USB myš od Asusu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Wolf
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

USB myš od Asusu

Příspěvekod Wolf » 11 čer 2008 18:42

K notebooku Asus jsem dostal malou cestovní myš do USB. Je na ní napsáno Asus a zespodu je logo tuším Logitechu (P/N: 810-000404). Má kolečko s kterým se dá klikat i do stran. Tolik k popisu a teď můj problém:

Vždycky když zmáčnknu kolečko, nebo s myší MALINKO klepnu o stůl, na několik sekund zamrzne. U kurzoru se současně s tím objeví rotující kolečko (mám Visty, u XP je ekvivalentem šipka s přesípacíma hodinama). Po pár sekundách zase funguje normálně. Čím to proboha může být? Děsně mi to vadí u her a navíc ani nemůžu použít klikání kolečkem)

Teď jsem na tom notebooku zkoušel jinou cestovní USB myšku - Genius NetScroll+Mini Traveler a ten se chová normálně.
PS. Je to myší, ne počítačem. V jiném počítači (můj stolní s XP) dělá to samé.
Šrot1: MUZEUM :smile: AMD Am5x86 133MHz, MB Octek Hippo 15, ATi 3D Rage II+DVD, 128MB EDO RAM, síťovka, vypalovačka, rádiový tuner, USB, Win98SE/DOS
Šrot2: NB ASUS F5VL: Intel Core 2 Duo 2GHz, ATi Mobility Radeon X2300, 2GB RAM, HDD 250GB, Win Vista

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: USB myš od Asusu

Příspěvekod memphisto » 11 čer 2008 19:48

já jsem měl taky problém s tou myší k ASUSu. občas se mi stávalo, že místo jednou, tak klikala 2x. vyměnil jsem myš a všechno OK. po připojení k booku HP problémy nebyly, ale u ASUSu jo. nechápu proč :idea:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 11 čer 2008 20:03

Zřejmě nejlepší by bylo tu myš reklamovat, pro prodejce by neměl být problém dát ti z dalšího balení jinou.
Pokud by se ti do reklamace z nějakého důvodu nechtělo, pak ji jedině rozdělat a kouknout, jestli /jako že asi je/ tam není nějaké mechanicjá zrada. Vypadá to jako by se to kolečko v jednom bodě kouslo a tím pádem zůstává příslušný mikrospinač sepnutý. Může tam být nějaký smítko, anebo nálitek.
Vzhledem k tomu, že ta myš nejspíš není zaplombovaná, tak mbych nejprve zkusil tu opravu. :smile:

Wolf
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Wolf » 11 čer 2008 20:18

Smítkem ani nálitkem to není, při vzácných chvílích kdy to funguje tak jak má a nebo s jinou myší ... Nikdy nevadí když kolečko podržíte (simulace stále stisknutého mikrospínače). Vidím to spíš na softwarový problém.
Šrot1: MUZEUM :smile: AMD Am5x86 133MHz, MB Octek Hippo 15, ATi 3D Rage II+DVD, 128MB EDO RAM, síťovka, vypalovačka, rádiový tuner, USB, Win98SE/DOS
Šrot2: NB ASUS F5VL: Intel Core 2 Duo 2GHz, ATi Mobility Radeon X2300, 2GB RAM, HDD 250GB, Win Vista

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 11 čer 2008 20:30

Ale software asi těžko pozná, že si s myší klepnul o stůl. Podle mně je to jasně hw chyba, takže reklamace nebo ta oprava.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Wolf
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Wolf » 11 čer 2008 20:42

Nebude trochu problém s tím, že jsem ji dostal spolu s notebookem? Pochybuju že je uvedená v záručáku.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 11 čer 2008 20:44

Ještě bych kouikl zespodu na tišťák, jestli tam není nějakej studeňák, procvakat ty mikrospinače při rozdělané myši. Rozdělat a klepnout, myslím, že takto by se na závadu mělo přijít, ale ta reklamace mi přijde nějjednodušší.

Zpět na “Problémy s hardwarem”