Dostal jsem za úkol pořídit PC pro synovce 8 a 11 let. Použití pro školu, internet a nějaké hry. Do 25 000,- by se měl vejít počítač, monitor, bezdrát klávesnice a myš.
Dlouhá léta jsem pc nestavěl a nemám přehled co dnes frčí, tak vás prosím o rady co vybrat. Jednodušší by bylo koupit nějakou sestavu, ale jestli se dá pc postavit z komponent za lepší poměr cena/výkon, půjdu do toho.
PC do 25 000,-
Re: PC do 25 000,-
Třeba takhle (bez klávesnice a myši, to už není žádná velká věda): https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... A6C67785E4
Je to už starší platforma, ale pořád solidně výkonná, slabší ale ještě slušná grafika by pro mladý kluky taky mohla stačit.
Je to už starší platforma, ale pořád solidně výkonná, slabší ale ještě slušná grafika by pro mladý kluky taky mohla stačit.
Diky moc za tvůj čas. Z mého pohledu pěkná sestava. Jen se zeptám na grafiku.Co tato? MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC. Vyplatí se ji koupit nebo je srovnatelná s tebou nabízenou?
A ještě asi blbá otázka, ale pro jistotu, s Windows 11 je vše kompatibilní?
A ještě asi blbá otázka, ale pro jistotu, s Windows 11 je vše kompatibilní?
Ventus, též známá jako Kentus nebrat. Má mizerné a hlučné chlazení.
Já měl tušení, že nic nemám měnit, že je dobře vybráno. :)
- šulda
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, s Win 11 nebudeš mít problém, stejně jako s navrženou sestavou, pokud nebudeš vymýšlet vymyšlené.
Člověk se pořád učí.
Ohledně těch grafik je to výkonnostně skoro jedno. Ventus má slabší chladič, nicméně 4060 má zase nižší spotřebu, takže hlučnost bude zhruba stejná. Ale ten Asus by měl být celkové solidnější a je i o něco levnější, takže jsem zvolil tento model.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”