Totální zaseknutí XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Yan.Sean
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Totální zaseknutí XP

Příspěvekod Yan.Sean » 04 črc 2008 12:49

Zdravím, mám takový menší problém, odinstalval jsem NOD32 ale ne uplně, ke konci odinstalace jsem to stornoval, nějak se mi zdálo, že se to seknulo, asi jsem to trochu uspěchal..., pak jsem nainstaloval avast a ručně odstranil zbytky NODu (jeden soubor odinstalvat nešel). Restaroval jsem PC, jak to vyžadoval avast, ale při nabíhání windows se to seklo a seká se to pokaždé když zapnu PC, nedostanu se dál, než na plochu účtu, pak se všechno sekne a já můžu hýbat jenom myší, nic nereaguje ani klávesnice.

Jestli mě někdo zachrání před servisem, budu u moc vděčný :D

Reklama
guest

Re: Totální zaseknutí XP

Příspěvekod guest » 04 črc 2008 12:52

V nouzovým režimu odinstaluj Nod /pokud tam něco zbylo/, pak v Program Files odeber složku Eset. Odinstaluj Avast a opět ho odeber v Program Files. Pak to projeď CCleanerem a restartuj. Pak znova instal. Avast.

Satik64
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Satik64 » 04 črc 2008 13:35

Není to dávno co jsem měl s NODem taky problém, nainstaloval jsem ho ale instalci jsem nedokončil a pokaždé po startu se vždycky asi za minutu restartoval potom jsem smazal nějaký ovladač který se před restartem pokaždé zobrazil ma modré obrazovce a jel...
No nevím, už tam NOD nechci, antivirus a přitom dělá takové problémy :D
CPU: Intel i3 3220, GPU: AMD Radeon 7790, Paměť: 4GB RAM DDR3

sondaw
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod sondaw » 04 črc 2008 18:30

Tak teda se musím zastat Noda, silně pochybuju, že to bude programem, viděla bych problém mezi klávesnicí a židlí. Jeden buď neodinstaluje pořádně předchozí program nebo druhý instalaci zase nedokončí a pak se divíte, že to nefunguje jak má? Já teda ani moc ne. Měla jsem několik antivirových programů, před instalací nového jsem řádně odinstalovala starý, vyčistila počítač a nikdy se mi nestalo, že by se mi sekl počítač. Teď mám Eset Smart security, instalovala jsem ho po Symantecu, žádný problém jsem neměla. Pokud budete postupovat podobným systémem např. při výměně Avastu, myslím se s problémy potkáte zase

guest

Příspěvekod guest » 04 črc 2008 18:53

Já se zase musím zastat Satika64. Teď používám NOD trial a vždy po třech týdnech musím ten starý odinstalovat. Odinstalace probíhá normálně ale 5s před koncem se zastaví a nejde s tím nějak hnout. Musím restartovat a pak přes ovl. panely v pohodě odinstaluju.

sondaw
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod sondaw » 04 črc 2008 19:20

Ty teda říkáš,že když Satik64 nedokončí instalaci, že je vina na programu? Musím oponovat i v tom, že pokud někdo obchází registraci tím, že po uplynutí zkušební doby program odinstaluje a nainstaluje znovu a opakuje to do zblbnutí, myslíš, že je to OK? S tím bych se teda moc nechlubila a neříkej mi, že všechny ty cracky, instalace a odinstalace neudělají v registru takový binec, že začne program blbnout. Čistícími programy nikdy nevyčistíš všechno, někdy dokonce ani ručním vyhledáním. Myslím, že těch pár stovek za rok za legal verzi by mi za to nestálo

guest

Příspěvekod guest » 04 črc 2008 19:31

Ale nic takovýho přece neříkám :lol: Navíc toto
nainstaloval jsem ho ale instalci jsem nedokončil
cápu jako ne že by ji nedokončil úmyslně, ale že dokončit nešla a dále
odinstalval jsem NOD32 ale ne uplně, ke konci odinstalace jsem to stornoval, nějak se mi zdálo, že se to seknulo, asi jsem to trochu uspěchal
je přesně to co se stává mně. Zjistil jsem, že po odinstalování trialu zůstane v registrech jeden klíč, který nejde ani odstranit, ani změnit. Ten zřejmě dělá problém. CCleaner hlásí, že se musí odstranit v registrech, ale to se mi nepodařilo ani v nouzáku.

To, že někdo instaluje mějaký program a instalaci nedokončí (protože se to třeba kousne) ještě neznamená, že je problém mezi židlí a klávesnicí a že je naprostá lama.

