Zdravím, skládal jsem si pc, a pořídil jsem 3 větráky ARCTIC P12 PWM. Mám je zapojené do sebe, aby se pak dali zapojit jedním 3-pin konektrorem do JRAINBOW2 na základní desce. Všechny větráky běží, ale RGB funguje jen u dvou z nich, ale barva se dá nastavit pouze u jednoho. Nejde mi do hlavy jak je to možné, když jsem se řídil i podle video návodu jednoho PC nadčence, který měl naprosto stejné větráky, zapojil je stejně, i stejně do základní desky, akorát jemu to krásně fungovalo. Už si nevím rady co s tím. Dal jsem toto i na reddit, ale nikdo mi tam nebyl schopný pomoct. Předem děkuji za odpovědi.
Základní deska : MSI Z490-A PRO
RGB větráky
- pcmaker
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: RGB větráky
Není možné, že ten jeden výstup JRAINBOW neutáhne všechny ventilátory? Ty konektory jsou na MB dva. Jeden je v rožku vpravo nahoře a druhý je úplně dole, mírně vlevo od středu. Zkus ty RGB konektory rozhodit. Jeden zapojit dolů na MB a ostatní dva sériově a nahoru, nebo opačně (zkoušej). Co to je za kejsu? Má zabudovaný nějaký RGB čip a ovládací RGB tlačítko na čele skříně? Jaký používáš soft na RGB ovládání? U kejsů, které mají RGB tlačítko se přepíná mezi ovládáním z MB tak, že se podrží RGB tlačítko déle. Stejným způsobem se pak přepíná na ovládání pomocí tlačítka.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”