Záleží jaké ty X570 budou no. No já se bavil o OC té R5 3600, jak to je u té R7 a R9 se stropem to už nevím, takové modely jsem osobně zatím neměl důvod ještě nějak řešit. Do budoucna jako nevím jak to myslíš, že by vyšel Zen 3 nebo něco nového, to bych si nebyl moc jistý, tak ale uvidíme. 100% záruku funkčnosti nemáš snad u ničeho

, ani u X let starých platforem, takový Haswell má furt chyb jak máku, ale taky kdo by se k tomu už vracel kvůli komu. Nedokonalosti nevím jaké, u 2. generace už snad nic zásadního nezbylo nebo to už bylo updaty opraveno už i u té 1., navíc když vemeš takovou tu C6H v akci kolem 3K, tak ta už je slušně vypilovaná i navzdory tomu, že se zbytku z této generace už takové péče nedostalo a utáhne ti to i dělo jako R9, pokud teda nepočítáme ty hry.
Na ty ceny Navi jsem ještě vážně zvědav, jak udrží jednotlivé nereference tu cenu stanovenou referencí nebo právě ještě ty ceny Super edic, především té RTX 2060, to bude ještě zajímavý boj za měsíc, právě na Alze už je naceněná Gainward Phoenix, u těch xx60 to není žádný zázrak edice a přesto je už na 12K, což nepůsobí zrovna přívětivě.
Jinak o tom 50 dBa, jak tomu někde naměřili, chladiči se mi už i zdálo, nic příjemného

. Ale aspoň že ty teploty jsou OK.