Problémy při načítání stránek II. Vyřešeno

Místo pro vaše HiJackThis logy a logy z dalších programů…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Yan.Sean
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problémy při načítání stránek II.

Příspěvekod Yan.Sean » 09 čer 2008 19:53

Zdravím,
prosím o kontrolu logu, mám problémy při načítání stránek viz: viewtopic.php?f=3&t=28057&p=171800&hilit=problemy+pri+nacitani+stranek#p171800

Toto jest můj log:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 19:11:11, on 9.6.2008
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16640)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
C:\Program Files\Firebird\Firebird_1_5\bin\fbguard.exe
C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\kpf4ss.exe
C:\Program Files\Firebird\Firebird_1_5\bin\fbserver.exe
C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\kpf4gui.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\userinit.exe
C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\kpf4gui.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe
C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = VOLNÝ Microsoft Internet Explorer
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
R3 - URLSearchHook: (no name) - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - (no file)
O2 - BHO: Podpora odkazu pro Adobe PDF Reader - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [ATICCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe" runtime -Delay
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-21-776561741-117609710-839522115-1006\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background (User 'Ája')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - S-1-5-21-776561741-117609710-839522115-1006 Startup: Výřezy obrazovky a spuštění aplikace OneNote 2007.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\ONENOTEM.EXE (User 'Ája')
O4 - S-1-5-21-776561741-117609710-839522115-1006 User Startup: Výřezy obrazovky a spuštění aplikace OneNote 2007.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\ONENOTEM.EXE (User 'Ája')
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~3\Office12\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Zobrazit originál - C:\Program Files\VOLNY\akcelerator\original.htm
O8 - Extra context menu item: Zobrazit vše jako originál - C:\Program Files\VOLNY\akcelerator\originalAll.htm
O9 - Extra button: Odeslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~3\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Od&eslat do aplikace OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~3\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~3\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - C:\Program Files\ICQ6\ICQ.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - C:\Program Files\ICQ6\ICQ.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O14 - IERESET.INF: START_PAGE_URL=http://www.volny.cz/
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: Eset HTTP Server (EhttpSrv) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\EHttpSrv.exe
O23 - Service: Eset Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
O23 - Service: Firebird Guardian - DefaultInstance (FirebirdGuardianDefaultInstance) - The Firebird Project - C:\Program Files\Firebird\Firebird_1_5\bin\fbguard.exe
O23 - Service: Firebird Server - DefaultInstance (FirebirdServerDefaultInstance) - The Firebird Project - C:\Program Files\Firebird\Firebird_1_5\bin\fbserver.exe
O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe
O23 - Service: Sunbelt Kerio Personal Firewall 4 (KPF4) - Sunbelt Software - C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\kpf4ss.exe

--
End of file - 6098 bytes

A ještě kontrola Mwav:

Objekt "gain.gator Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "gain.gator Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "smitfraud Browser Hijacker" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "savenow Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "combo Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "combo Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Objekt "spyware.neospy Spyware/Adware" nalezen v souborovém systému! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.
Soubor C:\System Volume Information\_restore{EE009CEB-411A-44BB-AC63-51D5CAF653F5}\RP365\A0056213.exe je infikovaný virem NULL.Corrupted !! Provedené akce: Ponecháno, neodstraněno!.

Reklama
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: Problémy při načítání stránek II.

Příspěvekod zlobyl » 09 čer 2008 20:15

V HJT fixni:

Kód: Vybrat vše

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R3 - URLSearchHook: (no name) - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - (no file)
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE

A ještě si vypni obnovení systému (Ovládací panely-Systém-Obnovení systému); restartuj a znovu ho analogickým postupem zapni.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Yan.Sean
nováček
Stav:

Příspěvekod Yan.Sean » 09 čer 2008 20:47

Hotovo, jak dál?

P.S.: Už mi ani nešel restartovat comp, musel jsem to udělat natvrdo. :evil:

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 10 čer 2008 20:13

No, já bych řekl, že tímto je PC čistý.

Zkoušel jsi kontaktovat svého poskytovatele internetu?

Zkoušel jsi odinstalovat Kerio?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Yan.Sean
nováček
Stav:

Příspěvekod Yan.Sean » 10 čer 2008 20:31

A co ty svině nalezené mwav?
Po tom co jsi mi poradil které věci fixnout v HJT, to jede docela dobře.... Před tím to jelo o poznání hůř.
A ještě něco, co všechno mám zaškrtnout v CCleaneru v položce čistič? Ne u všeho vím co to je.... :blush: :oops:

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 10 čer 2008 21:16

U MWAVu jsou kritické pouze ty položky, u kterých je uvedena konkrétní cesta ke konkrétnímu souboru-jinak je to jen takové ,,podezření" na nákazu.

