Repro 2.1, 5.1, Logitech, Genius...??? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Repro 2.1, 5.1, Logitech, Genius...???

Příspěvekod Spyke » 18 čer 2008 22:14

Blue Spirit píše:Netuším co myslel Spyke s tím středovým pod monitorem.

Nevěděl jsem, že je to pro někoho tak složitá formulace.. tkž se omlouvám a přikládám obrázek toho, co jsem si pod tím představoval. Nevím, kam jinam by si ho chtěl v případě 5.1 a klasického stolu umístit. Říká se mu středový, protože má být ve středu.. :bigups:

1.jpg

Je pravda, že za peníze, které by si vrazil do průměrné 5.1 sestavy, můžeš mít kvalitnější 2.1. A myslím, že Logitechama x-230 rozhodně neprohloupíš. Jsou to dobré reproduktory, stejně jako značka už nějaké jméno má.. :wink: Na filmy, hry, ale i na hudbu ti budou stačit. Pokud tedy nejsi příliš náročný, ptž to bychom se pak museli přehoupnout do jiné cenové kategorie.

Co se týče reproduktorů od Geniusu, už jsem o nich něco psal. Vážně jsou příliš přebasované, čili nevhodné na všechny hudební styly. Potlačují ostatní pásma. Ostatně pokud si je někdy slyšel, můžeš to potvrdit. Teď mám na mysli sestavu 5.1 - a to nejen model SW-HF 5.1 5000, s 2.1 jsem zatím neměl tu čest. Ale při ohledu na ostatní modely předpokládám, že to bude podobné. Pokud se ti líbí, je to jistě plus, ale reproduktory by se měly vybírat spíše podle něčeho jiného něž jen dle toho, jak vypadají.. :wink: Osobně kdybych si měl vybrat mezi Logitechama a Geniusema, když vemu v potaz to, s čím jsem se setkal, neváhal bych ani chvíli. Logitech je jasná volba a jistě s nimi budeš spokojený, pokud se pro ně rozhodneš.. :wink:

A že repro zančky Harman - Kardon hraje dobře mě vážně udivuje.. kdo by to byl řekl :lol:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 18 čer 2008 22:27

slyšel si ty bedny to je prostě luxus zvuk žádny vybryci žádný bzučený který bych čekal od plastu prostě jen zvuk ani ''vítr'' který produkuje subwoofer nebyl slyšet

edit// navíc harman není zas tak neznámá značka kdo se pohybuje v tomto segmentu tak urči zná jejich kvality http://www.studioline.cz/?sec=news_deta ... =cz&id=104
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 18 čer 2008 22:34

no jo,už je asi rozhodnuto pro X-230 :) i matku sem snad už zpracoval :D :D :D
zákl: MSI K9N6SGM-V
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 18 čer 2008 22:40

zao píše:slyšel si ty bedny to je prostě luxus zvuk žádny vybryci žádný bzučený který bych čekal od plastu prostě jen zvuk ani ''vítr'' který produkuje subwoofer nebyl slyšet

edit// navíc harman není zas tak neznámá značka kdo se pohybuje v tomto segmentu tak urči zná jejich kvality http://www.studioline.cz/?sec=news_deta ... =cz&id=104

Nevím, jestli si to pochopil správně.. bylo to myšleno ironicky :D Moc dobře znám značku Harman Kardon, hlavně jako výrobce audio sestav do aut a osobně ji řadim hodně vysoko v pomyslném žebříčku kvality. Bohužel za tu se i platí a ne každý na to má, stejně jako to ne každý potřebuje.

2 benik.martin: Ať tedy dobře slouží, pak napiš, jaká je spokojenost.. :wink:

guest

Příspěvekod guest » 18 čer 2008 22:50

To Spyke s tím screenem jsi mne opětovně dostal.
Vůbec jsem netušil anebo přehlédl, že on má LCD, CRT by už na to úplně nešlo. I ta výška je trochu mimo normu. Mám klasickou židli, klasický stůl a koukám vodorovně cca na střed monitoru. Pokud bycg si pod něj dal repro, pak musím koukat o 15 cm výš, anebo mít o pár cm vyšší židli a stůl.

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 18 čer 2008 23:12

Ani já nevím, co má za typ monitoru, ale pokud by si takovýto podstavec vyrobil sám, neměl by být problém ani s CRT. I když..

