Pad Win XP Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Moriss
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Pad Win XP

Příspěvekod Moriss » 21 dub 2008 10:04

Zdravim.
Pred casem jsem tu resil problem s dlouhym, vypinanim pc. Bylo to zde. No a ted jsem se konecne odhodlal s tim zkusit neco udelat. I s rizikem toho ze to mozna skonci formatem. Dal jsem teda na rady z predchozi diskuze a postup byl asi takovy.
1. Regcleaner,CCclaeaner :) ...ok
2. Novy bod obnovy ...ok
2. Uninstal SP 2 ...ok
3. Restart ...ok
4. Unistal vista inspirat pack
- u odinstalace se vyskytla chyba, kterou si teda uz nepamatuju (neco s dynamicky propojovanou knihovnou.. ale fakt uz presne nevim). Nicmene vysledek byl unistallation successfully.
5. Restart - pri nabihani win tataz chyba a jedina moznost kliknout na restart.
6. Bootovani z cd, oprava systemu (tohle byla asi chyba, mel sem napred zkusit nouzovy rezim a bod obnovy :-/ ) ... ok
7. Restart ...problikla modra smrt
8. Pri jakemkoli spusteni(posledni znama funkcni konfigurace, bezny zpusob, nouzovy rezim) problikne modra smrt (nevim co tam je). A dal se nehnu.

Takze to asi vyresim tim kompletnim reinstalem. Stejne uz to asi bylo zapotrebi. Nicmene kdyby byl preci jen nejaky napad, uvital bych radu.
Dalsi vec: Mam tam 2 disky v raid 0. Kdyz dam novou instalaci, rozpozna(ji) se ten disk(y)? dostanu se k tem datum? to by me totiz bolelo...
A posledni: Jeden fyzicky disk mam rozdelen na 3(plus 2 fyzicke v raid 0), pricemz na jednom je system,kdyz uz by se to dostalo k formatu, rad bych systemovemu disku (c) 10 giga pridal("ukrojil" bych je z jineho logickeho oddilu(e). Jde to bezeztraty dat na tom disku e? Da se to nejak provest u instalace? nebo snad pozdeji v partirion magiku?

dekuji.
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction

Reklama
Argoneus
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Re: Pad Win XP

Příspěvekod Argoneus » 21 dub 2008 14:26

vyfot tu BSOD
CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ EE @ 2,6 Ghz GPU: Sapphire HD 3850 512MB, PCI-E
Zákl. deska: Gigabyte GA-M52L-S3 - nForce 520 RAM: A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition
HDD: Samsung Spin Point F1 HD322HJ 320GB Zdroj: Seasonic SS-500ET-T3 500W
Case: THERMALTAKE VG1000BNS Wing RS100 Black

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 21 dub 2008 15:33

no ona je tam jenom na zlomek vteriny. nepodarilo se mi to stopnout ani breakem. A kdyz se nedostanu do win, nemuzu ani nastavit, aby se to nerestartovalo...
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 21 dub 2008 16:53

S RAIDem si nedělej starosti-pokud máš ovladače, tak je bez problémů zavedeš při instalaci.

Co se týče rozdělení disku, tak bych ti doporučil to provést opravdu nejlépe v Partition Magicu po instalaci.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 22 dub 2008 10:45

zlobyl píše:S RAIDem si nedělej starosti-pokud máš ovladače, tak je bez problémů zavedeš při instalaci.

Co se týče rozdělení disku, tak bych ti doporučil to provést opravdu nejlépe v Partition Magicu po instalaci.

Ovladace sice mam, ale sou na cd k desce, takze nevim jeslti se to da pri instalaci nejak zavest... Nemusi se to udelat nejak pres disketu? (pri instalaci stisknout F2 a je tam myslim nejake scsi/raid ...). (btw disketovku nemam). A taky si nejsem jist, jestli ty data zustanou skutecne zachovana.

Argoneus píše:vyfot tu BSOD

Zkusil sem to znova stopnout asi 10x, ale nikdy se mi to nepodarilo... Vzdal jsem to :)

A pak se mi vyskytl jeste dalsi problem.
Chtel sem si pred formatem zazalohovat nejaka data ze systemoveho disku. Tak sem disk vyndal a strcil do jineho kompu. Nedostal jsem se vsak do slozky documents and settings/uzivatel... napsalo mi to pristup zamitnut (i v nouzovem rezimu). Myslim si, ze by to mohlo byt tim, ze jsem mel na uzivatele dane heslo. Rikam si, ze by to mohlo jit obejit nabootovanim win 98 a spustit jenom dos(pripadne nejaky norton commander). Ale zase si nejsem jist, jestli se timto postupem dostanu do dvouslovne slozky (documents and setting). Nejake tipy, ci jine napady?
A ted me jeste napada, ze 98mickama hlavne nerozlousknu NTFS :-/ .

