Nejde o vir pod rouškou instalace ? Vyřešeno
Nejde o vir pod rouškou instalace ? Vyřešeno
Dnes po spuštění compu se mi v liště u hodin objevila ikonka hardwaru a na monitoru vyskočilo s hláškou: „Vítá vás průvodce nově rozpoznaným hardwarem Řadič jednoduché komunikace pro sběrnici PCI.“ A hned se nabízí jakási instalace… Jelikož jsem žádný nový HW nepřipojoval zdá se mi to podezřelé. Není to nějaký rafinovaný spyware ? Za pomoc a radu všem dobrým lidem jak se této blbosti zbavit předem děkuji.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejde o vir pod rouškou instalace ?
Pokud jsi v compu nedělal žádné HW změny a ten pracuje tak jako dříve, nechal bych hlášku hláškou a rozhodně nic nestahoval. Pro jistotu můžeš vložit log z HJT, zda ti v něm nežije nějaká nepravost.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
gyga píše:Neměnil jsi něco v BIOSu?
Ne, nic takového. Normálně jsem surfoval - zcela bez problémů. A ráno na mě vykouklo tohle....
mmmartin píše:Pokud jsi v compu nedělal žádné HW změny a ten pracuje tak jako dříve, nechal bych hlášku hláškou a rozhodně nic nestahoval. Pro jistotu můžeš vložit log z HJT, zda ti v něm nežije nějaká nepravost.
Díky za radu. Když mi také poradíš, jak log z HJT vyrobit, zítra jej vložím. Dnes přijdu domů později. (Začátečník se omlouvá za neznalosti...

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=70&t=5119 Lépe než mijaja bych to nedokázal říct 

ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Zkus to prověřit tímto:
Unknown Device Identifier 5.02-odhalí i neznámé zařízení ve Win a umožní tím lepší a rychlejší nainstalování ovladačů.exe
Unknown Device Identifier 5.02-odhalí i neznámé zařízení ve Win a umožní tím lepší a rychlejší nainstalování ovladačů.exe
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”