Jinak které věci v CCleaneru ti nejsou jasné-napiš sem ty položky a já se pokusím ti vysvětlit jejich význam. :bigups:

Yan.Sean
nováček
Stav:

Příspěvekod Yan.Sean » 11 čer 2008 16:52

Ke CCleaneru-v položce mažu tohle:Čistič/Windows
v IE mažu všechno až na index s datovými soubory, ve WE mažu posledně užívané dokumenty, v položce Systém mažu akorát soubory v koši, dočasné soubory a zbytky souborů v paměti
Co všechno bych měl správně v položce Čistič/Windows mazat?

K Mwav- u viru Null.Corrupted je přece dané umístění- promiň, že se pořát na něco ptám,ale já už jsem takový :blush:

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 13 čer 2008 00:45

No, je to čistě na tobě, co chceš smazat-osobně to beru vždy z gruntu a mažu vše :D

Zkusím co možná nejsrozumitelněji popsat význam jednotlivých funkcí:

Internet Explorer:
  • Dočasné internetové soubory-Internet Explorer si při surfování internetem ukládá části navštívených stránek do zvláštní složky, aby se při příští návštěvě nemusely znovu načítat.
    -Je to dobré promazat.
  • Cookie-Některé internetové stránky si do PC ukládají informace (např. funkce automatické přihlašování atd.) ve formě malého textového souboru-Cookie.Některé stránky si např. uloží jen statistiku přístupu a tak se časem složky pro Cookies plní.Při větším počtu mohou nahromaděné Cookies zpomalovat Internet Explorer, ale je to téměř neznatelné.
    -Je to na tobě-když to vymažeš, tak si budeš muset znovu aktivovat všechna automatická přihlašování.
  • Historie-Historie prohlížení stránek.Nemusím snad rozvádět.
    -Podle mě ji není nutné mazat-maže se sama po určité době.
  • Posledně navštívené adresy:-Internet Explorer si pamatuje adresy zadané do řádku adresa a pak je nabízí při psaní adresy k ulehčení práce.Postupem času se však tato paměť zaplňuje a znepřehledňuje psaní adresy a navíc se sama nemaže.
    -Je to dobré promazat.
  • Vymaž Index.dat soubory-Internet Explorer používá soubory Index.dat k ukládání informací o navštívených stránkách, ale také o Cookies a dočasných souborech.Vymazáním tohoto souboru se také předejde/vyřeší většina problémů s mezipamětí, které se projevují např. špatným nebo neúplným načítáním stránek atd.
    -Je to dobré promazat, ale pro úplnost je dobré vymazat ještě dočasné soubory a Cookies.
  • Posledí místo downloadování-Pokud se stahuje soubor do nějaké složky, tak Internet Explorer při pokusu o stažení dalšího souboru automaticky přejde v okně pro výběr cílové složky na naposledy vybranou složku.
    -Není třeba mazat-používá se spíše při problémech tohoto rázu.
  • Historie automatického vyplňování formulářů-Internet Explorer si automaticky uchovává informace vepsané do různých kolonek a při jejich opakovaném psaní nabízí automatické dokončení.Pokud se však člověk někdy splete a zadá špatný údaj, tak ten tam už zůstane a při větším množství znepřehledňuje tuto funkci.
    -Je to dobré promazat.

Windows Explorer:
  • Posledně používané dokumenty-Systém si ukládá odkazy na poslední otevřené dokumenty do složky Start-Poslední Dokumenty
    -Je to dobré promazat pro udržení pořádku.
  • Spustit (ve Start menu)-Systém disponuje automatickým dokončováním v menu Start-Spustit.Časem se však zadané věci hromadí a funkci znepřehledňují.(stejné jako Posledně navštívené adresy v IE)
    -Je to dobré promazat pro udržení pořádku.
  • Search Assintant Autocomplete-Stejné jako předchozí bod akorát v Hledání.
  • Jiné Explorer MRU-Systém si pamatuje naposledy spuštěné aplikace, Které např. řadí přednostně v různých nabídkách atd.(jinak stejné jako předchozí body)

Systém:
  • Vysypat koš-No comment.
  • Dočasné soubory-Systém a různé rpogramy využívají speciální složku pro uložení dočasných souborů, ke kterým není nutný rychlý přístup a v operační paměti by zbytečně překážely.Bohužel se někdy stane, že z nějakého důvodu se soubor po použití neodstraní (pád programu) a zůstane ve složce, kde zabítá místo.
    -Je to dobré promazat.
  • Schránka-Když si něco dáme ke zkopírování (a nemusí to být jen text), tak si to Windows dočasně uloží. (dále shodné s předchozím bodem)
  • Zbytky souborů v paměti-No comment.
  • Chkdsk File Fragments-Pokud se na disku vyskytnou ztracené souborové fragmenty, tak je program pro kontrolu disku uloží v ,,surovém" stavu jako soubory. (tuším *.chk) Data jsou většinou již nepoužitelná.
    -Může být označeno k promazání.
  • Windows Log soubory-Systém a některé programy si zapisují svou aktivitu do souboru-logu.Jsou to většinou soubory *.log nebo *.txt.Logy se hodí např. ve chvíli, kdy daný program bezdůvodně padá-pak jde z logu vyčíst, jaké činnosti byly prováděny před tou událostí.Běžnému uživateli však moc nepomohou.Vzhledem k tomu, že se jedná jen o text, tak nedochází k téměř žádnému zpomalení PC.
    -Je to dobré promazat.
  • Start menu zástupci-Vyhledávání chybných zástupců v nabídce Start.
  • Zástupci na Ploše-Vyhledávání chybných zástupců na Ploše.

