Zmenšení velikosti HDD Vyřešeno
Zmenšení velikosti HDD
Dobrý den,potkal mne zajímavý problém a nevím co s tím,zakoupil jsem nový HDD WD-320Gb a zapojil jsem jej do COMPU,dva dny vše šlapalo jako hodinky a najednou bum,modrá obrazovka,reset a od té doby mi píše i v Biosu i normálně,že se jedná o HDD velikosti 13Gb a já absolutně netuším,kde se podělo těch ostatních 300Gb,Disk byl naformatován na NFTS,je propojen jako ATA,rozdělen na 2disky,50Gb na systém a zbytek pro vlastní potřebu.Jinak je to COMP A8N-E,Athlon 64 4200+,socked 939,2Gb paměti DDR 400,Saphire HD 2600XT-512Mb,OS:Win XP PROFI-SP2,ke všemu došlo ve chvíli,kdy mi Windows nabídl aktualizaci systému,kterou jsem potvrdil,WINY jsou originál,pokud někdo bude vědět,jak pomoct-díky za radu
-
- Pohlaví:
Re: Zmenšení velikosti HDD
Ahoj vítám tě na fóru PC-Help.
Dost divný, že k tomu došlo po potvrzení aktualizace - dost podivná náhoda ?!
Vypni to a ten Hard odpoj. Zkontrolij jestli ho máš správně najumperovanej a zapni to na moment bez něho.
Pro jistotu bys mohl ještě Clear-nou CMOS. Pak ho znova zapoj a napiš co to našlo.
Dost divný, že k tomu došlo po potvrzení aktualizace - dost podivná náhoda ?!
Vypni to a ten Hard odpoj. Zkontrolij jestli ho máš správně najumperovanej a zapni to na moment bez něho.
Pro jistotu bys mohl ještě Clear-nou CMOS. Pak ho znova zapoj a napiš co to našlo.
Ahojky,odpojil jsem ho a dal jsem zpět 80Gb,záloha,jede OK,pokaždé,když jsem vrátil zpět ten 320Gb,stejný problém,už v BIOSu jen 13Gb a hláška,že z disku nelze číst,jedu tedy teď na těch 80Gb a ten nový jsem reklamoval v obchodě,uvidím,co bude,už jsem s COMPY zažil ledasco,ale toto vidím poprvé...
-
- Pohlaví:
Tak to může být v tom HDD, vymění a hlavně napiš kde byl problém.
Jasně,až mi odpoví,napíšu to tady,jsem sám zvědav...
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Měl jsem stejný problém jumpry jsem mel dobre zapojeny a ukazovalo to ze 80G HD že má jen 32G tak jsem vyzkoušel všechny možnosti jumperu a pak už to fungovalo 

Takže prodejna HDD přezkoumala a došla k názoru,že se jedná o vadný kus,teď zase čekat na vyjádření dalších 

Tak a teď už jsem vedle,HDD byl vyměněn,dal jsem jej do COMPU,vše OK,ale po nainstalování WINU a rgafických ovládačů opět zmenšen na 560Mb,tak to už nechápu...
Je to SATA nebo ATA??? Máš to v BIOSU správně nastavený??? Zkusil bych zresetovat BIOS!!!
je to ATA,BIOS už byl resetován,HDD píše,že má místo 320Gb jen 560Mb
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Možná vadná deska/bios.
1.Zkusit falsh chipu
2. Zkontrolovat desku
1.Zkusit falsh chipu
2. Zkontrolovat desku

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejprve bych zkusil obnovit ovladače pro základní desku z CD k základní desce. Pokud to nepomůže je podezřelá základní deska. Též bych zkusil tento disk v jiném PC - co když je též vadný - náhoda je někdy blbec!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
automaticke nastaveni velikosti komentare v Excelu
od Mikik Block » 04 zář 2024 15:17 » v Kancelářské balíky - 0
- 3180
-
od Mikik Block
Zobrazit poslední příspěvek
04 zář 2024 15:17
-
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 2799
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 09:16
-