karlos píše:Jak mohu něco neuznávat? Jednoduše. Protože se mi to nelíbí.Možná jsem tě tímto utvrdil o své omezenosti, ale věř, že jsem za mixákem proseděl, nebo prostál, za dvacet let hodně času, hodně se toho o muzice naučil a hodně hudebních stylů mým aparátem prolezlo. Setkáním heligonkářů počínaje přes Barock, Plektrum, HomerStreet, Asmodeus,.. po hafo diskoték. Rozhodně si vážím každého muzikanta, který vezme jakýkoliv nástroj a zahraje na něj jakoukoliv písničku. Čistě a rytmicky přesně. Pokud toto vše produkuje na počítači, kde za něj rytmus a čistotu tónu obstará program, pak jej neberu za muzikanta. Někdo možná ano, taková je již doba, vedoucí k povrchnosti...
to je naprosto přesné !
muzikant a jeho produkce hudby vždy vycházela z fyzického nástroje který musel umět ovládat + noty dnes je vše zajištěno elektronikou kde postačí znát noty ( a to i mnohdy ne!) mět svou jakou-takou představivost o podobě skladby a hurá na to ( a to těmto lidem kolikrát chybí hudební sluch proto se většinou uchylují k monotoní muzice typu duc-duc-duc-duc-duc-duc trvající i 2 hodiny v kuse a pokud i tady strácí podstatu muzika proč do toho nenacpat prášky?
vždyť prožitek je lepší silnější (ale akorát to nemá s muzikou nic společného !) je to prostě nová doba -nové styly a klasická muzika se nám vytrácí stále víc a víc nakonec nám ke štěstí postačí dva tóny se nepravidelně zaskakující a euforie nám nastolená ne muzikou ale prášky.
opět pohled naší doby - když my jsme chodili na zábavu ten spěvák ze sebe vydal hafo energie jak u hlasivek tak i u rukou třeba na bicí,kytaru ,housle,harmoniku, dnes stačí mít program nahodit melodii nějak mixnout dát tomu název a hurá do rádia třeba se chytne

JE PRAVDA ŽE DOBA SE ZMĚNILA . Dřív to bylo více o LIDECH dnes je to více o KOMPJŮTRECH
ps:to Merlin66 : KSČ jsem nepleť v té době pokud člověk nebyl blbý mohl si klidně dovolit poslouchat co chtěl - možnosti byli (u někoho víc u někoho míň) říct že za orientaci v musice může strana je dost alibistické leč nepravdivé ( i když nechci být sprostý---> pokud si člověk neuměl k tomu najít cestu - dobře mu tak)