Tisíc lidí může tvrdit, že je lama a jim to normálně funguje, ale taky to může potvrdit skutečnost, že právě on jediný má v kompu soft, který problém způsobuje.

Docela mne štve, když někteří místo aby pomohli hledat řešení řeknou tazateli, že je lama, protože jim to funguje.

P.S. Tím nemyslím Tebe, ale obecně. :smile:

sondaw
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod sondaw » 04 črc 2008 19:47

Tak ještě poslední reakce, nemá cenu o tom rozvíjet debatu. Netvrdím, že je lama, ale faktem je, že většina problémů se odvíjí právě mezi tou židlí a klávesnicí. On nepíše, proč instalaci nedokončil, ani neříká, jestli je to plná verze nebo trial, ale píše, že pokaždé se mu po startu restartoval...po jakém startu čeho, když instalaci NODa nedokončil, objevil se mu jakýsi ovladač, který smazal...no nezlob se na mě, ale prostě zmrvil instalaci a není to teda programem, ale špatnou instalací. Pokud se mi to stane, tak ten špatně nainstalovaný program prostě z počítače odinstaluju, vyčistím a zkusím to znovu, ale nebudu ho spouštět. Taky jde zkusit bod obnovy a vrátit se do chvíle, kdy počítač fungoval

ower95
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod ower95 » 04 črc 2008 19:53

ja mam stejny problem.instalace nejde dokoncit.at cekam treba i 15 minut tak je pc porad zasekly.registry smazany predtim sem ho nemel.zkousel jsem stahnout vic verzi a ani jedna nejde

Satik64
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Satik64 » 04 črc 2008 20:05

No tak abych to upřesnil, tak jsem instaloval NOD32, a u konce (100% instalace) se sekl, a asi 5 minut nic nedělal... S Windowsem jsem nemohl nic dělat, tak jsem musel PC restartovat... A po startu Windows se po nahrátí všech programů zobrazila modrá obrazovka a hned potom restart. Tak jsem si zapsal jméno ovladače který byl napsaný při modré obrazovce, v nouzovém režímu jsem zjistil že je to nějaký ovladač od NODa tak jsem ho smazal a všechno jelo jako dřív :smile:
Takže moje chyba to nebyla, že se instalace sekla... No NODa už si asi nikdy nenainstaluju, používám AVG 8 a jsem spokojený :smile:
CPU: Intel i3 3220, GPU: AMD Radeon 7790, Paměť: 4GB RAM DDR3

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 04 črc 2008 20:37

Též se domnívám, že podobné problémy si z velké většiny způsobují sami uživatelé. Jednou z příčin je, že nerespektují pokyny pro instalaci. např. ukončit všechny programy ap. Dále na PC se startem systému spouští také množství programů a prográmků, že jejich výpis vydá na dvě stránky a dále, že si Winy různými pochybnými fičurami upravují k obrazu svému, aniž je to k něčemu jinak dobré, než pochybnému pocitu, jaký já jsem machr. Pokud při instalaci dodržuji dobré zásady a to postupně systém - ovladače - antivir, antispaware, firewall a pak postupně další potřebné programy, které samozřejmě vždy otestuji, zda je vše OK, nemám v drtivé většině žádné zásadní problémy. Pokud ovšem měním programy na PC bez řádné odinstalace (a dost programů i po odinstalaci po sobě toho fůru zanechá) a následného dočištění PC, nemohu se divit. Až se budete nudit projděte si dotazy zde ve fóru a to se zdaleka ne všichni přiznají k vlastnímu pochybení a spíše to zdůvodňují problém slovy "z ničeho nic, najednou...".
Nicméně scházíme se zde, abychom pomohli radou a tak k řešení problému hodně pomůže objektivní - pravdivé vylíčení problému jak k němu došlo. On se často i mistr tesař utne. V tomto případě byl tazatel alespoň si myslím upřimný. Pokud by nebyla problémy, pak by asi PC-HELP a jiná fóra nemusela být. Takže dobrá rada nad zlato a příjemný den na PC-Help!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest

Příspěvekod guest » 04 črc 2008 21:08

K tomu snad není co dodat! Naprostý souhlas!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kompletní zaseknutí PC Příloha(y)
    od kamilmen » 23 dub 2025 02:07 » v Problémy s hardwarem
    11
    5631
    od kamilmen Zobrazit poslední příspěvek
    29 dub 2025 17:12

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”