Pokročilé:
  • Old Prefetch data-Systém si ukládá často spouštěné programy a programy spouštěné při startu do speciální složky, aby k nim byl lepší přístup.Bohužel složka časem nabývá a je dobré ji občas vyčistit.Systém si v případě potřeby tyto soubory znovu zkopíruje.
    -Je dobré to promazat.
  • Menu Order Cache-Systém si ukládá informace o seřazení položek v nabídce Start.Pokud dojde k vymazání této paměti, tak se všechny položky v nabídce Start seřadí dle abecedy.
    -Tohle je plně na tobě.
  • Tray Notifikations Cache-Tato položka vyresetuje Cache týkající se ikon v oznamovací oblasti.(typicky-které ikony jsou označeny k automatickému skrytí atd.)
    -Můžeš to promazat.
  • Velikost okna/Location Cache-Systém si ukládá, pozice okna jaké byly v době ukončení programu. (např. si přesunu správce úloh k hornímu okraji a při dalším spuštění se spustí u horního okraje)Tato paměť se však také s postupem času zaplňuje.
    -Pokud nejsi životně závislý na uložené pozici okna, tak doporučuji vymazat.
  • User Assist History-Toto vymaže seznam nejpoužívanějších programů z nabídky Start.
    -Je to na tobě-není třeba mazat.
  • Hotfix Uninstallers-Každá aktualizace systému má i svou odinstalaci.Jenže aktualizace se obvykle neodinstalovávají, a tak tam odinstalátory jen zabírají místo.
    -Je dobré to promazat-odinstalaci aktualizací asi v plánu nemáš.
  • Vlastní soubory a adresáře-No comment.

Co se týče toho souboru, tak toho jsme se zbavili tak, že jsme vypnuli a zapnuli obnovení systému.Při vypnutí obnovení se totiž vymažou všechny body a vůbec celá složka System volume information, ve které byl umístěn i ten soubor.Zkus si třeba udělat sken ještě jednou-už by tam být neměl.

A jinak vůbec nevadí, že se ptáš-od toho tu přece jsme. :lookround:
A navíc já dělám úplně to samé. :lol:

Yan.Sean
nováček
Stav:

Příspěvekod Yan.Sean » 15 čer 2008 19:40

Moc se omlouvám, že jsem dlouho neodepsal, většinu času jsem se nemohl dostat k pc (v lese to přece jenom není kde zapojit :D :wink: )
A jinak díky za manuál- klidně by se mohl hodit do faq, možná by to zajímalo i ostatní...
S tím načítáním stránek to vypadá docela dobře..., doufám, že to už otravovat nebude :mad: :evil:
Tak zatím díky, dost jsi mi pomohl... :smile:

Yan.Sean
nováček
Stav:

Příspěvekod Yan.Sean » 15 čer 2008 21:03

A ještě dva další problémy které mám poněkud dýl:
1. Film po vložení do mechaniky nejde spustit, zobrází se to samé jako když dám prozkoumat (mechaniku)
2. Nefunguje CD vypalovačka, po spuštění zápisu na disk se zobrazí, že disk CD-R nebo CD-RW v mechanice není, a že
ho tam mám vložit :-(

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 19 čer 2008 15:34

Nemáš zač. :lookround:

Jinak ohledně autorunu můžeš zkusit toto.

Co se týče mechaniky, tak se obávám, že je asi už za hranicí své životnosti.Můžeš zkusit ve svém PC třeba ještě jinou mechaniku nebo tu svou zkusit v jiném PC.

Yan.Sean
nováček
Stav:

Příspěvekod Yan.Sean » 20 čer 2008 19:42

Ne, autorun jsem nemyslel- asi jsem to blbě popsal... :eh:
Zřejmě mi dali do compu dalši šmejd. Nebo by to mohlo být tímhle- kdesi jsem slyšel, že mechaniku kazí, když v ní necháš CDéčko (nebo divko) a vypneš počítač. Je to pravda? Sestra to tak dělá často a já jsem to tam taky párkrát zapomněl.

Zpět na “HiJackThis”