Dobrý den, chci si nechat složit tuhle pc sestavu a zajímá mě jestli všechno bude sedět a pasovat a jestli by jste popřípadě něco vyměnili. Je to hodně levná sestava a ani na tom nechci dělat nějaké náročné věci a zázraky z toho nečekám. Budu na tom dělat do školy v 3D programu (autocad inventor) a sem tam si něco zahraju. Cena za pc bude okolo 17 000kč Díky za radu.
MSI SSD SPATIUM M450, 1TB,
PCIe 4.0 NVMe M.2
ADATA XPG VALOR AIR černá
ADATA XPG PYLON - 650W
ADATA XPG GAMMIX DDR4
2x16GB 3200MHz CL16
GIGABYTE NVIDIA GeForce RTX 5060
WINDFORCE 8G
AMD Ryzen 5 5600 - Tray (bez krabice)
ASUS TUF GAMING A520M-PLUS II
Cooler Master Hyper 212 Black
Pomoc a kontrola pc sestavy
Re: Pomoc a kontrola pc sestavy
Vybraná základní deska s chipsetem A520 podporuje pouze sběrnici PCIe 3.0 pro vlastní slot grafické karty PCI-E x16.
Vybraná grafická karta obsahuje připojení ke sběrnicei PCIe 5.0 ale je zúžena na polovinu, takže bude stejně rychlá na sběrnici PCIe 4.0.
Když ji ale vložíš do základní desky s chipsetem A520 s PCIe 3.0, opět snížíš rychlost o další polovinu.
Připlať si za desku s chipsetem B550 s PCIe 4.0. (Uvaž, jestli má mít WiFi+BT, BlueTooth pro připojení BT sluchátek nebo repro. Samostatné BT lze realizovat levným USB donglem.)
Podobně rychlost sběrnice na B550 podpoří fungování M.2 disku. Já bych si vybral raději typ WD SN7100.
Chápu, že výběr je ovlivněný cenou.
...Zdá se mi(?), že TRAY procesor je teď dražší, než boxovaný s chladičem.
Vybraná grafická karta obsahuje připojení ke sběrnicei PCIe 5.0 ale je zúžena na polovinu, takže bude stejně rychlá na sběrnici PCIe 4.0.
Když ji ale vložíš do základní desky s chipsetem A520 s PCIe 3.0, opět snížíš rychlost o další polovinu.
Připlať si za desku s chipsetem B550 s PCIe 4.0. (Uvaž, jestli má mít WiFi+BT, BlueTooth pro připojení BT sluchátek nebo repro. Samostatné BT lze realizovat levným USB donglem.)
Podobně rychlost sběrnice na B550 podpoří fungování M.2 disku. Já bych si vybral raději typ WD SN7100.
Chápu, že výběr je ovlivněný cenou.
...Zdá se mi(?), že TRAY procesor je teď dražší, než boxovaný s chladičem.
Díky za radu, základní desku tam dám asi totu ASRock B550M-HDV nebo GIGABYTE B550M DS3H - AMD B550 ty by tedy měly podporovat pcle 4.0., zbytek asi nechám. Na obchodu kde to chci kupovat tak je jenom ten tray a je skoro stejně drahý jak jinde s chladičem, ale nechám to tak.
Proč zakládáš už třetí vlákno ke stejnému dotazu?
Můžu je zopakovat doporučení neškudlit na základní desce - tohle jsou modely ke kancelářským sestavám, kde bude nejnáročnější činnost office a aktualizace windows.
Můžu je zopakovat doporučení neškudlit na základní desce - tohle jsou modely ke kancelářským sestavám, kde bude nejnáročnější činnost office a aktualizace windows.
Ten ASUS TUF GAMING B550M-Plus (2600Kč) bys nezaplatil? Přeci jen má sloužit víc roků.
Podobně bys měl přistupovat ke zdroji. Vodítkem je délka záruky. Ale ano, některé levné zdroje kupodivu dlouho vydrží a tak přivírám oko.
Podobně důležitá otázka: Který obchod ti to bude sestavovat?
Podobně bys měl přistupovat ke zdroji. Vodítkem je délka záruky. Ale ano, některé levné zdroje kupodivu dlouho vydrží a tak přivírám oko.
Podobně důležitá otázka: Který obchod ti to bude sestavovat?
Naposledy upravil(a) meda2016 dne 19 říj 2025 12:22, celkem upraveno 2 x.
No nevím co s tou základní deskou už do toho víc nechci dávat, nenašla by se ještě nějaká levnější alternativa? A Nechám jsi to složit na smarty mám to tam všechno v košíku.
GIGABYTE B550M AORUS ELITE (2100Kč)
Dobře, díky podívám se na to.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3806