Příspěvekod Azmir » 24 kvě 2019 02:38
Na jedné straně jsou jiné jazyky pěkné, zvětší ti obzory a jak co vytvářet, ale na to mají možná čas studenti na VŠ.
Za mě pokud víš, že chceš dělat v javě, začni rovnou v ní a dělej jenom v ní. I se mnoha hodinama denně ti bude trvat měsíce či roky než získáš vůbec "základy" céčka či pythonu a to nevím jestli má smysl, když už ted víš že se chceš zabývat javou.
Teoreticky pak změníš pár příkazů, ale některé návyky zase pak není vhodné přenášet atd. a pokud pojedeš od začátků v javě, aspon se ti to nebude s ničím plést a obtížnostně to se základy není moc velký rozdíl oproti třeba c++. Rovnou do her se asi pouštět nemůžeš, prvně potřebuješ nějaké základy.
Jinak knížku na programování je fakt třeba dobře hledat. 90% těch co jsem viděl to tam bylo popsáno tak, že člověk vůbec nepochopil co, jak, proč dělá a většinou to po pár stránkách nechutně odložil i když měl původní zájem to třeba dočíst do konce. Takže pokud budeš kupovat/půjčovat knížku tak zkusit rovnou 2 až 3 i více, ale nějaké "ověřené" a vhodné v roce 2019(ny vydané v roce 1998) a pro začátečníky.
Dobré jsou na tohle většinou youtube totoriály a měl jsem je nejradši. Jedna "lekce" tam byla většinou 5-20 minut. Určitě po nějakých koukni, za mě to je lepší než kniha, když to člověk i slyší a je mu to přímo vysvětleno, ne že o tom jenom čte.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)
144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical