mám dotaz. má někdo zkušenosti se zaheslováním BIOSU a popřípadě zablokováním? Kolikrát lze zadat heslo špatně než se PC úplně zablokuje? potřeboval bych si doma zaheslovat své PC. leze mi do něj sestra a otec a dělají tam strašné kraviny. zaheslovat profil nepomůže,protože tatík si někde zjistil jak přes administrátora v příkazovém řádku změnit heslo uživatelů.mám doma starou šunku Celera 1,2GHz, který mám na testování virů a to jim nestačí.tatík je na PC strašný antitalent.teď, když jsem byl doma, tak jsem myslel, že mě omyjí.v mém novém PC se hrabal s vysavačem že jsem tam měl trochu prachu

uvádím pár husarských kousků mého tatíka:
1) ve starém PC se pokazila grafika.říkal jsem mu to.než jsem dojel domů to spravit, tak měl PC rozebrané a vysaté.samozřejmě to dělal na koberci, takže odpálené paměti a zdroj taky nešel a baterku ze ZD držel v ruce

2)PC bylo zavirované, než jsem stihl cokoliv udělat, tak měl kompletně přeinstalované Windows, ještě k tomu blbě a měl jsem tam své data o které jsem tak přišel

3)tatík odpojil při bouřce přepěťovou ochranu od PC a máti s ní žehlila.vyhořel při blesku zdroj
podotýkám, že všechny pokusy naštěstí prováděl na starém PC, protože kdyby je prováděl na novém, tak jsem sirotek

asi jim budu muset poskládat něco nového, aby pořád neotravovali, jenže pořád mě utvrzují v tom,že není potřeba, že na net a Word jim stačí ten starý