přeinstalace windows 98

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

schimy
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

přeinstalace windows 98

Příspěvekod schimy » 22 dub 2008 11:09

Mám staré pc s windows 98, které je už dosti nestabilní, chtěl jsem přeinstalovat zase windowsem 98, ale zjistil jsem, že na to jsou asi mé síly krátké, vložil jsem cd s windowsy do cd-romky, restartoval comp, najel do biosu, nastavil bootování z cd-romky, potvrdil, pak se mě to zeptalo, zda chci z instalačního cd, či s podporou cd rom a nebo bez ní, dal jsem jedničku, no, nakonec jsem skončil u hlášky, že mi chybí soubor windows setup.exe a naskočil řádek A:/. neví náhodou někdo, co s tím? Nejsem žádnej počítačovej expert, jak jste si jistě už všimli, ale myslel jsem, že tohle zvládnu a bohužel nezvládl, což mě štve. Díky za vaše rady

Reklama
Moriss
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: přeinstalace windows 98

Příspěvekod Moriss » 22 dub 2008 11:13

Instalaci dat rozhodne s podporou cd-rom. Jinak by mozna neskodila konfigurace. Na vetsine stroju, kde jede win 98, pojede in W2000. A to je o poznani rozumnejsi volba.
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 22 dub 2008 11:42

Musíš nastavit správnou jednotku (D?), A je disketovka ...

schimy
nováček
Stav:

Příspěvekod schimy » 22 dub 2008 12:02

X píše:Musíš nastavit správnou jednotku (D?), A je disketovka ...

Já mám nastaveno jako výchozí cd-rom, takže tam A tedy disketovku nemám.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 22 dub 2008 13:26

Nemáš v compu více mechanik? Nebo je CD poškozené , zkus ho normálně ve windows a dej prozkoumat , jestli se načtou i všechny soubory.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 dub 2008 14:03

Jestliže máš CD/DVD mechaniku D, zadej po zobrazení A:\ - D: a stiskni klávesu Enter. Po zobrazení D:\ napiš z klávesnice Setupcor a stiskni Enter. Měla by naběhnout instalace Win98, tedy pokud máš disk již naformátovaný na Fat32.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

schimy
nováček
Stav:

Příspěvekod schimy » 22 dub 2008 14:59

No, dělám to podle tohohle návodu www.preinstalacepc.cz, ale zaseknu se tam, jak jsem psal výše, tudíž naformátováno asi nemám.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 dub 2008 15:12

Odkaz na tu stránku mi nefunguje, tak nevím co tam je. Nejprve musíš na disku vytvořit oddíl DOS a nastavit jej, jako aktivní, případně další oddíly. Ty pak naformátovat na FAT32 a pak teprve instalovat Win98. Tím odstraníš vše na disku - pro čistou instalaci. Pokud chceš instalovat bez vytvoření nového oddílu a formátování, zůstanou na disku staré soubory i s jejich chybami ap. Nejlepší je čistá instalace.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

schimy
nováček
Stav:

Příspěvekod schimy » 22 dub 2008 15:31

promin, ten odkaz má být takhle www.preinstalacepc.ic.cz. To jak mi radíš ty, už jsem taky slyšel od kamaráda, ale vůbec nevím, o co jde, nemohl by jsi to vysvětlit, tak abych to pochipil i já(blbec) Díky

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 22 dub 2008 16:12

Ten návod je pro XP-podle něj se absolutně nemůžeš řídit-vyjma nastavení BOOTovacího zařízení, ale tohle je snímané z virtuálního PC, kde je konfigurace velice zjednodušená, a tudíž je to pro normální PC téměř nepoužitelné. :mad:

Pokud instaluješ Windows, tak vůbec nedávej volbu BOOTu s podporou CD-Rom a dej rovnou Nainstalovat systém Windows 98 (zhruba nějak tak to je).Systém si už pak sám zavede všechny ovladače a spustí vlastní instalaci.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

schimy
nováček
Stav:

Příspěvekod schimy » 22 dub 2008 20:57

Naformatoval jsem disk a pak jsem zacal instalovat win 98,ale ted mi to pise,ze disk neni platny,chyba 1/0 disku,vymente disk a zkuste to znovu,je snad mozne,ze po nejake dobe nejdou windowsy instalovat,vim,ze podporu 98 uz nemaji,ale ze nepujdou instalovat jsem necekal,vite nekdo,o co jde.jo,ty winy jsou origos.

cibi
nováček
Stav:

Příspěvekod cibi » 23 dub 2008 19:06

chyba 1/0 disku znamená ,že na něj nejde zapisovat,může být vadný,
počkej zda to ještě někdo zkušenější potvrdí

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek