Repro 2.1, 5.1, Logitech, Genius...??? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Repro 2.1, 5.1, Logitech, Genius...???

Příspěvekod Spyke » 16 čer 2008 20:59

Blue Spirit píše:Nodon jednoznačně doporučuje 5.1.

Mě to tak jednoznačné nepřijde. Kdyby to napsal tak, jak jsi to přeformuloval, budu to brát jako radu, ale on tak neučinil (pokud si to postřehl) :wink:

Blue Spirit píše:Já to chápu tak, že Nodon by 5.1 doporučil.

Já to zase chápu tak, že se mu poslech dvou takovýchto sestav velmi zamlouvá. Ale nikde v tom nevidím doporučení, jestli by mu na pokoj stačili 2.1 nebo 5.1 reproduktory. To je jako kdyby se někdo zeptal, jestli je na ježdění ve městě lepší BMW Z4 nebo Honda S2000 a dostala by se mu odpověď, že lítat na dálnici 250 je vážně super.. :huh:

Blue Spirit píše:Spyke, co Ty vlastě děláš? Jsi učitel, nějaký dílny, ruční práce , anebo stuuješ peďák?

Asi tě zklamu, ale ani jedno.. :lol: A co děláš ty? Revizor, kontrolér?
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 16 čer 2008 21:18

Nic ve zlým, co dělám mám tuším v profilu i když už to tak úplně neplatí.
Ale Ty tam nemáš nic, prozatím si tě uložím jako "Lovec hvězdiček". A netrap se tím, vzhledem ke tvému podpisu velmi dobře znáš lidi - možná. (Že by budoucí psycholog?)
Já to jako radu pochopil.

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 16 čer 2008 21:35

koukám že se to tu zajímavym směrem rozjelo :D psali ste že záleží i na nábytku,, velmi rychle sem tedy něco načrtnul v Malování ( :D ) Já nevím, RedStar bych bral hned,ovšem ta cena....já budu rád když mi naši něco přispějou,a 3 litry to rozhodně nebudou :( :D Cenový strop nemám, co nejmíň :D bojím se ale,že ty Logitechy X-530 by to prostě neutáhly celou místnost, nevím....
Přílohy
pokoj.JPG
...
zákl: MSI K9N6SGM-V
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 16 čer 2008 21:35

Blue Spirit píše:Nic ve zlým, co dělám mám tuším v profilu i když už to tak úplně neplatí.
Ale Ty tam nemáš nic, prozatím si tě uložím jako "Lovec hvězdiček". A netrap se tím, vzhledem ke tvému podpisu velmi dobře znáš lidi - možná. (Že by budoucí psycholog?)

Promiň, že nekoukám lidem do profilu. Raději se optám :wink: Až se budu příště ptát, vzpomenu si na Tebe..
Jinak si mě ulož jak chceš, nevím proč by mě to mělo trápit. Nemusíš mi sdělovat každou blbost, obešel bych se bez toho.. :lol:

A že znám lidi? Možná dle toho ironického popisu. Jen si na každého udělám názor podle toho co napíše. A od toho pak také odvíjím můj postoj k němu, zde tedy způsob vyjadřování. Stejně tak, jak to dělá každý, i když nevědomky..

Psycholog? :D Zase vedle..

Blue Spirit píše:Já to jako radu pochopil.

Očividně jsi lepší a dokážeš domyslet věci až do konce, já bohužel tak vyvinutý nejsem a tudíž jsem v tom tu radu neviděl..

