Problém s WiFi připojením

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

BanzaiBill
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problém s WiFi připojením

Příspěvekod BanzaiBill » 14 kvě 2008 17:49

Zdravím,

Mám Wi-Fi kartu WL-138G V2 a tuhlezákladní desku. Teďkon k problému samotnému.. dokážu se připojit na router, ale je to nehorázně pomalé a připojení taky (z cca. 70kB na 2-3kB). Přenosová rychlost v síti skáče z 54Mb na 36Mb až 6Mb, a přitom jiný PC který je připojený k routeru kabelem tak nemá žádný problém. Je nějaká možnost jak tenhle problém vyřešit? :huh:

Díky za odpovědi.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Problém s WiFi připojením

Příspěvekod memphisto » 14 kvě 2008 17:54

Vítej na fóru PC-HELP.CZ

tohle je u WIFI celkem běžné, protože záleží na síle příjmaného signálu a rychlost WIFI kolísá
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

BanzaiBill
nováček
Stav:

Příspěvekod BanzaiBill » 14 kvě 2008 18:11

No.. pokud mluvíš o dálce, tak to je trošku zvláštní. To PC mám vedle v pokoji (dřevěný stěny).. a zkoušel jsem to i dát vedle PC. Bohužel ten samý výsledek.

Brumteles68
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Brumteles68 » 14 kvě 2008 18:14

Mam tú istú kartu a mal som ten istý problém. Memphisto má pravdu, ak to chceš odstrániť kúp si silnejšie antény na ruter ako aj na kartu. Ak si zručný tak si ich spravíš aj sám. Vygogluj si wifi antény a tam si ich nájdeš, či už originál hotové alebo návod na ich výrobu. Nemám uložené odkiaľ som ich stiahol ja ale viem že som ich tam našiel. :smile:
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ

BanzaiBill
nováček
Stav:

Příspěvekod BanzaiBill » 14 kvě 2008 18:26

Brumteles68 píše:Mam tú istú kartu a mal som ten istý problém. Memphisto má pravdu, ak to chceš odstrániť kúp si silnejšie antény na ruter ako aj na kartu. Ak si zručný tak si ich spravíš aj sám. Vygogluj si wifi antény a tam si ich nájdeš, či už originál hotové alebo návod na ich výrobu. Nemám uložené odkiaľ som ich stiahol ja ale viem že som ich tam našiel. :smile:

Víš co, to mě taky moc nesedí... na svý starý základovce mě to šlapalo absolutně v pohodě, ale jakmile jsem jí vyměnil tak se to všecko po-.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 kvě 2008 18:30

Nemáš nějakou chybu v nastavení a nebo nezapomenul jsi na správné ovladače? Ve správci zařízení je vše OK?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

BanzaiBill
nováček
Stav:

Příspěvekod BanzaiBill » 14 kvě 2008 18:33

Mno, mrsknul jsem tam ty drivery z CD od tý WiFi karty... a správce zařízení si taky nestěžuje.
Takhlen, když se tam chci připojit normálně přes Windows tak to nejde, musim k tomu použít ten program.
edit: jo a abych dodal.. mluvim o tom ASUS WLAN Control Center... když dám automat. vyhledávání tak to musím zadat tak 4-5krát než to ten router najde...a RSSI mám -64 :/

Brumteles68
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Brumteles68 » 14 kvě 2008 18:38

Skus otočiť PC tak aby bola anténka z karty otočená v smere šírenia signálu od rutra a uvidíš. Ja som šiel asi dva týždne takým štýlom že som mal bedňu na stole otočenú naopak, tým zadným panelom dopredu a ešte som z nej mal dole aj bočný kryt. Keď som si urobil antény tak mi to ide v pohode. Tie plechy na bedni tu musia cloniť, pretože ja som medzi PC a rutrom nemal nijakú prekážku, šlo mi to z chodby cez dvere do izby.
K8N Neo4 Platinum, AMD Athlon64 3000+,RAM 2x256MB+2x1024MB, WDC WD1600JS 160GB, GeForce 6200 TurboCache, Tv WinFast PVR, WiFi Asus 802.11b/g+ruter WL-520GC,Win. XP pro. CZ

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 14 kvě 2008 18:39

ASUS WLAN CONTROL CENTER nepoužívej.je na nic. běž do Síťových připojení - a u WIFI karty v nastavení vyber volbu Konfigurovat bezdrátovou síť pomocí nástrojů Windows (nebo jak se to jmenuje) a tu volbu vyber. ten ASUS WCC si u mě v booku s WIFI nedokázal s tím nastavením taky poradit. pod konfigurací Windows běží vše OK
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

BanzaiBill
nováček
Stav:

Příspěvekod BanzaiBill » 14 kvě 2008 19:02

Tak vypnutí toho ASUS control center pomohlo, používám jenom ten Windows Zero.. něco.
Ještě jednou díky za pomoc :smile:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 14 kvě 2008 19:17

není zač.alespoň víš, čeho se příště vyvarovat :wink:

BanzaiBill
nováček
Stav:

Příspěvekod BanzaiBill » 03 čer 2008 17:39

Tak bych rád znovu oživ toto téma, protože mám stále ten samý problém (viz. první příspěvěk). Ono to vyměnění "způsobů" ovládání toho Wifi připojení bohužel moc nepomohlo... nemá někdo ještě nějaké nápady? :-(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » 10 kvě 2025 17:26 » v Sítě - hardware
    7
    5259
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:58
  • Prepojenie pc a tv cez wifi Příloha(y)
    od mandes » 31 led 2025 01:09 » v Sítě - hardware
    1
    2712
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 07:08
  • Rozšíření wifi
    od ps » 17 zář 2024 15:23 » v Sítě - hardware
    0
    3489
    od ps Zobrazit poslední příspěvek
    17 zář 2024 15:23
  • Nefunkční WiFi na Androidu