Počítač jde spustit až na druhý pokus
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Počítač jde spustit až na druhý pokus
Dobrý den. Předem se omlouvám že počítačům zrovna dvakrát nerozumím ale poslední dobou mi nejde nastartovat počítač napoprvé se sekne hned na začátku tak ho násilím vypnu po druhé už naskočí normálně a to se děje pořád dokola už asi týden windows jsme přeinstalovaly několikrát tím to asi nebude. Neměl někdo podobný problém? 

Re: Počítač jde spustit až na druhý pokus
Vypínate také 230V? Vyzkoušejte výměnu 3V baterie na základní desce. Obvykle CR2032.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Bohužel výměna baterie nepomohla už se nechce zapnout ani na druhý pokus musela jsem ho zapínat 4krát než naběhl
Zkusil bych jen pro jistotu zapojit ho jinde a jiným napájecím kabelem.
Mně se to občas děje, když mi crashne PC kvůli taktům, které mám a resetuje se mi u toho BIOS, tak se zapíná třeba na 6x, takže za zmínku by stála i možnost podtaktování
Mně se to občas děje, když mi crashne PC kvůli taktům, které mám a resetuje se mi u toho BIOS, tak se zapíná třeba na 6x, takže za zmínku by stála i možnost podtaktování
Jak staré jsou komponenty? Zdroj, zakladní deska, jaké jsou to typy? BIOS na příslušné stránce ukazuje napětí, která zdroj dává.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Zdroj: GIGABYTE Superb 720 610W (GE-P610A-C2)
Deska: GIGABYTE B460M GAMING HD
Deska: GIGABYTE B460M GAMING HD
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
meda2016 píše:Vypínate také 230V?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- pcmaker
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zaměřil bych se na 3 komponenty, které by to mohly nejpravděpodobněji způsobovat.
1. Disk - v jakém je stavu, co ukazují hodnoty SMART, příp. hned udělat povrchový sken disku (programem HDTune/Eror Scan)
2. RAM - pokud je osazeno více RAM, zkusit jednu vyjmout a sledovat změny, příp. hned udělat test RAM (prog. MEMTEST86+)
3. Zdroj - proměřit napětí a zvlnění na osciloskopu, jednodušší bude někde půjčit a zkusit jiný na zkoušku.
Nakonec už zbývá jen Základní deska. Rady jsou pro trošku znalejší, takže spíš kontaktovat nějaké kamarády, kteří do počítačů alespoň trochu "dělají".
1. Disk - v jakém je stavu, co ukazují hodnoty SMART, příp. hned udělat povrchový sken disku (programem HDTune/Eror Scan)
2. RAM - pokud je osazeno více RAM, zkusit jednu vyjmout a sledovat změny, příp. hned udělat test RAM (prog. MEMTEST86+)
3. Zdroj - proměřit napětí a zvlnění na osciloskopu, jednodušší bude někde půjčit a zkusit jiný na zkoušku.
Nakonec už zbývá jen Základní deska. Rady jsou pro trošku znalejší, takže spíš kontaktovat nějaké kamarády, kteří do počítačů alespoň trochu "dělají".
Nejprve bych zjistil v jaké části se zasekneme. Co se přesně stane když nenaskočí?
Točí se ventilátory?
Rozsvítí se USB zařízení? (klávesnice, myš)
Zobrazí se alespoň nějaký obraz, např. logo desky?
Točí se ventilátory?
Rozsvítí se USB zařízení? (klávesnice, myš)
Zobrazí se alespoň nějaký obraz, např. logo desky?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3491
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 dub 2025 08:18