Nahrávání Hlasu

...

Moderátor: Mods_senior

timoty
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nahrávání Hlasu

Příspěvekod timoty » 22 bře 2008 22:07

Chci si nahrát hlas (maturitní otázky) do formy mp3. Problém je ten, že mám levný mikrofon a levnou zvukovku. Všechno Noname, zvukovka stála pod 400 kč myslím a nevím jak to bude znít...

Už jsem dělal nějaký test, ale mikrofon který jsem doma našel je vyloženě fakt starý (snad někdy v přelomu 80./90. let) a když jsem si pomocí něho něco nahrál, byla tam spousta šumu, praskání atd.

Chci se zeptat, jestli je vůbec s takovým vybavením (zvukovka do 400kč a mikrofon si tedy koupím nový, ale taky jen tak do 150kč max) možné dosáhnou nějakého rozumného zvuku (nahraný hlas), aby to šlo dlouhodobě poslouchat...?

Popřípadě který free a na obsluhu jednoduchý program by jste mi doporučili pro odstranění tohoto šumu a praskání? (+jakési "vrnění", asi elektrická síť?)

Za všechny vaše rady díky!

Reklama
Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nahrávání Hlasu

Příspěvekod Zeppelin » 22 bře 2008 22:12

Co se týče toho free softu tak já používám na zvuk WavePad. Máš tam vše potřebné, ale je to anglicky a čeština se ani doinstalovat nedá, takže pokud chceš česky tak Audacity.
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

timoty
nováček
Stav:

Příspěvekod timoty » 22 bře 2008 22:35

Zeppelin píše:Co se týče toho free softu tak já používám na zvuk WavePad. Máš tam vše potřebné, ale je to anglicky a čeština se ani doinstalovat nedá, takže pokud chceš česky tak Audacity.

no a bude mi to stačit ta moje zvukovka a spo...??

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 22 bře 2008 22:37

jo stejnak ti převážnou většinu udělá mikrák
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 22 bře 2008 23:22

Já nahrávám v Gold Wave, taky mám mikrofon za 150,- mono a ujde to, pak si to v tom prográmku pustím ze srandy třeba pozpátku :D

d-pozz
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod d-pozz » 23 bře 2008 00:59

no ja jsem jeste pred par lety nahraval moje hudebni vytvory na uplne obycejnem mikrasu a urcite byste se divili tomu zvuku, i s mikrofonem za stovku udelas solidni zvuk, jinak free program: Audacity

zdenek57
nováček
Stav:

Příspěvekod zdenek57 » 30 bře 2008 00:50

jakési vrnění bude asi padesátka ze sítě, stačí vše ( pouzdro mikrofonu ) spojit s kostrou počítače eventuálně pro připojení mic. použít stíněný kablík.

guest

Příspěvekod guest » 30 bře 2008 03:40

Já mám mikrofon asi za 100,- a s AUDACITY to na nahrávání hlasu stačí bohatě. Ten mikrofon zabírá celou místnost a pokud je tam něco trochu mimo, tak to stačí při poslechu doladit korekcema. Na maturitní otázky v pohodě.

timoty
nováček
Stav:

Příspěvekod timoty » 30 bře 2008 12:40

Blue Spirit píše:Já mám mikrofon asi za 100,- a s AUDACITY to na nahrávání hlasu stačí bohatě. Ten mikrofon zabírá celou místnost a pokud je tam něco trochu mimo, tak to stačí při poslechu doladit korekcema. Na maturitní otázky v pohodě.

A jaký mikrofon máš? Třebas nějaký odkaz jestli bys mohl hodit...?

Jinak já jsem si to zkoušel jen s nějakým mikrofonem, co jsem tady doma našel, je to snad někdy z přelomu 80/90 let (beze srandy, minimálně tak vypadá, velký bílý monstrum s designem let 80.) Je to takový ten co si zpěváci drží přes pusou při zpěvu. Problém je, že tam jde strašně slyšet "funění" do mikrofonu. I když si dávám pozor, sebemenší záchvěv (třebas i jen špatně vyslovené slovo), se tam promítne daleko víc než mluvené slovo. Otřesný... I tohle by tedy nějaký "moderní", byť za 150 kč koupený mikrofon měl odstranit jo?

guest

Příspěvekod guest » 30 bře 2008 12:47

Něco jako je TADY DOLE za 120,-Kč.
Na tvoji potřebu koupíš v každé prodejně elektretový mikrofon už od padesátky. Nějaký krámy se kterými zpívali pionýři vůbec použít nelze.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 31 bře 2008 06:48

stačí vše ( pouzdro mikrofonu ) spojit s kostrou počítače

V navrhované cenové kategorii, jsou pouzdra plastová a kablíky jsou stíněné vždy.
strašně slyšet "funění" do mikrofonu

Na mikrofon se člověk musí naučit mluvit nebo zpívat. Kdybysi takto funěl do mikrofonu za pět, šest tisíc, tak tě zvukař zabije (minimálně přerazí čelist :wink: ). Mluv do mikrofonu z větší vzdálenosti, správně artikuluj, pořádně otvírej pusu a mluv nahlas. Pokud bude úroveň nízká, dožeň jí gainem, pokud bude signál přebuzený, uber gain. Když se budou ozývat rány při vyslovení "P", "D", "T" dej na mikrofon molitanový návlek. I s mikrofonem za kilo se dá pořídit slušný záznam, zejména pokud jde o zachycení slova. Soft doporučit nemůžu, protože patřím k těm šťastnějším, kteří používají profi (CakeWalk a SoundForge), ale patrně i tyto by se daly použít v Trial verzi.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

timoty
nováček
Stav:

Příspěvekod timoty » 01 dub 2008 19:11

Toho jsem se celkem bál. Bohužel, už když mluvím tak z 20 cm vzdálenosti od MICu (a to skoro už "řvu"), tak je to tak tak a musím si zvuk upravovat (Audicity nebo jak), aby tomu bylo rozumět. Jenže pak už mám hlas celkem zdeformovaný a není to moc příjemné na poslouchání... Jaké úpravy bys doporučil v "externích programech"?, kromě zvýšení hlasitosti a odstranění šumu...?

Jinak to i do MICu za 100kč nemůžu už mluvit z větší vzdálenosti než 15-20cm od pusy, nebo jsem si už v této low-end skupině vybral navíc ještě EXTRA low end mikrofon... :-(??

//odstraněna zbytečná citace
//Karlos

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”