Vadná RAM ? - Vyřešeno! Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Vadná RAM ? - Vyřešeno!

Příspěvekod guest » 01 dub 2008 15:58

Zdravím všechny.
Ráno jsem byl klukovi přeinstalovat systém. Byl kouslej a pak si dělal co chtěl. Jakoby se zbláznil. Měnily se ikony a různě. Jelikož se to nepodařilo zprovoznit, tak následovala nová čistá instalace.
Pomalý formát "C"
Instalace
Instalace MB + GK + Zvukovky
Pak už jenom ICQ abychom mohli komunikovat, kdyby měl nějaké problémy s další instalací.
Potud vše O.K.

Asi za hodinu mi volal, že při instalaci WMP (asi upgradoval na 10?) to spadlo a tmavej monitor.
Začne nabíhat systém, objeví se logo a tma. Tma je i v nouzáku.
Já bych to tipoval na RAM, ale vůbec si nejsem jistej a ani mne nenapadá jak RAM otestovat bez monitoru.
Vzhledem k tomu že má 2x512MB tak ty paměti vyndat a vyzkoušet, ale víc mne nenapadá.
Máte někdo jinej nápad?
Doplnil - Vyřešeno! Pic

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Vadná RAM ?

Příspěvekod El Diablo » 01 dub 2008 16:01

Ultimate Boot CD ale vidím to na vadný disk...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

guest

Příspěvekod guest » 01 dub 2008 16:27

El Diablo píše:Ultimate Boot CD ale vidím to na vadný disk...

Tos mne nepotěšil, já bych spíš tipnul na RAM. Tak se asi nebudeme trápit, má to v záruce a k prodejci 100m. Já mu večer ještě zavolám ať vyzkouší paměti ve slotech a jinak servis. Zbytečný mordování. Pokud to tam odnese, tak dám vědět jak to dopadlo. Díky!

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 01 dub 2008 16:40

Co teploty ? Jak ten servis ? :idea:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

guest

Příspěvekod guest » 01 dub 2008 16:46

Teploty? To se nemá šanci za tu chvilku ohřát. S tím servisem ti nerozumím ?? Prostě to dá do servisu-oni to jsou sice IT maniaci, ale snad to týden vydržej a o data už stejně přišli.

guest

Re: Vadná RAM ? Vyyřešeno.

Příspěvekod guest » 03 dub 2008 18:13

Tak problém byl někde jinde a v podstatě velmi jednoduchý. Po instalaci jsem mu nestavil rozlišení 1280x768, ale on si tam potom dal nějáké (?) vyšší rozlišení a monitor to nebral - proto ta tma, v servisu mu to opravili a pohoda. Takže dík a snad jsme všichni o malinko moudřejší.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 03 dub 2008 19:10

:lol: Ale pro jistotu otestuj ten disk...
BTW hlavně že máš v podpisu "Jak označit příspěvek jako vyřešený"... :lol: :lol: :lol:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

guest

Příspěvekod guest » 03 dub 2008 23:11

Omlouvám se mám toho trochu víc a evidentně to nezvládám. Ten disk projedem. Díky moc.
P.S. co se týká toho Vyřešenýho příspěvku, tak to mi nějak nefunguje. Ale možná jsem kopyto ?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Vadná RAM ? - Vyřešeno!

Příspěvekod Pic » 03 dub 2008 23:53

Z řešení tohoto problému, je patrné, že je nutná informace o tom, co bylo na PC upravováno před vznikem závady.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest

Příspěvekod guest » 04 dub 2008 17:06

Jasně, ale to nevím. Oni to jsou takový já jim říkám "cvakálisti". Všechno odklikaj, všechno nainstaslujou, ale když se jich zeptám, tak nevědí. Ale hlavně že už to funguje. Proč měnil to rozlišení a jak nevím, prostě prý měnil.

Ale vím tu příčinu - trochu. Prý mu tam Spybot anebo Kerio hlásilo změnu v registrech a on to zakázal anebo povolil. Sám neví.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Vadná RAM ? - Vyřešeno!  Vyřešeno

Příspěvekod Pic » 04 dub 2008 17:18

To znám, málokdo uvede co před závadou na PC dělal a při tom vždy upozorňuji, že to pomůže zpravidla rychleji problém vyřešit. Někteří klidně tvrdí, že to sám počítač, prostě zapírají, jako malí školáci po nějakém darebáctví.
Snad každý z nás občas sáhne trochu vedle a způsobí si problémy. Prostě chybovat je lidské, jen opakovat stejné chyby je blbost.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest

Příspěvekod guest » 04 dub 2008 18:37

Ono je ti těžký, koupili si PC zařídili internet a víc je nezajímá. Už jsou světový a ostatní se postaraj. Ostatní jsem zpravidla já a už mne to nebaví. Můžu říkat co chci, všechno se to odkejve a za dva dny zvoní telefon. :lol:
Říká se, že chybama se každý učí a tak budu doufat, že i v tomto případě je to pravda. :evil:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vadná základní deska? Příloha(y)
    od Sirkosta » 19 kvě 2025 15:11 » v Problémy s hardwarem
    29
    4825
    od Sirkosta Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 11:04

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”