Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty

Jakékoliv komunikační nástroje jako Skype, ICQ, Windows messenger...ale i různé diskuze, chaty…

Moderátor: Mods_senior

rhsCZ
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty

Příspěvekod rhsCZ » 13 kvě 2025 23:04

Podle fotek je dvoufázové ověřování opravdu vypnuté. Není na obrázku náhodou zobrazen úplně jiný účet?
Pokud není povolené dvoufázové ověřování, tak se hesla aplikací nezobrazí.
P.S. Nebudu tě přemlouvat, ale měl by jsi zvážit přechod na IMAP. Přes IMAP se emaily taky fyzicky stáhnou do počítače (úplně všechny, teda pokud jsi u POP3 neměl nastaveno mazaní po stažení) a navíc IMAP podporuje i další složky (vlastní složky, SPAM, koš, koncepty) a umí to vlastně i nahrát na server.
P.S. Používat POP3 v dnešní době si myslím, že nedává moc význam. A pokud to je nastaveno i s mazáním na serveru, tak když by kleknul disk, tak by jsi mohl o všechny emaily přijít. Ale je to tvoje věc.

„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 kvě 2025 09:07

Jeste ze jsem se na to dvoufazove overeni ptal jestli je skutecne ted zapnute.

Ze neco nekdy bylo zapnute neznamena, ze je to zapnute i ted. Cilem bylo to zkontrolovat.

Ono tech pripadu, kdyz uzivatel prisaha ze neco je a ono ve skutecnosti neni je pomerne dost.

tazatel
nováček
Stav:

Příspěvekod tazatel » 14 kvě 2025 14:42

petr22 píše:
Ono tech pripadu, kdyz uzivatel prisaha ze neco je a ono ve skutecnosti neni je pomerne dost.

Jenomže ne každý uživatel je "hloupý" :) Ještě jsem to nezkusil zapnout - musím zkontrolovat u všech účtů a uvidíme, jestli se to rozjede. Ať je to jak chce, já jsem žádný zásah aktivně v nastavení účtů neprováděl! Týká se to asi 4 účtů! Takže se to mohlo stát jak? Zázrakem? asi ne. Tj. zásah musel udělat samotný gmail - bez vědomí majitele účtu. To samo o sobě je pěkná prasárna!

Ad IMAP - pokud se i v tomto režimu zprávy fyzicky stahují (a zůstávají uloženy v souboru pst), tak bych samozřejmě neměl problém tento protokol využívat. Akorát jsem zatím dostal vždy tu informaci, že to tak nefunguje a emaily zůstávají pouze v nějakém cloudu,...

rhsCZ
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod rhsCZ » 14 kvě 2025 15:26

Přes IMAP se opravdu také stahují zprávy do počítače. Zprávy zůstanou jak na serveru gmailu (když by se rozbil disk tak se po nastavení účtu prostě emaily stáhnou znova) tak i v počítači (to by jsi si klidně mohl i vyzkoušet s nějakým testovacím účtem, kam jsi na test pošleš pár emailů, ty si v outlook necháš stáhnout a pak outlook zavřeš, odpojíš internet a outlook otevřeš a uvidíš tam ty zprávy). IMAP má opravdu obrovskou výhodu oproti POP3, kde IMAP umí nejen stahovat, ale i nahrávat a také zvládá i další složky (např. koncepty, koš, spam, případně vlastní složky).
P.S. v případě IMAP nepotřebuješ heslo aplikace, jen v případě POP3 by jsi potřeboval heslo aplikace.
P.S. pokud ty gmail účty patří pod firmu, tak jestli někdo neupravoval nějaké globální firemní nastavení v Google a tím by se teoreticky mohlo vypnout dvoufázové ověřování.

„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain

tazatel
nováček
Stav:

Příspěvekod tazatel » 14 kvě 2025 15:40

Tak jsem znovu prošel procesem dvoufázového ověřování a vše se rozjelo. Problém teedy vyřešen. Navždy asi zůstane záhadou, jak došlo k vypnutí. Většina účtů je pod organizací, ale vše spravuji sám. A vím, že jsem prostě nic nedělal v nastavení :). Jeden účet přidaný do Outlooku je mimo organizaci/firmu a došlo ke stejným problémům - také jsem v minulosti přidával ověření. Teoreticky je možné, že jsem v minulosti informace o dvojfázu zjišťoval, ale nedokončil jsem ho, protože to možná (i navzdory informacím od gmailu) stále fungovalo i bez toho dvojfázu). Ale to už je jedno, hlavně, že to jede :)

Koncepty, vlastní složky atd. má přece i Outlook. ale asi to bylo myšleno tak, že ty složky jsou pak plně synchronizované s MS Outlook? Jo, pak by to byla drobná výhoda. Pouvažuju. Asi bych to potřeboval u někoho vidět. Nechci sám moc experimentovat, protože to děsně zdržuje. Už toto mě stálo hodně nervů :) V každém případě všem díky!

rhsCZ
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod rhsCZ » 14 kvě 2025 18:57

Jasně, že koncepty, odeslaná pošta atd. má i sám outlook ale pouze lokální (v PC), ale IMAP to dokáže synchronizovat (nahrát/stáhnout) se serverem (tedy s gmail), takže i kdyby klekl PC, kde to bylo, tak se ti to pak jen stáhne, a opravdu o nic by jsi nepřišel. POP3 umí jenom stahovat doručenou poštu a nic víc (ani třeba takovou složku SPAM).

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Gmail-cudzia aktivita v prístupe v gmail Příloha(y)
    od SteveDS » 06 zář 2024 21:58 » v Vše ostatní (bezp)
    2
    2884
    od SteveDS Zobrazit poslední příspěvek
    06 zář 2024 22:10
  • Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
    od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    4005
    od jaro3 Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:56
  • Upgrade PC - bude to fungovat?
    od pd321 » 12 pro 2024 13:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    1815
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 pro 2024 17:59
  • Adobe reader přestal fungovat
    od pee.tr » 03 říj 2024 18:41 » v Vše ostatní (sw)
    3
    2351
    od pee.tr Zobrazit poslední příspěvek
    03 říj 2024 20:14
  • Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
    od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky
    1
    2398
    od MK_Vs Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 15:24

Zpět na “Komunikace na internetu”