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 dub 2008 15:19

Jestliže máš formát NTFS, tak se s Win98 nechytáš. V PC s WinXP by jsi měl vše přečíst, ale musíš převzít práva ke složce a samozřejmě použít správné heslo. Cituji:
(http://support.microsoft.com/kb/307874/) Jak zakázat zjednodušené sdílení a nastavit oprávnění u sdílené složky v systému Windows XP
Pokud chcete převzít vlastnictví složky, postupujte podle následujících kroků:
1. Pravým tlačítkem myši klepněte na složku, jejíž vlastnictví chcete převzít, a potom klepněte na příkaz Vlastnosti.
2. Klepněte na kartu Zabezpečení a potom ve zprávě týkající se zabezpečení (jestliže se zobrazí) klepněte na tlačítko OK.
3. Klepněte na tlačítko Upřesnit a potom na kartu Vlastník.
4. V seznamu Název klepněte na své uživatelské jméno, na položku Administrator (pokud jste přihlášeni jako správce) nebo na skupinu Administrators. Pokud chcete převzít vlastnictví obsahu dané složky, zaškrtněte políčko Nahradit vlastníka v podřízených kontejnerech a objektech.
5. Klepněte na tlačítko OK a po zobrazení následující zprávy klepněte na tlačítko Ano:
Nemáte oprávnění ke čtení obsahu adresáře Název_složky. Chcete nahradit oprávnění pro adresář oprávněním umožňujícím úplné řízení?

Klepnete-li na tlačítko Ano, budou nahrazena všechna oprávnění.
Poznámka:Název_složky představuje název složky, jejíž vlastnictví chcete převzít.
6. Klepněte na tlačítko OK a u složky a jejího obsahu znovu použijte požadovaná oprávnění a nastavení zabezpečení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 23 dub 2008 09:12

Problem s otevrenim (respektive neotevrenim ;) ) slozky vyresen live cd slax. Kupodivu to slo jako po masle (to sem necekal... ;) byl to v podstate muj prvni kontakt s jinou platformou nez win :) krome dosu teda :).
Zformatoval sem Cecko. Nainstaloval system. Ale stalo se to, co jsem tak trochu cekal. Zmizel stripovany disk.
Pri startu (jeste perd zavadenim win) se objevi informace o diskovem poli. Driv tam bylo stripp1, stripp 0 a info o tom... Ted je tam pouze stripp1. Kdyz vlezu do nastroje pro konfiguraci toho pole, pise to neco ve smyslu, ze jeden disk je poskozen nebo neodpovida bla bla... No a moznosti to nabizi velmi rozmanite: odpalit to pole uplne ( a pak predpokladam vytvorit nove), a vypnout a zkontrolovat disk :). Disk je samozrejme zapojen korektne... Prosim o pomoc. Daji se data jeste nejak zachranit?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 23 dub 2008 15:09

Při RAId Strip jsou data zapisována zároveň na oba disky a to tak, že část souboru je na jednom a část na druhém. Pokud tedy dojde k poškození jednoho z disku, jsou data nenávratně ztracena na obou discích, právě proto, že vždy je jich na každém disku jen část.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 23 dub 2008 16:06

Jasne. Me jde o to, ze jsem s daty na tom disku (discich) nic nedelal. Instalovalo se to na C. Tak si rikam, jestli se to treba pri instalaci jenom nejak nerozenzalo, jestli se s tim nekdo nekdy uz nesetkal... ze by se to jeste dalo nejak rozchodit.

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: Pad Win XP  Vyřešeno

Příspěvekod Moriss » 24 dub 2008 07:24

No... tak problem s diskovym polem se vyresil pomerne jednoduse... vlezl sem do skrine, pohybal kabely v discich a ono se to rozjelo :).
Takze optimalni situace. Nova instalace win (sice jeste ne uplne, jelikoz nebyl cas :) ). Data ze systemoveho disku zachraneny a plne funkcni raid. :banana:

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”