AMD Ryzen power saver nefunguje

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: AMD Ryzen power saver nefunguje

Příspěvekod gogo1963 » 31 pro 2019 16:12

nemel hlouposti, dneska se to opravdu nehodí ... proč by mu měl běžet tak, jak píšeš? Tabletky? Krátkodobá paměť?



Reklama
Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2879
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: AMD Ryzen power saver nefunguje

Příspěvekod Turion » 31 pro 2019 16:18

Proč by neměl běžet na 100? Každej intelák přece musí taktovat, aby předběhnul AMD, takže odpadního tepla bude i v klidu tolik, že logicky musí větrák běžet na 100%, ikdyž mu to je prd platný a stejně to neuchladí. Jo někde jsem viděl spešl intel chladič co se k CPU v obchodě nedává a ten chladil o kousek líp, ale to je jen zajímavost v praxi nepoužívaná.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: AMD Ryzen power saver nefunguje

Příspěvekod gogo1963 » 31 pro 2019 16:20

co je těchto tvých blábolech inteligentní? Já bych taky mohl odpovědět v podobném tónu, když se Petr ptá, proč tady dnes nejsou Inteláci a nenabízejí "zboží" ... nejsou, chlastají, nemusí řešit problémy s Ryzenem ... ale proč bych to dělal? :D
...klidně ti sem postnu přetaktovaný intel s teplotami a otáčkami větráků a ty ten svůj ... můžem si poměřovat "ty věci", jako malí kluci ...
Naposledy upravil(a) gogo1963 dne 31 pro 2019 16:23, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
peta501
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1945
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: AMD Ryzen power saver nefunguje

Příspěvekod peta501 » 31 pro 2019 16:20

Turion: ja to amd opravdu po tejdnu hledani “zavad” vratil...
To bylo rad ze mam spatnej zdroj, spatnou grafiku... biosy ktery byly nestabilni a meli situaci resit byly dle vyjadreni msi na ceste.
No jaou na ceste do dneska, ja si poridil i5 9600kf a na to co potrebuju mi funguje vic nez dobre, a ze me stala o tisicovku vic? V zivote jsou asi i horsi veci, mam ale stabilni platformu bez nejakej vetsich problemu ;) s ferou 3 mi nezvyssi rpm ani pri zatezi ;) na frekvenci jsem ani nesahl a mam klid
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 16GB RAM , GTX1070, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2879
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: AMD Ryzen power saver nefunguje

Příspěvekod Turion » 31 pro 2019 16:32

peta501: Každý zboží není pro každého. Místo použití mozku jsi vysolil víc peněz a máš to nakonec taky použitelný, jako ten co si to za drobné úsilí vychytá sám zdarma.
Gogo1963: Postni test tvýho stock intel chadiče s přetaktovaným CPU. Jsem zvědav jako malý inteligentní kluk.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: AMD Ryzen power saver nefunguje

Příspěvekod gogo1963 » 31 pro 2019 17:35

ten jsem hodil dávno do šrotu, nejsem masochista ... kdo používá ten křáp? Možná na celeronu ... a ano, jsi malý ...

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2879
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: AMD Ryzen power saver nefunguje

Příspěvekod Turion » 31 pro 2019 17:58

Jsem malý, ale mám velký odkaz, kde udělali test i intelího chladiče na AMD CPU. To že se zastavila teplota na 95°C není tím, že by to tak dobře chladilo, ale kvůli tepelné ochraně na 95°C u ryzenu. https://www.youtube.com/watch?v=i-w5VcW ... u.be&t=317

Viktor.Z
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 293
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: AMD Ryzen power saver nefunguje

Příspěvekod Viktor.Z » 31 pro 2019 18:53

Turion píše:Rozhodně ne 36. download/file.php?id=70816&mode=view
Je to zlepšená reakce na zátěž, takže aby se úloha udělala co nejrychleji, tak se zvýší násobič i na zátěž monitorovacího programu. Intel má menší násobič, jelikož spí, ikdyž se po něm chce práce. Je to ignorant.

Bohužel mi to nepomáhá.

sim20 píše:No ono jde o to, že ten AMD procesor přes vysokou hlášenou frekvenci neběží na max a je taky v úsporném režimu. Jen to reportuje jinak než Intel.

Kromě toho, jak psal Turion, některé monitorovací programy dotazy na aktuální stav procesoru vytvoří zátěž, kvůli které procesor boostuje. Zkontroluj chování v Ryzen Master.

