"Úspěch" Windows Vista v číslech a procentech

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

"Úspěch" Windows Vista v číslech a procentech

Příspěvekod X » 14 kvě 2008 22:46

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: "Úspěch" Windows Vista v číslech a procentech

Příspěvekod memphisto » 14 kvě 2008 22:55

četl jsem a nestačil jsem vycházet z údivu u některých komentářů viz:

si delate nekteri srandu ne?abych platil legalne winy??proc?vzdyt tohle co microsoft dela,je ukazka verejnyho vokradani,a nikdo se nad tim ani nepozastavy,proc je to za takovou cenu??vzdyt nemusej mit miliardovy zisky,proc??ste upadly,az ho udelaj tak,aby se nikdo nikomu nedostal do compu,prosim,ale zatim,lol,tohle je fakt smesny,paltit za neco co neni ani zdaleka tak dobry jako jejich cena,at je jakkoli snizena pro nektery.

no ten komentář hovoří sám za sebe :roll:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 14 kvě 2008 23:28

Tak kdyz to neni tak dobry, proc je pouziva ze? :evil: Pochopitelne neodsuzuji ty, kteri jedou na nelegalnich kopiich, take jsem mezi ne patril do te doby, nez jsme si je stahnul z MSDN. Kazdopadne tahle kampan je nefer, mnohem ucinejsi by bylo snizeni cen a zruseni verzi krabice vs OEM, stejne co jsem cetl, tak kdyz OEM "prestane fungovat" da se obnovit pres hotline, tak k cemu to? Jen aby z lidi dostali velke penize...
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 15 kvě 2008 10:43

hlavní důvod "neúspěchu" Vist je to že nenabízejí (pro BFU) nic navíc.Když přišly XP byl to obrovský skok oprati skorodosovým Win98 navíc to konečně (i když ne hned) přestalo padat.XP jsou již dnes celkem vyladěné a VIsty naopak mají stále několik dětských nemocí.Navíc MS zareagoval na stížnosti uživatelů ohledně malé bezpečnosti a přidal UAC apdo. featury a zkz. (a programy) zvyklé pracovat pod adminem se můžou po...
Do toho se přidalo mírná změna vzhledu a organizace ovládání a bylo to.Všichni se bojí HW náročnosti (která je dle mě o dost nižší než tady většina lidí tvrdí) a taky toho že jím nepůjdou pirátské programy a hry.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 15 kvě 2008 12:51

Hm, co pak budou delat, az se kompletne prejde na 64 bit, zase budu rvat jako vzdy, i kdyz chapu ze s nekterymi programy/hrami je problem, HW narocnosti se s novym PC nemusi nikdo bat a na stare, proc zytecne menit verzi OS. A co se nelegalnosti tyce, vzdyt uz je na webu takova spousta free variant, a krom toho se daji mnohe placene doopravdy vyhodne koupit, ted me v CHIPU potesili ty slevy na SW.cz. Jedine co by me doopravdy potesilo, aby se zavedla poradna podpora pro Aero a tak se tolik oblibene "kostky" staly dynamickymi.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Pernee44
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pernee44 » 15 kvě 2008 15:16

Ale přijde mi jako demence dávat k nootebooku za 10 000 vistu, když to má 512 nebo 1Gb ram což je podle mě ideální na xpčka ale na visty ne. Chtěj to za každou cenu prodat, ale takovej nootebook bych si nekoupil :wink:
Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 15 kvě 2008 16:30

Právě naopak bych řekl,že je nesmysl dávat na nový notebook sedm let starý operační systém.Po pětiletém užívání notebooku už by to bylo 12let.A to je tedy dost znát.Dnes už téměř všechny prodávané notebooky mají minimálně 1GB operační paměti,což pro běžný chod Windows Vista postačuje.Notebook není na hry a střih videa tím pravým nářadím a stolní PC už si každý namaká jak potřebuje.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 15 kvě 2008 17:15

Pernee44 píše:Chtěj to za každou cenu prodat, ale takovej nootebook bych si nekoupil :wink:

no podle toho že takové notebooky se prodávají nejvíc tak to asi funguje :roll:
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 15 kvě 2008 18:06

Weslo píše:hlavní důvod "neúspěchu" Vist je to že nenabízejí (pro BFU) nic navíc. Když přišly XP byl to obrovský skok oprati skorodosovým Win98 navíc to konečně (i když ne hned) přestalo padat.
Nejen pro BFU. Anebo naopak – právě BFU mohou zajásat nad novými grafickými fičůrami a pičičárnami, ale pro vlastní provoz zbytnostmi.
A malá oprava – řada lidí sice na XP přešla z 98, ale třeba já z W2000, které – mít je legálně – mám nejspíš dodnes.

Marfy píše:Právě naopak bych řekl,že je nesmysl dávat na nový notebook sedm let starý operační systém.Po pětiletém užívání notebooku už by to bylo 12let.A to je tedy dost znát.Dnes už téměř všechny prodávané notebooky mají minimálně 1GB operační paměti,což pro běžný chod Windows Vista postačuje.
Na systému mi jeho stáří nikterak nevadí. Pokud si na něj zvyknu, dělá to, co má a nedělá to, co nemá a pokud se dá zabezpečit, nevidím důvod k přechodu na jiný.
A ten 1 GB bych povětšinou nebral vážně, protože NB mívají – oproti stolním PC – daleko častěji integrovanou grafárnu, která si minimálně 128 MB ukousne pro sebe.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 15 kvě 2008 18:20

Myloš píše:...ale třeba já z W2000, které – mít je legálně – mám nejspíš dodnes.

hm no doma skoro nikdo W2000 neměl.Naopak firmy na nich jedou leckde dosud.Koneckonců XP jsou W2K+ pár maličkostí navíc.
Myloš píše:ale pro vlastní provoz zbytnostmi.

třeba jaké(a teď můžeme pominout vzhled který si můžeš přizpůsobit)?Já žádné zbytečnosti nenašel(kromě IE7)Je tam vše co je potřeba + tam pár věcí chybí.
Myloš píše:Na systému mi jeho stáří nikterak nevadí. Pokud si na něj zvyknu, dělá to, co má a nedělá to, co nemá a pokud se dá zabezpečit, nevidím důvod k přechodu na jiný.
A ten 1 GB bych povětšinou nebral vážně, protože NB mívají – oproti stolním PC – daleko častěji integrovanou grafárnu, která si minimálně 128 MB ukousne pro sebe.

hm ale tady se bavíme o nových pc a nových technologiích.To nakolik se XP a Vista liší v tom že dělají to co mají a nedělají to co nemají nedokážu odhadnout - ale myslím že je to podobné.
Jinak v drtivé většině ntb se dá velikost videopaměti nastavit - a minimu je většinou 16MB - 32MB.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”