Pride zakaznik do obchodu a povie "chcem nieco". Predavac na neho cumi ako puk, lebo na zaklade "chcem nieco", mu moze doporucit tak krystalovu gulu. Tam komunikacia zakaznik<->predavac konci, lebo to je na mrtvom bode.
Co za zdroj tam bol doteraz, aka graficka karta tam bola doteraz?
Zdroj klasika ATX? Jsou jaké konektory jsou potřeba, kolik MOLEX (ty další snad nebudou problém)? Co tam bylo doteď?
Je ověřené, že ten zdroj nevzal nic dalšího sebou? (docela často to mají zdroje ve zvyku) Co je tam za další HW (CPU, kolik disků...)? Jaký je rozpočet?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Ten klidne mohl vzit sebou dalsi komponenty, taky mohl zacit horet sam o sobe.
Uvidis az das jiny zdroj jestli to vubec pojde zapnout.
Graficka karta ma jeden dosti zasadni problem - zadna nejde bud koupit a to co koupit jde je brutalne predrazene a to plati i o pouzitych kartach ktere jsou i na dvojnasobku obvykle ceny.
Asi 3 dny mi jen tak přestane jet monitor, obrazovka zčerná ale počítač stále běží jen mikrofon ne.
V monitoru podle mě chyba není jelikož zčerná i druhý monitor.
Zkoušel jsem nainstalovat nové drivery, vyměnit HDMI kabely, vytáhnou grafiku...
Poslední příspěvek
Pokud se problém objevil po aktualizaci na nejnovější ovladače gr. karty (572.60), tak zkus nainstalovat starší verzi ovladačů. Poslední verze je (zase) zmršená.
nedávno jste mi tu radili s upgradem PC z intela 8400 na ryzen 5700x :-) Tak přemýšlím, že bych se zase posunul dál a vyměnil i grafickou kartu, myslím, že tu hodně lidí má zajímavé nápady, tak se chci zase poradit.
Moje sestava:
AMD Ryzen...
Poslední příspěvek
Na QHD určitě 16GB, 12 už leckdy nestačí (např. na ultra detaily + RT) a časem to bude horší.
Ahoj plánuju upgrade a chci se zeptat, jak s grafickou kartou. Mám Fractal Design Meshify 2 Compact Black Solid a plánuju nákup RTX 5080. Líbila by se mi verze MSI GeForce RTX™ 5080 16G GAMING TRIO OC. Ta udává délku 338 mm. Má skříň uvadí jako...
Poslední příspěvek
Jojo je.
Dodatečně přidáno po 7 minutách 33 vteřinách:
Pokud by to dávalo smysl, tak bych uvažoval i o nové skříni. Lepší než riskovat přehřívání.
Jakou grafárnu by jste dali k této sestavě?
Převážně na hraní her. preferuji 5080.Původně byla v sestavě tato
Cena sestavy cca do 75 000,- Kč.
Děkuji za rady.
Poslední příspěvek
Nová generace nVidie se bohužel ukázala být jen refreshem té předchozí s minimálním posunem. RTX 5080 mají a asi ještě chvíli budou mít špatnou dostupnost a přepálené ceny. Přístí týden mají být vydány 5070Ti, ale může to být to samé. :huh:
Zdravím, poradíte mi prosím k téhle sestavě nějakou výkonnější cenově dostupnou grafickou kartu ? Převážně k hraní her. Děkuji za odpověď. IMG_0703.jpeg
Poslední příspěvek
Přemýšlel sem nad GF RTX 30.. nebo 40, takže i tak to pro mě znamená ještě jednu Fury16gb a pravděpodobně nový zdroj, pač mám 550w....