celkem bál. Bohužel, už když mluvím tak z 20 cm vzdálenosti od MICu (a to skoro už "řvu"), tak je to tak tak a musím si zvuk upravovat (Audicity nebo jak), aby tomu bylo rozumět. Jenže pak už mám hlas celkem zdeformovaný a není to moc příjemné na poslouchání... Jaké úpravy bys doporučil v "externích programech"?, kromě zvýšení hlasitosti a odstranění šumu...?
Jinak to i do MICu za 100kč nemůžu už mluvit z větší vzdálenosti než 15-20cm od pusy, nebo jsem si už v této low-end skupině vybral navíc ještě EXTRA low end mikrofon...
??
//odstraněna zbytečná citace
//Karlos
Jinak to i do MICu za 100kč nemůžu už mluvit z větší vzdálenosti než 15-20cm od pusy, nebo jsem si už v této low-end skupině vybral navíc ještě EXTRA low end mikrofon...

//odstraněna zbytečná citace
//Karlos
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Při nahrávání záznamu O2TV je černá obrazovka
od atari » 05 lis 2024 21:27 » v Internet a internetové prohlížeče - 8
- 5531