Chtěl bych si pořídit digitální kameru, ale mám zásadní dilema a potřebuji poradit.
Nevim jestli si mám pořídit kameru se záznamem na DVD a nebo kameru s pevným diskem.
Dá se zjednodušeně říct, co je lepší?
Díky.
Digitální kamera Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Digitální kamera
jednoduše nedá
někde v TV jsem viděl srovnání kamer s nahráváním na DVD,pásku a HDD.každá má své zápory a klady. pro mě by bylo asi vhodnější DVD. už jen pro to, že DVD nejsou tak náchylné na otřesy a nárazy jako HDD, ale zase jsi omezen kapacitou DVD. je to opravdu dilema. záleží na tobě, co budeš preferovat.

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
DVD určitě ne, HDD také spíš ne
Otázka je, na co tu kameru chceš. Já bych pořídil buď miniDV, které jsou dnes za směšné ceny nebo možná na paměťové karty (SDHC).
DVD kamery se neprosadily vůbec a jsou hodně náchylné kvůli DVD médiu; u HDD (většinou) nevyměníš médium a také jsou náchylnější k otřesům.
MiniDV už mají sice něco za sebou a trochu déle trvá přetahávání do PC, kazetky jsou však relativně levé a hodně toho vydrží (moje již má za sebou mnoho pádů a žije). Paměťové karty jsou sice dražší na pořízení, ale již dnes se dají pořídit karty přes 10GB za přijatelné ceny; karty můžeš kdykoli vyměnit, použiješ je i jako flashky a mají největší odolnost ...
Také je otázka, kolik chceš investovat. Pokud budeš filmovat více, možná se vyplatí i HD kamera ...

Otázka je, na co tu kameru chceš. Já bych pořídil buď miniDV, které jsou dnes za směšné ceny nebo možná na paměťové karty (SDHC).
DVD kamery se neprosadily vůbec a jsou hodně náchylné kvůli DVD médiu; u HDD (většinou) nevyměníš médium a také jsou náchylnější k otřesům.
MiniDV už mají sice něco za sebou a trochu déle trvá přetahávání do PC, kazetky jsou však relativně levé a hodně toho vydrží (moje již má za sebou mnoho pádů a žije). Paměťové karty jsou sice dražší na pořízení, ale již dnes se dají pořídit karty přes 10GB za přijatelné ceny; karty můžeš kdykoli vyměnit, použiješ je i jako flashky a mají největší odolnost ...
Také je otázka, kolik chceš investovat. Pokud budeš filmovat více, možná se vyplatí i HD kamera ...
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Pro DVD variantu podle mne mluví jednoduchost.Nahraješ na DVD, vrazíš do PC nebo do přehrávače a koukáš.
Pro variantu s harddiskem snad zase to, že odpadá kupování a tahání různých kazet a médií.
Nahraješ, stáhneš do PC a koukáš.
A chceš-li, vypálíš.
Vystrašila mě ale jiná věc.Záznam je prý na harddisk ukládán ve formátu MPEG2, zvuk AC3, jak to pak tedy bude s přehráváním?
Předpokládám, že v klasickym Windows Media Playeru záznam pak nepřehraji.
Budu tedy muset stáhnout nějaké speciální kodeky nebo nějaký speciální přehrávač?
Jinak u těch kamer s harddiskem je možnost používat i Memory Stick Duo karty, což mne taky láká.
Pro variantu s harddiskem snad zase to, že odpadá kupování a tahání různých kazet a médií.
Nahraješ, stáhneš do PC a koukáš.
A chceš-li, vypálíš.
Vystrašila mě ale jiná věc.Záznam je prý na harddisk ukládán ve formátu MPEG2, zvuk AC3, jak to pak tedy bude s přehráváním?
Předpokládám, že v klasickym Windows Media Playeru záznam pak nepřehraji.
Budu tedy muset stáhnout nějaké speciální kodeky nebo nějaký speciální přehrávač?
Jinak u těch kamer s harddiskem je možnost používat i Memory Stick Duo karty, což mne taky láká.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Já mám nainstalován Codec Pack All in 1 a jak koukám na netu, tak ten taky obsahuje kodeky pro MPEG2.
Bylo by tím vše vyřešeno?
Bylo by tím vše vyřešeno?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nic jiného než HDD kameru nebo SD kameru bych už nebral.U miniDV jsi omezený délkou kazetky a taky vyhledávání záběru neustálým přetáčením je zdlouhavé.Mini DV sice ukládá do méně komprimovaného formátu než harddiskové kamery(ty mají mpeg-2)a video je možná o něco kvalitnější,ale zas je velké a musíš ho pak stejně komprimovat.Jedna hodina má přes 11GB což se ti ani na dvouvrstvé DVD nevleze.Kamery na malé kotoučky DVD už jsou taky přežitek.Malá kapacita disku a větší rozměry je odsoudily k nezájmu.U mne vede tedy hardisk.Mám JVC Everio MG-330 a v nejvyšší kvalitě tam vleze přes 7hod. videa.Původně jsem sice chtěl Canon FS-100,ale nebyly neustále k sehnání a tak jsem šel do JVC.Nelituji toho.Předchozí analogovou kameru mám taky JVC a doteď jede bez problémů.Kvalita nahrávání je velice slušná.Nahrané videa přehrávám v přehrávači Media Player Clasic obsaženém v K-Lite codeck packu.Stříhám v programu dodaném s kamerou -Cyberlink Power Director.Hodinové video v mpeg-2 má asi 3,8 GB.Takže podle mého názoru vybírej jen kamery s harddiskem a nebo na SD kartu.U SD kamery však počítej s další investicí do alspoň 16GB rychlé SD karty.Na druhou stranu jsou pak díky absenci pohyblivých součástek SD kamery daleko odolnější.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuji za názory, ten od Marfyho mne potěšil.
Přímá zkušenost se cení.
Pomohl jsi mi, díky.
Jdu tedy do kamery s HDD.
Přímá zkušenost se cení.
Pomohl jsi mi, díky.
Jdu tedy do kamery s HDD.
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Souhlas s Marfym. Ještě k záporům miniDV- dropouty( krátkodobé zanesení hlav), musí se pak vystřihávat, záleží na kvalitě -čistotě kazety i obr. a zv. hlav.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nové reproduktory ale digitální ne cinch
od p3v4x » 24 lis 2024 20:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1271
-