Chtěl bych si v nejbližší době nainstalovat Windows Vista. Líbí se mi její moderní vizualizace a taky jsem četl o jejich lepších funkcích, než v XP. Ale někdo tvrdí, že je Vista plná chyb a že dělá problémy. Že na ní nejdou některé programy a tak. Někomu jde zase bezproblémově.
Tak se chci zeptat na váš názor, kdo používáte Vistu nebo s ní máte nějaké zkušenosti, jestli má skutečně nějaké chyby a jestli ty chyby třeba řeší ta aktualizace SP1. Předem díky za vaše odpovědi.
Jak je to s Vistou?
Jak je to s Vistou?
AMD Ryzen 3700x| Ram 32GB 2400Mhz DDR4| NVIDIA RTX 4070 ti
Re: Jak je to s Vistou?
Radix píše:http://www.youtube.com/watch?v=W2Hcxt_HNZg
Takhle chutná Vista.

2Viktor Z.:
Jestli myslíš vizualizací průhledne rámy oken atd. tak bacha na verzi Vist, . Né všechny mají Aero.
http://www.microsoft.com/cze/windows/pr ... hoose.mspx
HezkýRadix píše:http://www.youtube.com/watch?v=W2Hcxt_HNZg

O skin mi nejde. Dá se na to v pohodě zvlášť sáhnout ten skiin Maxclear a mám průhledná okna. Já se ptám na technický běh toho OSReCall píše:
2Viktor Z.:
Jestli myslíš vizualizací průhledne rámy oken atd. tak bacha na verzi Vist, . Né všechny mají Aero.
http://www.microsoft.com/cze/windows/pr ... hoose.mspx
[quote="Viktor.Z"]Chtěl bych si v nejbližší době nainstalovat Windows Vista. Líbí se mi její moderní vizualizace a taky jsem četl o jejich lepších funkcích, než v XP. Ale někdo tvrdí, že je Vista plná chyb a že dělá problémy. Že na ní nejdou některé programy a tak. Někomu jde zase bezproblémově.
Tak se chci zeptat na váš názor, kdo používáte Vistu nebo s ní máte nějaké zkušenosti, jestli má skutečně nějaké chyby a jestli ty chyby třeba řeší ta aktualizace SP1. Předem díky za vaše odpovědi. Mam vistu a vubec s ni nejsem spokojen hodne zabranuje stahovani napr.videa mp3 atak je to sistem ktery to stou ochranou moc prehani mam notebok a nic jineho mi na tom nejde jen ta vista a mam s tim porad problem neni na XP
Tak se chci zeptat na váš názor, kdo používáte Vistu nebo s ní máte nějaké zkušenosti, jestli má skutečně nějaké chyby a jestli ty chyby třeba řeší ta aktualizace SP1. Předem díky za vaše odpovědi. Mam vistu a vubec s ni nejsem spokojen hodne zabranuje stahovani napr.videa mp3 atak je to sistem ktery to stou ochranou moc prehani mam notebok a nic jineho mi na tom nejde jen ta vista a mam s tim porad problem neni na XP
dackmike píše:Mam vistu a vubec s ni nejsem spokojen hodne zabranuje stahovani napr.videa mp3 atak je to sistem ktery to stou ochranou moc prehani mam notebok a nic jineho mi na tom nejde jen ta vista a mam s tim porad problem neni na XP
No já si hodlám pořídit NB s Vistama (XP se tam už moc nedávají). Můžeš trochu rozvést to omezování při stahování? Jak to může zabranovat stahovat?

2Viktor.Z: Aha o tom sem nevedel.

4 dac: Vista zabraňuje.... A jak?
Každý OS má své pro a proti. Na nový stroj bych jinak ani nevolil, na staré rachotině budeš mít problém.
Je náročnější na RAM, ale při dnešních cenách
Nový soft a hry jedou snad všechny, u starších může být problém s kompatibilitou, ale zase ke každému je spousta jiných.
Vizualizace je sice hezká, ale kvůli ní přecházet???
P.S. Snažte se psát česky, něco se nedá číst.
Každý OS má své pro a proti. Na nový stroj bych jinak ani nevolil, na staré rachotině budeš mít problém.
Je náročnější na RAM, ale při dnešních cenách

Nový soft a hry jedou snad všechny, u starších může být problém s kompatibilitou, ale zase ke každému je spousta jiných.
Vizualizace je sice hezká, ale kvůli ní přecházet???
P.S. Snažte se psát česky, něco se nedá číst.

- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Me by spis zajimalo jestli uz umi nejake programy jako Shock4Way3D pracovat s Aerem, zatim jsem an nic nenarazil.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
newwes píše:...Je náročnější na RAM...
Ono bohužel tohle není černé nebo bílé, ale šedivé.
Vistu Home Premium jsem si nainstaloval do virtuálního stroje a musím říci, že je opravdu náročná-disk musel být 2x větší než o ostatních os (mám od 98SE až po XP).
Po instalaci jsem sledoval vytížení paměti a musím uznat, že Microsoft opravdu zapracoval, otázkou je, zda dobře či špatně.Vista totiž permenentně zabírá zhruba 400-500MB RAM.Když třeba spustím nějaký program, tak systém začně swapovat (testováno s 512 RAM) a RAM uvolní.Problém ale může nastat v případě, kdy se spouští nějaký program náročný na paměť.To se systém až na několik minut zahltí a nejde na něm nic dělat, dokud se se všemi daty nevypořádá.Jeden klad to ale má-systém je v takových ,,obyčejnějších" operací rychlejší a to znatelně.Zkoušel jsem Internet Explorer a ten na Vistách byl opravdu rychlejší než na XP!
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V každém případě má VISTA už po základní instalaci spousty programů,které XP neměly.Má oboustraný firewal,který kotroluje příchozí i odchozí data.Má program na vypalování DVD a tvorbu menu.Obsahuje už Windows Defender pro ochranu před viry.Má možnost zobrazovat miniaplikace v postraním panelu,přepínání oken v 3D náhledu apod.Na druhou stranu opravdu zabere více paměti,ale taky s ní umí lépe hospodařit a přerozdělovat ji podle potřeby běžícím procesům.Rychlost systému je v porovnání s XP zhruba stejná.Snad jen vypnutí trvá o něco déle.Service Pack 1 bych řekl,že mi nic nepřinesl-nic jsem nezpozoroval.Na nové hry a nové verze programů je to lepší volba než XP.U starších her někdy nastane problém s kompatibilitou a nejdou spustit.Mi se například nepodařil rozjet GoodFather a NfS Most Wanted.Na druhém PC s XP to bylo bez problémů.Jedna věc mne však velmi potěšila.Po čisté instalaci Windows Vista,to po mne nechtělo absolutně žádné doinstalování ovladačů,dokonce ani ke zvukovce a tiskárně a vše funguje jak má.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- erty123456
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vista je určitě modernější a lepší systém než XP a to je bez debat,
Aero neboli hezká vizualizace ti pujde pouze na Vista Premium, Vista Ultimate, co se týče problémů s Vistou, tak ty jsem nepozoroval od té doby co ji používám skoro žádné, jedině ze začátku byly problémy s nekompabilitou některých programů, ale to je už vše vyřešené novějšímy verzemi, nebo jistě najdeš vždy jiný ekvivalentní program. Ovladače jsou absolutně již bez problémů. Po instalaci SP1 jsem pouze pozoroval lepší kopírování souborů ve Vistě jinak očividně nic. Vistu bych doporučoval na pc, kde budeš mít minimálně 2gb ram.
Aero neboli hezká vizualizace ti pujde pouze na Vista Premium, Vista Ultimate, co se týče problémů s Vistou, tak ty jsem nepozoroval od té doby co ji používám skoro žádné, jedině ze začátku byly problémy s nekompabilitou některých programů, ale to je už vše vyřešené novějšímy verzemi, nebo jistě najdeš vždy jiný ekvivalentní program. Ovladače jsou absolutně již bez problémů. Po instalaci SP1 jsem pouze pozoroval lepší kopírování souborů ve Vistě jinak očividně nic. Vistu bych doporučoval na pc, kde budeš mít minimálně 2gb ram.
Asus K55VJ
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”