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 16 čer 2008 22:01

2 benik.martin: Ten pokoj s nábytkem není moc ideální na rozestavění 5.1 soustavy.. :dontgetit: Koukám, že kolem Pc stolku máš z jedné strany dveře a z druhé vysokou skříň. Nevím sice jak máš velký stolek, ale psal si, že pokoj má 6x4m, z toho usuzuji, že moc velký nebude :wink: Což není dobré, ptž už jen mezi centrem a L, P přednim by měla být mezera 0,5 - 1m. Ale i kdyby si tohle nějak uspořádal, další problém bude se subwooferem. Jelikož ten bych ideálně postavil asi tam kde máš dveře, čili napravo od reproduktorů (vlevo je totiž skříň). Mohl by sis ho dát pod stůl, měl by se tam vejít bez problémů, ale nevim, jak to bude s odrazem zvuku o hrany stolu. To by si musel ozkoušet sám. Ale asi největší problém by byly zadní reproduktory. Do prostoru je dát asi nemůžeš, kvůli velikosti pokoje - dost by ti překážely, navíc by si k nim musel dát podstavec. Postavit je na stolek je blbost, to si rovnou můžeš koupit 2.1. Pověsit na strop je ještě nereálnější. A dát je na protejší zeď? To by možná šlo, i když si neodvažuju hádat, jak by to pak bylo s reprodukcí zvuku. Přeci jen by byly dost daleko. Ale teoreticky by tam šli, nejsou zase tak velké, aby si je tam neumístil.. :wink: Avšak to by chtělo ozkoušet až by si je měl doma, takhle se těžko spekuluje, kde by měli stát..

Věř, že ozvučit by to dokázaly skoro všechny soustavy. Udělat bordel umí kdejaký reprák.. jde spíš o to v jaké kvalitě ti to podá.
Co se týče těch RedStaru, tak tě chápu. Jsou poněkud dražší. Ale myslím, že ty Logitechy budou hrát dobře (zde máš test).

Ještě ti přikládám obrázek optimálního rozestavění 5.1 reproduktorů. A asi sám uznáš, že takhle to u Tebe doma nepůjde.
3.2B2A.jpg

guest

Příspěvekod guest » 16 čer 2008 22:29

Nejsem zdaleka odborník na akustiku, ale ten screen co poslal Spyke naznačuje, že by ses měl zaměřit na 2.1. Předpokládám, že musiku budeš poslouchat převážně v sedě u PC?

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 16 čer 2008 23:08

ještě jsem nedodal,že mezi dveřma a stolem je asi 20 cm široký 'komín',protě zeď :D stůl je širokej asi 1,5 metru... takže po krásném slohu od Spyka to vypadá na ty 2.1 co? jinak v pokoji mám ještě mikrosystém,kde převážně poslouchám musicu.. :listen: A jakmile nejsem u PC,tak je vypnutý,což znamená že abych si někde lenošil na kanapi a poslouchal hudbu z PC asi nehrozí...leda nějakej film no..ale to snad zvládnou i 2.1
Windows XP Home SP3

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 18 čer 2008 20:19

Vím, že příspěvek byl poněkud delší, ale snad pomohl. Co jinýho by si taky od "Lovce hvězdiček" čekal, že? :lol:

Ale k věci, jelikož u Tebe 'asi' nepůjde 5.1 sestava rozestavit tak, aby jsi ji plně využil, bude lepší koupě ta 2.1. Sice je to velký rozdíl, ale ten je podmíněn právě správným postavením reproduktorů. Bohužel ty by si musel reproduktory dát všechny vedle sebe na stůl a to už pak takový skok nebude :? Sice mám své 5.1 taky na jednom stole, jenže ten mám rohový a tudíž si mohu dovolit rozestavení v rozmezí 70 - 80 cm mezi repráky. A tam už ten rozdíl poznat lze.

:idea: Ještě mě napadá jedna možnost, u které si ale netroufám říct, zda-li bude efektivní. Psal si, že tvůj stúl je 1,5m široký, což by stačilo na středový pod monitorem + 2 přední na okrajích stolu. Sub by sis dal třeba pod nohy, nebo vedle stolu, když tam je těch 20cm. Záleží na tom, jaký model si zakoupíš a na jeho rozměrech. A teď hlavní problém, kam se zadníma. Mohl by si zkusit dát jeden na stůl (ten vlevo - dle tvého plánku) a druhý pověsit buď na zeď nebo na stojan mezi vysokou skříň a postel (vpravo). Tak aby byly ve stejné vzdálenosti od židle u Pc stolu. Ale musel by si jim dvoum zvýšit hlasitost, aby si o nich vůbec věděl.. :wink:

Ale to si musíš ujasnit sám, k čemu tě to víc táhne. Na filmy ti samosebou stačí ty 2.1, věř, že to ozvučí dobře. O výkon se nestarej, stejně ho plně nevyužiješ. Jasně, že si nepořizuj nějaký chrastítka, ale v cenový kategorii nad 1000,- je to s výkonem srovnatelné, tkž dle něho nevybírej.

