Problém s Windows Installerem? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Problém s Windows Installerem?

Příspěvekod kyklop » 29 kvě 2008 12:58

Ahojda,
tak jsem něco, neznámo co, vyvedl se systémem. Od včerejška z neznámých důvodů u aplikací instalovaných Windows Installerem zmizely ikonky, tak jsem vzal např. Ad-aware a jal jsem se ho přeinstalovat. Ovšem nejen tento, ale i ostatní programy nelze odistalovat, hází to víceméně stále stejnou hlášku, viz screen. Nevíte, co to je za problém. Projel jsem to WInXP managerem, ovšem ani ten nic neopravil, instalovat Windows Installer také nezabralo, píše to, že v PC je nainstalovaná novější verze. :evil:

Obrázek

Systém Windows XP Professional SP3
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s Windows Installerem?

Příspěvekod guest » 29 kvě 2008 13:07

Systém Windows XP Professional SP3 - kdy jsi instaloval SP3?

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 29 kvě 2008 13:11

Viděl bych chybu v tom WinXP manageru. Nejspíš jsi "poladil" něco přespříliš. Zkus spustit WXP manager a vrátit všechno na default (pokud to jde) a WXP manager odinstalovat. Ta hláška odkazuje na něj.

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 29 kvě 2008 13:19

Hehm, asi takto: windows installer si uklada instalacni balicky (*.msi) ve slozce Windows\Installer, ktera je btw skryta.

pokud mas program nainstalovany a chces ho opravit nebo odebrat, spusti se instalator prave z teto slozky.
Je docela mozne ze sis nejakym programkem na cisteni disku nebo tak odebral tyhle MSI soubory - v tom pripade potrebujes spustit instalaci / odinstalaci ne z nabidky pridat - odebrat programy, ale primo z instalacnich medii, respektive instalacnich souboru setup.exe, ktery znovu rozbali tyhle *.msi soubory do slozky Windows\Installer.

pokud to nepomuze zkus overit jestli mas spravne opravneni pro systemove slozky a predevsim pro slozku \installer
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 29 kvě 2008 13:20

Blue Spirit píše:Systém Windows XP Professional SP3 - kdy jsi instaloval SP3?

asiii někdy na začátku týdne, ovšem problém začal až dnes.

Elusive píše:Viděl bych chybu v tom WinXP manageru. Nejspíš jsi "poladil" něco přespříliš. Zkus spustit WXP manager a vrátit všechno na default (pokud to jde) a WXP manager odinstalovat. Ta hláška odkazuje na něj.

Takhle.. ta hláška odkazuje na něj, neboť jen pro ukázku jsem odinstalovával právě WInXP manager, aby ta hláška byla vidět. Jinak včera jsem WinXP čistil registry, udělal Backup registrů, ale ten mi nyní nejde nahrát zpět, ani přes WinXP (kde to zamrzne), ani dvojklikem na ten samotný soubor.
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 29 kvě 2008 13:23

melior píše:Hehm, asi takto: windows installer si uklada instalacni balicky (*.msi) ve slozce Windows\Installer, ktera je btw skryta.

pokud mas program nainstalovany a chces ho opravit nebo odebrat, spusti se instalator prave z teto slozky.
Je docela mozne ze sis nejakym programkem na cisteni disku nebo tak odebral tyhle MSI soubory - v tom pripade potrebujes spustit instalaci / odinstalaci ne z nabidky pridat - odebrat programy, ale primo z instalacnich medii, respektive instalacnich souboru setup.exe, ktery znovu rozbali tyhle *.msi soubory do slozky Windows\Installer.

pokud to nepomuze zkus overit jestli mas spravne opravneni pro systemove slozky a predevsim pro slozku \installer

Hm, tak to bude ono, v té složce je jen jeden instalační balík. Kua...

guest

Příspěvekod guest » 29 kvě 2008 13:31

Zkus to vrátit v Nouzáku. Oíše ti to, že WI není dostupný. Pokud to nepůje pak viz melior

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Re: Problém s Windows Installerem?  Vyřešeno

Příspěvekod kyklop » 29 kvě 2008 14:21

Takže v nouzáku přes WinXP manager natažena zpátky záloha. Mno a nic se nezměnilo. Takže vyřeším tak, že inkriminované programy znovu, jak radí melior nainstaluju, nebo přes instalátory opravím. To funguje, pak už se program chová korektně. Díky za rady.

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 31 kvě 2008 12:35

Ještě můžeš použít Dial-A-Fix a zvolit tam Fix Windows Installer. :bigups:
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”