Nakousl si výšku, ale nemyslíš, že je to individuální? Tvrdit, že je to mimo normu, když jsi na obrázku viděl jen část, je docela odvážné.. :wink: Věř, že mám také klasickou židli, klasický(rohový) stůl a v rovině očí mám, stejně jako ty, střed monitoru.

martin131
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod martin131 » 19 čer 2008 00:57

Ja mam doma Genius 5.1 5005 a jsem s nimi maximalne spokojen. Skvely bassy a vysky. Dobrej pomer cena/vykon. Trosku divne jsou reseny regulatory, ale me osobne to nevadi.
WS - i5@2.8Ghz, 4GB RAM, 640GB, Ati Radeon X5850, Se7en
NTB - Intel Atom D525, 4GB RAM, 320GB, Nvidia Ion 2, Se7en

SERVER - P4 2,8 Ghz, 1GB RAM, 320GB, Debian

Ukládání streamovaného videa do počítače pomocí programu VLC

guest

Příspěvekod guest » 19 čer 2008 02:23

Spyke ani v nejmenším, jsem se nechtěl dotknout Tvého ega.
S tím podstavcem souhlasím s tím I když.

S tou výškou je to jistě individuální, ale není to odvážné a jelikož nám tazatel nesdělil kolik měří, tipoval jsem průměr. tedy normu.

Měřím 178cm /což je na chlapa takový průměr/, židli mám vyskokou 50cm a stůl 80cm /což je norma/.
Monitor mám akorát a ruce také a to jak z hlediska norem, tak ni z hlediska jakéhosi pohodlí.
Mám 2 kamarády, Kočičáka cca 160 a Čému cca 210. Čémovi by repro pod monitorem vyhovovalo, Kočičák by potřeboval dalekohled. Možná, ale jistě že ne zrovna kvůli nim, jsou ty normy odvozené od průměru, což sem já.

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 19 čer 2008 04:06

Ty si se dotkl mého ega? Kde? Nebo spíš s čím? Nejspíš budu mírně zabržděný, ptž jsem to nepostřehl.. :wink:

Dobře, když už si uvedl svůj příklad. Tvé kamarády nebudeme rozebírat, jejich výška není, jak si již uvedl, tak obvyklá.

V mém případě se má věc obdobně. Měřím 186cm (možná ne úplný průměr, ale hodně blízko). Sedadlo mé židle je ve výšce 45cm a stůl má k desce výšku 75cm - těch 5cm rozdíl by se ještě mohlo vejít do tvé normy. Monitor mám také 'akorát' (sice je polohovatelný, ale v mém nastavení má od postavce k obrazovce cca. stejnou vzdálenost jako klasické CRT, čili můžu říct, že v normě), stejně jako ruce. Jak jsem již uvedl, pokud sedím, koukám přímo do středu monitoru. A poslední detail, podstavec má na výšku 18cm. Proto jsem také napsal, že je to individuální, s čímž si i souhlasil. Ale nelze vycházet z té tvé normy, proto tvůj minulý výrok považuji i nadále za odvážný.. :?

Nevím, jestli to připadá jen mě, ale zase se naše debata odvíjí zcela jiným směrem než je původní téma - čili reproduktory.
Proto by bylo asi moudré označit téma za vyřešené..

guest

Příspěvekod guest » 19 čer 2008 04:26

Není to až tak úplně od věci. Sice nejde o repro, ale pokud by si ho dal pod ten monitor, pak jde i o výšku stolu. Neměl jsem v úmyslu zavézt to někam jinam i když to myslím není na škodu.
Vedla mne k tomu celkem prozaická věc a tys to tím reprákem tak trochu - úplně odstartoval. Mám tu jedno stoletý otočný křeslo, který kocour absolutně zdevastoval a mám domluveno, že se staví soused a odveze ho.
Jediný co na tom křesle není rozdrbaný je odnímatelný cca 7cm vysoký molitanový sedák. Toho je mi líto a jelikož u PC nesedím zdaleka správně (spíš níž) tak jsem si ho dal pod zadek. 7cm se po dosednutí smrsklo na 3-4cm a divil by ses jakej je to rozdíl. Za 2 hodiny mne bolely ruce, záda, za krkem - prostě všechno.
Toť vysvětlení k tomu repráku pod minitorem.

Za vyřešený to může označit jen ten, kdo dal původní dotaz amebo mod. Nevím proč to ty lidi nedělají, zžejně nečtou pravidla PC-Help. :smile:

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 19 čer 2008 04:34

Asi to nemá cenu dál rozebírat, ty jsi řekl své, já taky a to si myslím stačí..

Vím, kdo může topic označit za vyřešený. Proto je to také napsané tučně, aby si toho dotyčný všiml :wink:

guest

Příspěvekod guest » 19 čer 2008 04:49

Tak bychom mohli dát ty šachy ? Zrovna mám pár hodin čas.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”