Nejdříve se tedy rozhodni zda-li pro Tebe bude lepší 2.1 nebo 5.1, až poté můžeme vybrat nějaký určitý model.. GL :wink:

guest

Příspěvekod guest » 18 čer 2008 20:53

Tak či onak já bych to viděl na 2.1.
Netuším co myslel Spyke s tím středovým pod monitorem. Ale jak jsem již uvedl, nejsem zdaleka odborník na akustiku. Sedím v místnosti cca o stejné velikosti a většinu času (cca 20hodin denně trávím u stolu (80x150 ?) s PC. Po stranách monitoru mám 2 chrastítka (nutno dodat, že asi 4., protože vždy odešel potenciometr a ty krámy byly lepený). Jsem s tím spokojen. Nemyslím, že by to pro nějakýho hudebníka bylo košér, ale ujde to.
Vzhledem k tomu že občas (spíš méně než více) opravuji různou elektroniku, tak jsem zde zkoušel pár výkonných zesiků a nepřijde mi to jako zásadní rozdíl.
Jasně že pokud se tu pustí zesik 2x150W na 5%, tak ten zvuk je výrazně lepší než tyhle "rozhlasy po drátě", ale je to snesitelný. Pokud bych měl zájem o opravdu kvalitní muziku, pak bych šel spíš do kvalitních sluchátek.

Já bych ti doporučil koupit 2.1 chrastítka v nějaké nižší cenové relaci (kolem 500,-) a vyzkoušet. Teď nevidím kde bydlíš, je-li to tam, ale u nás /jelikož je to díra a každý zná každého/ si obecně půjčit na vyzkoušení "cokoliv".

Nodon
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Nodon » 18 čer 2008 21:06

No, tak se omlouvám všem že jsem tu rozpoutal hádku :blush: Jinak bych řekl že ty 5.1 ktery jsi uváděl by ji podle mě ozvučily uplně v pohodě.Mám ozkoušeny s creativama že pokud je to prpojeny s PC a v PC to dáš na max a v zesilovači taky i s basama tak to jde slyšet uplně krásně pres cely jedno patro baraku.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 18 čer 2008 21:12

http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=142960 tak nedávno sem slyšel tyto bedny a super zvuk čuměl sem jak sviňa má to dotykový ovládání na to sem taky čuměl protože sem se toho dotkl a to se zesílilo naplno a přes celej obchoďák to řvalo tak sem po chvíli trapasu přišel na to že se na tom podrží prst a to se ztlumí a zvuk je fenomenální :D :D :D
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 18 čer 2008 21:36

soustava 2.1 za 4 a půl litru hraje uý asi slušně no :D

repro 2.1 mám vyzkoušený u kámoše,má nějaký labtec co dostal zadáčo od o2,sou asi za 5 kilo,a maj dost silný basy (což se mi líbí :listen: ) a myslim že sou v pohodě..

no a jestli 2.1 nebo 5.1.....řekl bych,že pro 5.1 i když sou lákavý, bych musel uvolnit větší finanční tok,poněvadž by to chtělo větší repráky než ty od logitechu x-530...takže to vypadá na 2.1 a tam je myslim že jasný volba logitech x-230..
jinak abych řekl pravdu co se mi líbí,tak to je repro od Geniusu...téměř všechno co vyráběj se mi líbí,dřevo,krásný diody,prostě žůžo...ale nejsem si jim zcela jistej,kámoš má 5.1 sestavu,už 2x reklamoval subwoofer...druhej kámoš má 2.0 docela velký bedny asi za 1500,design luxusní ale zvuk...no....nevim... :D myslim že tim logitechem x-230 neprohloupim
Windows XP Home SP3

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”