Heslo v BIOSU

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Heslo v BIOSU

Příspěvekod memphisto » 14 dub 2008 11:04

Zdravím,
mám dotaz. má někdo zkušenosti se zaheslováním BIOSU a popřípadě zablokováním? Kolikrát lze zadat heslo špatně než se PC úplně zablokuje? potřeboval bych si doma zaheslovat své PC. leze mi do něj sestra a otec a dělají tam strašné kraviny. zaheslovat profil nepomůže,protože tatík si někde zjistil jak přes administrátora v příkazovém řádku změnit heslo uživatelů.mám doma starou šunku Celera 1,2GHz, který mám na testování virů a to jim nestačí.tatík je na PC strašný antitalent.teď, když jsem byl doma, tak jsem myslel, že mě omyjí.v mém novém PC se hrabal s vysavačem že jsem tam měl trochu prachu :crazy:

uvádím pár husarských kousků mého tatíka:
1) ve starém PC se pokazila grafika.říkal jsem mu to.než jsem dojel domů to spravit, tak měl PC rozebrané a vysaté.samozřejmě to dělal na koberci, takže odpálené paměti a zdroj taky nešel a baterku ze ZD držel v ruce :crazy:

2)PC bylo zavirované, než jsem stihl cokoliv udělat, tak měl kompletně přeinstalované Windows, ještě k tomu blbě a měl jsem tam své data o které jsem tak přišel :onfire:

3)tatík odpojil při bouřce přepěťovou ochranu od PC a máti s ní žehlila.vyhořel při blesku zdroj

podotýkám, že všechny pokusy naštěstí prováděl na starém PC, protože kdyby je prováděl na novém, tak jsem sirotek :lol: to je tak asi všechno.

asi jim budu muset poskládat něco nového, aby pořád neotravovali, jenže pořád mě utvrzují v tom,že není potřeba, že na net a Word jim stačí ten starý :roll:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Reklama
Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Heslo v BIOSU

Příspěvekod Zeppelin » 14 dub 2008 11:20

Jo jo neni nad rodinku :lol: Ale myslím si že heslo ti asi nepomůže když ti to rozebíraj ne? :lol: Navrhuju koupit noťas a nosit ho sebou :? A jinak s tím špatně zadaným heslem-nevím kdy se to zablokuje ale pak stačí resetovat CMOS.......ale to určo víš :wink:
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 14 dub 2008 11:24

booky mám,ale prostě na střih videa a 3D Max nepoužiju ani ten herní co mám. asi jim věnuju jeden ze svých bookůa bude snad klid. na mé PC už nesmí ani šáhnout!natož tak rozebírat :evil: ještě, že se tatík nepustil do hadiček od vodníka :evil:

PS: s tím CMOS to vím, ale potřebuju jim alespoň nějak zabránit ho alespoň spustit,když už nezabírá heslo v profilu
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 14 dub 2008 11:44

Jasný tak jim ho tam dej (do BIOSu) já jen že jsi se ptal kolikrát se to dá zadat špatně-to ti přeci může být jedno-jim se to zablokuje ale ty si potom vymažeš tu CMOS a normálka to zapneš......
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 14 dub 2008 11:58

Ty voe mit takovou rodinku by me slehlo :-D

nastesti mam svoje komply u sebe na private a rozumnyho spolubydliciho tak si muzu dovolit autologon :-)

u nas kdyz se neco na komplu pokazilo tak do toho nesahali a radsi rekli mne :-)
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 14 dub 2008 13:27

aha.tak jsem se dozvěděl proč nechtějí používat můj book.prý má malý display a prý jsou všichni najednou poloslepí a potřebují velké plochy.to se jim to sedí a čumí u mojí 30 LCD Eizo :roll: nechal jsem jim doma jeden z těch lepších booků a ať si poradí, ale na mé PC nesmějí!tak uvidím.teď se zase tatík hrabal v tom starém a vysával větrák na grafice (prý byl moc hlučný) :crazy: já už nevím, jak jim to mám vysvětlit :?

CrasherKill
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod CrasherKill » 14 dub 2008 14:37

Nesouvisí to s tvým dotazem, ale zajímalo by mě jak mohl špatně nainstalovat OS vždyť na tom není co zkazit ne?
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 14 dub 2008 14:53

to by ses divil. zvolený špatný disk, o nastavení ani nemluvím, nenainstalovaný antivir a ani firewall.SP2 nemá tušení co to je. serfují vesele po netu.prostě hrůza :evil:

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 14 dub 2008 16:04

tak tomu říkám pravý user
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Nodon
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Nodon » 14 dub 2008 16:27

Co třeba si z PC vdycky výtahnout naky komponet bez kteryho to nefunguje a muzech ho tam behem chvilky dat zpátky a mezitím ho můžeš někde schovat :wink:

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 14 dub 2008 16:29

Třeba procesor :lol: :lol: :lol:

Jinak , co tak investovat 300-500kč to hdd rámečku? A máš to jistý! :idea: :idea: :idea:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 14 dub 2008 16:32

No mně se onehdá vyplatilo připíchnout PC na mrtvej tdrojovej kabel (samo s úpravou, aby nemohlo dojít k nějakýmu zkratu), ale to byla jen studentská zlomyslnost. Bratr zase svoje dítě týral tak, že mu zdroják přímo vzal. jelikož je ale brácha antitalent, zjistil, že kluk pořád hraje, byť by to nemělo jít. Tak po tom pátral a po několika hodinách zkistil, že mu vzal zdroják od tiskárny :idea: :lol:
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”