měl jsem právě Hyperx fury, ty vlezou v pohodě, teď mám patriot viper (blbá náhoda

) a musel jsem o hodný kousek posunout větrák na chladiči směrem nahoru ...mám ale Silentium Grandis, nevím jak to půjde na Noctua ... koukám na chladič a vidím, že to půjde v pohodě, Noctua má jiný spůspb upnutí větráku, jen "na střed", takže posunu nic nebrání ... no, vlastně brání, místo v bedně ... ale ve Fractalu by neměl být problém ... do bedny vleze chladič 180mm, noctua má 165mm, místo pod větrákem 32mm, moduly RAM (Viper) mají 45mm! ...nebude velká rezerva pro to, aby se větrák neopíral o bočnici, ta ma ještě nalepený tlumící materiál zevnitř. Jedna věc je, že to nebude drnčet, druhá, jestli neubírá místo ... nevím, v jaké fázi výroby to měřili

... takže s těmi vysokofrekvenčními moduly s vysokými chladiči bych byl opatrný ... možná by stačily tyto
https://www.czc.cz/hyperx-fury-black-32 ... 06/produkt ... s dobrým časováním bude pomalu tam, kde viper s vysokou frekvencí
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro