BSOD když hraju hry

Sekce pro řešení potíží s BSOD (tedy pády Windows do tzv. modré smrti)

Moderátoři: Mods_senior, BSOD team

Benzou
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

BSOD když hraju hry

Příspěvekod Benzou » dnes, 01:13

Dobrý den,
touto dobou již měsíc mám neustále problém s BSOD.
Jednalo se o Driver_irql_less_or_not_equal, avšak dle všeho po nainstalování nejnovějšího Nvidia ovladače to začalo být Video_tdr_failure. Netuším proč se to změnilo, ale je pravda, že teď již aplikace WhoCrashed ukazuje, že není problém jen s Nvidia ovladačem, ale taktéž s DirectX ovladačem (jestliže tomu rozumím správně) - jakožto podle bluescreenview je chyba s dxgkrnl.sys, nvlddmkm.sys a ntoskrnl.exe. Je dobré zmínit, že když jsem dostával less_or_not_equal BSOD, tak jako chyby byly označené pouze nvlddmkm.sys a ntoskrnl.exe. BSOD vždy dostanu, když hraju hry, poprvé to začalo s Expedition 33, ale teď to přetrvává u různých her. Taktéž zmíním, že posledně (předtím než jsem resetoval počítač do továrního nastavení), jsem zkoušel stress testing VRAM a Grafiky zároveň, a taktéž jsem dostal BSOD, což, jestliže chápu správně, může znamenat i problém s Hardware
Každopádně tady jsou věci, které jsem již zkoušel:
Přeinstalovat na starší/novější Nvidia ovladače, Windows Memory Diagnostic, Sfc /scannow, chkdsk, dism - zkrátka všechny možné CMD příkazy, stress testing přes OCCT (Kde tedy došlo i k BSOD), a taktéž directX diagnostika na počítači, kde nebyly nalezené žádné problémy. Zkoušel jsem i reset BIOS, a reset počítače do továrního nastavení, to problém taktéž nevyřešilo. Snížil jsem i MHz, přes MSI Afterburner, což dle všeho taktéž nepomohlo. Posledně jsem se díval i na battery report, a ten vypadá v pořádku. Každopádně, WhoCrashed, jak jsem již zmínil, označuje za problém ovladače, avšak jejich přeinstalace nic nevyřeší. Nakonec taky můžu zmínit, že jsem již počítač dal do servisu, cca pár dní potom co to začalo (tedy tak nějak měsíc), kde provedli diagnostiku počítače, ale nebylo mi řečeno, že by s ním bylo něco špatně. Tak jsem touto dobou upřímně již zoufalý a zmatený.
Budu rád, jestliže mi tady někdo bude schopen poradit. Předem děkuji.

Reklama
meda2016
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: BSOD když hraju hry

Příspěvekod meda2016 » dnes, 03:06

Jedná se o Lenovo notebook z profilu?
Pěkná je věta: nebylo mi řečeno, že by s ním bylo něco špatně.
Jaké konkrétní testy v servisu?

Udělejte si bootovací Memtest86+.
Běží notebook nějakou dobu samostatně z baterky bez napájecího adapteru - je to bez něj stejné?

kecalek
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod kecalek » dnes, 10:10

Je to chyba, ktorú dostaneš, bude pravdepodobne hardvérový konflikt, preto sa uisti, že nemáš žiadne problémy (!) v Správcovi zariadení a že máš aktuálny systém Windows.
Podľa https://answers.microsoft.com/en-us/win ... e624c99f3f
- odpoveď od "Miguel Ángel Córdoba" - celý postup je tam uvedený. Skúsiť!

A môj skromný laický názor je, že sa medzi sebou hádajú obe grafiky (integrovaná i dedikovaná) o to, ktorá bude mať "prednosť" pri práci.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » dnes, 12:58

ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Benzou
nováček
Stav:

Příspěvekod Benzou » před 34 minutami

meda2016 píše:Jedná se o Lenovo notebook z profilu?
Pěkná je věta: nebylo mi řečeno, že by s ním bylo něco špatně.
Jaké konkrétní testy v servisu?

Udělejte si bootovací Memtest86+.
Běží notebook nějakou dobu samostatně z baterky bez napájecího adapteru - je to bez něj stejné?

Ano, jedná se o Lenovo notebook z profilu.
Naneštěstí nevím jaké testy dělali v tom servisu. Měl jsem se zeptat, ale předpokládal jsem, že jestli nějaký problém byl tak ho vyřešili, což byla asi chyba. Vyhledal jsem si Memtest86+ a zkusím. Jinak bez napájecího adapteru vypadá, že funguje normálně.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 14 vteřinách:
kecalek píše:Je to chyba, ktorú dostaneš, bude pravdepodobne hardvérový konflikt, preto sa uisti, že nemáš žiadne problémy (!) v Správcovi zariadení a že máš aktuálny systém Windows.
Podľa https://answers.microsoft.com/en-us/win ... e624c99f3f
- odpoveď od "Miguel Ángel Córdoba" - celý postup je tam uvedený. Skúsiť!

A môj skromný laický názor je, že sa medzi sebou hádajú obe grafiky (integrovaná i dedikovaná) o to, ktorá bude mať "prednosť" pri práci.

Dívám se na ten driver verifier, a je tam více ovladačů, které nejsou od Microsoft. Tedy např. jsou od Intel, Gen Digital, Nvidia a i neznámé. Mám tedy označit všechny tyto ovladače když používám ten verifier?
A kdyby se jednalo o to, že se "hádají ty dvě grafiky" jakým způsobem by to šlo vyřešit?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Notebook BSOD 1-2x denně Příloha(y)
    od Gerete » 29 bře 2025 20:26 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    11
    7602
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    01 dub 2025 12:37
  • BSOD po instalaci 24H2 Windows 11
    od AngelikaB » 24 bře 2025 18:53 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    8
    7763
    od kellne Zobrazit poslední příspěvek
    02 kvě 2025 20:59

Zpět na “BSOD (Blue Screen Of Death)”