Přeinstalování a formát win
Přeinstalování a formát win
Můžete mi někdo poradit jak naformátovat a přeinstalovat win Vista basic. Vždy jsem si nastavil boot cd, ale nějak nejsem schopný pro mě v novém biosu Aceru schopný zorientovat kde nastavit boot dvd. Poraďte mi někdo prosím jak naformátovat win a znovu nainstalovat Vistu. Děkuji moc za ochotu 

Re: Přeinstalování a formát win
Někde máš v BIOSU záložku Boot - pak něco ve smyslu boot priority - tak jako první vyereš CD/DVD. Taky to jde udělat (alespoň u mě), že v době co se ti zobrazí obrazovka s "biosem"(jak tam je, co máš zmáčkout pro najetí do biosu), tak zmáčkneš klávesu pro NR, tedy F8(nejčastěji) a vybereš jako první CD/DVD.
Děkuji moc za ochotu. Může to v boot priority order být "USB CDROM", do biosu jsem schopnej přes F2 dostat, ale nejsem tady schopnej nastavit boot dvd. Ve starším biosu jsem s tim problém neměl, ale v tomto vůbec nevím.
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To je ono (USB, CD ROM), zkus to nastavit jako č.1, ulož nastavení BIOSu a restartuj, mělo by ti bootovat z vloženého DVD.
Prosím tě jak to mám nastavit jako č.1 ? Nereaguje to na entr ani na jinou klávesu?
Část boot vypadá tak:
Boot priority order:
1: SATA : TOSHIBA MK1234GSX-(S1)
2: IDE 1:
3: IDE 0: Slimtype DVD A DS8A1P- (PM)
4: PCI BEV: Realtek Boot Agent
5: USB HDD:
6: USB CDROM:
7: USB FDD:
8: USB KEY:
Můžete mi prosím někdo vysvětlit jak to mám nastavit, ať se mi to dvd začne konečně bootovat už se s tím trápím celej den. Ve starším biosu to bylo snažší v tomto vůbec nevím. Opravdu by jste mi moc pomohli, dík!!!
Zkrátka chci jen naformátovat pc a nainstalovat OS znovu.
Část boot vypadá tak:
Boot priority order:
1: SATA : TOSHIBA MK1234GSX-(S1)
2: IDE 1:
3: IDE 0: Slimtype DVD A DS8A1P- (PM)
4: PCI BEV: Realtek Boot Agent
5: USB HDD:
6: USB CDROM:
7: USB FDD:
8: USB KEY:
Můžete mi prosím někdo vysvětlit jak to mám nastavit, ať se mi to dvd začne konečně bootovat už se s tím trápím celej den. Ve starším biosu to bylo snažší v tomto vůbec nevím. Opravdu by jste mi moc pomohli, dík!!!
Zkrátka chci jen naformátovat pc a nainstalovat OS znovu.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Máš tam víc mechanik?, ty odpoj a nech tam jen tu s bootovacím DVD.V Biosu navol boot z CD/DVD a zkus.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Mechanik víc nemám jedná se o notebook, problém je, že vůbec nevím jak v tomto biosu nastavit prioritu u mechaniky a jak, nereaguje to na žádnou klávesu, jak to mám nastavit nevíte někdo?
nastav to takhle:
Boot priority order:
1: IDE 0: Slimtype DVD A DS8A1P- (PM)
2: SATA : TOSHIBA MK1234GSX-(S1)
.
.
.
mělo by to jít nastavit, když najedeš na boot prioritu a zmáčkneš šipku (doleva/doprava)
nebo v pravé části nebo dole by měla bejt nápověda - ale to záleží na tom, co máš za BIOS
Boot priority order:
1: IDE 0: Slimtype DVD A DS8A1P- (PM)
2: SATA : TOSHIBA MK1234GSX-(S1)
.
.
.
mělo by to jít nastavit, když najedeš na boot prioritu a zmáčkneš šipku (doleva/doprava)
nebo v pravé části nebo dole by měla bejt nápověda - ale to záleží na tom, co máš za BIOS
uživatel odstaven
Všem děkuji za Vaše rady. Prosím Vás avšak stále jse mi to nepovedlo vyřešit. Nevím jak to mám nastavit, protože například v BIOSU šipky do boku mě dostanou tak akorát do vedlejší podnabídky i když stojím na pojmenované mechanice. V F1 naleznu jen další způsoby jak se přemístit nahoru nebo dolů v nabídce boot priority. Jak prosím Vás nabootuji dvd?
Moc děkuji za jakoukoli pomoc jsem z toho už opravdu špatnej

klávesa + / - jinak hoď screen ten poví více já totiž mam Award Bios a ty jak jsi psal SZ Phoenix bios
na screeny použij foťák
na screeny použij foťák
uživatel odstaven
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus šipkami nahoru/dolu najet na DVD mechaniku, stisknout Enter(někdy i mezerník) a pokud se zvýrazní DVD mechanika zkus ji opět šipkou přesunout na první místo. Někdy to funguje místo šipek klávesami Page UP(nahoru)/Page Down(dolů).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zdravím, vyfotil jsem tu stránku v BIOSU, kde si nevím rady.
Naposledy upravil(a) Lukas 18 dne 03 kvě 2008 15:15, celkem upraveno 1 x.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”