Vím, že příspěvek byl poněkud delší, ale snad pomohl. Co jinýho by si taky od "Lovce hvězdiček" čekal, že?
Ale k věci, jelikož u Tebe 'asi' nepůjde 5.1 sestava rozestavit tak, aby jsi ji plně využil, bude lepší koupě ta 2.1. Sice je to velký rozdíl, ale ten je podmíněn právě správným postavením reproduktorů. Bohužel ty by si musel reproduktory dát všechny vedle sebe na stůl a to už pak takový skok nebude

Sice mám své 5.1 taky na jednom stole, jenže ten mám rohový a tudíž si mohu dovolit rozestavení v rozmezí 70 - 80 cm mezi repráky. A tam už ten rozdíl poznat lze.

Ještě mě napadá jedna možnost, u které si ale netroufám říct, zda-li bude efektivní. Psal si, že tvůj stúl je 1,5m široký, což by stačilo na středový pod monitorem + 2 přední na okrajích stolu. Sub by sis dal třeba pod nohy, nebo vedle stolu, když tam je těch 20cm. Záleží na tom, jaký model si zakoupíš a na jeho rozměrech. A teď hlavní problém, kam se zadníma. Mohl by si zkusit dát jeden na stůl (ten vlevo - dle tvého plánku) a druhý pověsit buď na zeď nebo na stojan mezi vysokou skříň a postel (vpravo). Tak aby byly ve stejné vzdálenosti od židle u Pc stolu. Ale musel by si jim dvoum zvýšit hlasitost, aby si o nich vůbec věděl..
Ale to si musíš ujasnit sám, k čemu tě to víc táhne. Na filmy ti samosebou stačí ty 2.1, věř, že to ozvučí dobře. O výkon se nestarej, stejně ho plně nevyužiješ. Jasně, že si nepořizuj nějaký chrastítka, ale v cenový kategorii nad 1000,- je to s výkonem srovnatelné, tkž dle něho nevybírej.
Nejdříve se tedy rozhodni zda-li pro Tebe bude lepší 2.1 nebo 5.1, až poté můžeme vybrat nějaký určitý model.. GL