Ahoj,
mam pevny disk HDD rozdeleny na C(60 GB) a D(20GB). Potrebuji C ktere je systemove dale delit aniz by se poskodil system. Je to mozne? Windowsovsky diskmanager mi to neumozni. Dokonce ani nemohu zmenit velikost D aniz bych ho smazal. Mam XP. Jak se to resi kdyz si na zacatku nenechate zadne nealokovane misto a pak chcete disk delit dal? Vim jsou na to sofistikovanenejsi nastroje, ale ty nejsou zadara.
Diky za radu.
Deleni systemoveho disku
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Deleni systemoveho disku
Vlastně jsi si i odpověděl. Lepší řešení asi není, pokud nechceš všechny oddíly odstranit, vytvořit nové a po formátování instalovat systém a vše další.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
partition magic...jestli maš na c ještě volne misto v pohodě vytvořiš dalši oddil
Gparted LiveCD
Program Gparted je nástroj určený pro kompletní správu rozdělení disku.
Gparted dokáže diskové oddíly (partiton):
vytvářet a rušit
zmenšovat a zvětšovat
přesouvat
kopírovat
kontrolovat
Takže se určitě tento program stane vaším pomocníkem tehdy, když budete potřebovat vytvořit prázdné oddíl pro nový operační systém, ale stejně dobře je Gparted využitelný například i při zrcadlení oddílu.
Gparted LiveCD je vlastně miniaturní linuxová distribuce, jenž je spustitelná z disku CD, uzpůsobená ke spouštění programu Gparted.
Pozn.: Ke stažení je zde obraz CD, který je nutno nejprve vypálit na disk CD.
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... ed-livecd/
Program Gparted je nástroj určený pro kompletní správu rozdělení disku.
Gparted dokáže diskové oddíly (partiton):
vytvářet a rušit
zmenšovat a zvětšovat
přesouvat
kopírovat
kontrolovat
Takže se určitě tento program stane vaším pomocníkem tehdy, když budete potřebovat vytvořit prázdné oddíl pro nový operační systém, ale stejně dobře je Gparted využitelný například i při zrcadlení oddílu.
Gparted LiveCD je vlastně miniaturní linuxová distribuce, jenž je spustitelná z disku CD, uzpůsobená ke spouštění programu Gparted.
Pozn.: Ke stažení je zde obraz CD, který je nutno nejprve vypálit na disk CD.
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... ed-livecd/
AMD 64 X2 5600+, Gigabyte GA-MA69G-S3H, 4GB DDR2 800Mhz Patriot, Radeon Saphire HD 4670 GDDR3 512MB, 750GB + 200 GB WD, Akasa 400W
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžeš použít třeba i Acronis True Image-má funkční trial verzi na 30 dní. 

Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
Diky za rady... vsechny zde zminene SW samozrejme znam jen jsem chtel vedet jestli win umoznuje neco takoveho svymi prostredky.
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bohužel neumožňuje. 

Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3150
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3166
-
od sabrik