WINDOWS ALERT

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: WINDOWS ALERT

Příspěvekod paul27 » 24 bře 2008 18:28

Určitě to bude spíše výhoda. Jinak i za Barona nemáte zač.

Reklama
tomkad
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod tomkad » 24 bře 2008 19:04

Ještě mám poslední prosbu. Používám AVAST, mám nainstalovaný AD-Aware 2007 je nutno ještě nějaký programek k zabezpečení mého PC, aby se již neopakovaly předchozí problémy?

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 24 bře 2008 19:20

Tohle je tak trochu otázka do pranice. Povím vám svůj názor.

Ještě k tomu by byl vhodný firewall. Každý by teď doporučoval Kerio, Comodo a já nevím co všechno. Já od toho v poslední době ustupuju, dříve jsem také doporučoval. Když si nainstalujete nějaký aplikační firewall, tak se nějak tak předpokládá, že umíte rozeznat, co povolit/zakázat, víte co jsou to porty, k čemu jsou, popřípadě ještě něco. To je podle mě důležitý ke správnému nastavení firewallu. Pokud to umíte tak hurá na to, pak ano. Druhá šance, podle mě minimálně stejně účinná(když vezmu v potaz, že polovina lidí se sice chlubí Keriem, ale ve skutečnosti by na tom byla lépe s WFW) je si založit nebo již z vytvořeného účtu udělat účet s omezeným přístupem (ve Vistě už správně pojmenovaný učet Uživatel) a pracovat v něm. Zde totiž není možnost např, přepsání systémového souboru, zapisování do registrů (a že to hodně virů využívá), takže potencionální vir pak může být lehko smazatelný, popřípadě se sám nedokáže spustit po startu pc (právě kvůli nemožnosti se zapsat do registrů) atd.

Tuhle tu někdo psal, že z účtu s omezeným přístupem není šance instalovat program, který práva Správce vyžaduje, to je blbost. Každej program můžete dočasně spustit jakoby běžel v jiném účtu.

Takže toť můj názor, klidně se ještě ptejte, možná jsem to tak dobře nevysvětlil, ale snažil jsem se.
Naposledy upravil(a) paul27 dne 24 bře 2008 20:36, celkem upraveno 1 x.

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 24 bře 2008 20:09

100% ochrana pc a uživatele je pc vůbec nepoužívat ... zamezíte tím případnému konfliktu.
Microsoft.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 24 bře 2008 20:30

Owner píše:100% ochrana pc a uživatele je pc vůbec nepoužívat ... zamezíte tím případnému konfliktu.
Microsoft.

A nebo tak. :lol:

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”