Comodo Firewall 3

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Dawe.
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Comodo Firewall 3

Příspěvekod Dawe. » 24 dub 2008 22:51

Zdarec. Využívám Comodo Firewall Pro 2 a chtěl jsem jsi nainstalovat novou verzi 3. Ale prej nějakej systemovej soubour windouwsů XP hlásí jako vir. Je to pravda?

Reklama
Magnat
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Comodo Firewall 3

Příspěvekod Magnat » 24 dub 2008 23:10

Take jsem to nekde cetl,ale tykalo se to jen nejake verze,mam za to,ze ta posledni uz to nehlasi,ja osobne ho vyuzivam od doby uvedeni a jsme spokojeny.
Jen do zacatku,jestlize jsi drive nepouzival FW jako Jetico budes dost prekvapeny agresivitou,Ale staci jen v nastaveni nastavit nizsi uroven ochrany(zpravidla na prichozi/odchozi ,ty ostatni se treba pozastavuji i nad kazdou IP apod!) a v tabulkach zadavat trusted aplication nebo allow(ci samozrejme zakazovat co nechces).Pak se ti nestane to,ze by si nadaval na to,ze si Comodo nepamatuje nastaveni,to je blbost,vzdy jde jen o nastaveni a trpelivost ;),jo a take ma instalacni mod,tak zbytecne nedavej allow apod,kdyz s ejedna o instalacni soubor.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Dawe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Dawe. » 26 dub 2008 09:58

Při instalaci toho Comoda 3 se spustil sken a našel tyto nežádoucí soubory. Jsou to opravdu všechny nežádoucí soubory, nebo je tam některý mylně?http://jawamania.info/tree/images.aspx?rootid=197437&nodeid=201769

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 26 dub 2008 10:02

Neřekl bych že je některý označen mylně. pro jistotu projeď PC Spybot S&D a AdAware...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 26 dub 2008 10:04

nejjednodušší bude ty soubory otestovat na http://www.virustotal.com. ty soubory by měly být ok pokud nemáš "načerno" WIndowsy s patchnutým Winlogonem
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Dawe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Dawe. » 26 dub 2008 10:09

No to bude asi ono, mám to patchnutý. Co s tím mám dělta? Když dám smazat, tak mi asi nepovalí windows co? Protože tady na tomto foru http://forums.comodo.com/comodo_firewall_translations/comodo_firewall_in_czech-t2638.45.html jsem četl že některá verze hlásí winlog jako virus.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 26 dub 2008 10:51

pokud máš opravdu patchnuté Windows, tak existuje jen jediná možnost.kup si originály a vyhneš se problémům, ale pospěš si.MS uvažuje o ukončení distribuce XP kvůli nezájmu zákazníků :smile: :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Dawe.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Dawe. » 26 dub 2008 15:29

CHtěl jsem tu trojku odinstalovat a nahrát z5 dvojku, ael ai jsem nějak pokazil odinstalování, po nahrání dvojky a Windows spustil jen v nouzovém režimu, kde jsem Comodo odinstaloval a windows normálně zase běžel. Když chci znova nainstalovat Comodo tak mi to napíše : " In case you have any third party personal firewall instaled, please un-instal before instaling COMODO. Jinej firewall nahranej nemám a Comod je odinstalovaný, zkoušel jsem i pomocí CCleaner a RegCleaner pročistit registry,ale furt to píše to samý. Prosím pomozte. :dontgetit:

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”