No tohle je právě taky zajímavý. Pokud nastavím jakýkoliv jiný režim než ten úsporný, tak snad všechny monitorovací programy ukazují jak teplota skáče mezi 40 a 55°C a napětí skáče mezi 1 a 1,4v a jediný Ryzen Master ukazuje celkem stabilní teplotu někde mezi 32 a 37°C a napětí se celkem drží mezi 1 a 1,2v a málokdy když něco otevírám, tak na chvilku skočí na 1,3v. Kde je tedy pravda? Možná je oboje pravda, jen ty ostatní programy ukazují trochu jiné teploty a napětí. Tak možná, které ty údaje jsou důležitější? Ty co ukazuje Ryzen Master nebo u těch ostatních programů?

PS: Válka AMD vs Intel v tomto vlákně mi opravdu nepomůže.
AMD Ryzen 3700x| Ram 32GB 2400Mhz DDR4| NVIDIA GTX 1080

sim20
Level 3
Level 3
Příspěvky: 570
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: AMD Ryzen power saver nefunguje

Příspěvekod sim20 » 31 pro 2019 19:04

Neukazuje to jiné hodnoty, procesor ty ostatní monitorovací programy vyhodnocuje zako zátěž a zvyšuje frekvenci.

Ryzen Master tohle nedělá, hodnoty co ukazuje tedy odpovídají tomu, jak se procesor chová v klidu.

Turion
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2879
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: AMD Ryzen power saver nefunguje

Příspěvekod Turion » 31 pro 2019 20:02

Viktor.Z píše:Bohužel mi to nepomáhá.
PS: Válka AMD vs Intel v tomto vlákně mi opravdu nepomůže.

Jelikož jsi všechno jistě totálně rozvrtal, tak ti pomůže to dát do defaultu a to tak, že nespustíš žádný tunící program automaticky po startu windows, resetuješ bios, aktualizuješ bios, nastavíš XMP, nic dalšího krom pořadí bootování disků nebo křivky větráků nebudeš v biosu nastavovat, aktualizuješ ovladač chipsetu + další ovladače k základní desce a grafice jako bonus. Nastavíš režim Ryzen Balanced a u něj stáhneš minimální povolenou hodnotu výkonu na nejnižší nabízenou hodnotu. Restart > HWiNFO64 na pozadí a nechat dlouhodobě monitorovat hodnoty a po kontrole frekvence CPU ve sloupci min. oslavit úspěch nějakým nealko nápojem.
Nezávazná kontrola nastavení biosu:
Global C-state Control = Enabled
Power Supply Idle Control = Low Current Idle
CPPC = Enabled
CPPC Preferred Cores = Enabled
AMD Cool'n'Quiet = Enabled
PPC Adjustment = PState 0

Válka intel AMD nás baví, takže si námitky nech pro své děti. My za svou dobrovolnou činnost chceme trochu svobody ve vyjadřování a ne sešněrovanost vyjadřování dle vzoru EU, kavárny, ekoteroru. :)

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: AMD Ryzen power saver nefunguje

Příspěvekod gogo1963 » 01 led 2020 00:41

vždycky když tě už chci poslat někam, musím tě pochválit :D Pěkný Nový rok přeji, opravdu jen to nejlepší všem ...

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: AMD Ryzen power saver nefunguje

Příspěvekod amirinda » 01 led 2020 01:59

Já nevím, ale je to úplně jedno ne. Mám R5 3600 asi vše na max, stálá frekvence, napětí a vytížení CPU je v IDLE někde kolem 5%. Tím, že ho stáhneš na menší woltáž a MHz pojede "míň", ale vytížení bude třeba 30%, takže ve finále to je prašť jak uhoď.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ryzen power plan
    od Acey » 04 kvě 2020 10:46 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    485
    od Mr_Egot
    27 čer 2020 10:14
  • Battery Saver
    od Fjúčuring » 24 bře 2020 22:21 » v Vše ostatní (sw)
    4
    539
    od Coxx-cz
    25 bře 2020 01:41
  • Ryzen 7 2700 vs ryzen 5 3600
    od helpmeboys » 12 úno 2020 16:32 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    474
    od xbs
    12 úno 2020 16:51
  • Amd Ryzen 5 3600 vs Amd Ryzen 5 2600
    od aribosstv » 18 kvě 2020 18:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    827
    od Michael850
    19 kvě 2020 16:26
  • Ryzen
    od Crazy » 30 črc 2019 22:44 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    459
    od Manoust
    30 črc 2019 23:17

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Michael850 a 6 hostů