Digitální kamera Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Digitální kamera  Vyřešeno

Příspěvekod Marek Lučin » 15 črc 2008 16:51

Chtěl bych si pořídit digitální kameru, ale mám zásadní dilema a potřebuji poradit.
Nevim jestli si mám pořídit kameru se záznamem na DVD a nebo kameru s pevným diskem.
Dá se zjednodušeně říct, co je lepší?
Díky.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Digitální kamera

Příspěvekod memphisto » 15 črc 2008 17:05

jednoduše nedá :smile: někde v TV jsem viděl srovnání kamer s nahráváním na DVD,pásku a HDD.každá má své zápory a klady. pro mě by bylo asi vhodnější DVD. už jen pro to, že DVD nejsou tak náchylné na otřesy a nárazy jako HDD, ale zase jsi omezen kapacitou DVD. je to opravdu dilema. záleží na tobě, co budeš preferovat.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod ini808 » 15 črc 2008 17:08

DVD určitě ne, HDD také spíš ne :smile:
Otázka je, na co tu kameru chceš. Já bych pořídil buď miniDV, které jsou dnes za směšné ceny nebo možná na paměťové karty (SDHC).

DVD kamery se neprosadily vůbec a jsou hodně náchylné kvůli DVD médiu; u HDD (většinou) nevyměníš médium a také jsou náchylnější k otřesům.
MiniDV už mají sice něco za sebou a trochu déle trvá přetahávání do PC, kazetky jsou však relativně levé a hodně toho vydrží (moje již má za sebou mnoho pádů a žije). Paměťové karty jsou sice dražší na pořízení, ale již dnes se dají pořídit karty přes 10GB za přijatelné ceny; karty můžeš kdykoli vyměnit, použiješ je i jako flashky a mají největší odolnost ...

Také je otázka, kolik chceš investovat. Pokud budeš filmovat více, možná se vyplatí i HD kamera ...

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Marek Lučin » 15 črc 2008 17:38

Pro DVD variantu podle mne mluví jednoduchost.Nahraješ na DVD, vrazíš do PC nebo do přehrávače a koukáš.
Pro variantu s harddiskem snad zase to, že odpadá kupování a tahání různých kazet a médií.
Nahraješ, stáhneš do PC a koukáš.
A chceš-li, vypálíš.
Vystrašila mě ale jiná věc.Záznam je prý na harddisk ukládán ve formátu MPEG2, zvuk AC3, jak to pak tedy bude s přehráváním?
Předpokládám, že v klasickym Windows Media Playeru záznam pak nepřehraji.
Budu tedy muset stáhnout nějaké speciální kodeky nebo nějaký speciální přehrávač?
Jinak u těch kamer s harddiskem je možnost používat i Memory Stick Duo karty, což mne taky láká.

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Marek Lučin » 15 črc 2008 17:40

Já mám nainstalován Codec Pack All in 1 a jak koukám na netu, tak ten taky obsahuje kodeky pro MPEG2.
Bylo by tím vše vyřešeno?

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 15 črc 2008 18:12

Nic jiného než HDD kameru nebo SD kameru bych už nebral.U miniDV jsi omezený délkou kazetky a taky vyhledávání záběru neustálým přetáčením je zdlouhavé.Mini DV sice ukládá do méně komprimovaného formátu než harddiskové kamery(ty mají mpeg-2)a video je možná o něco kvalitnější,ale zas je velké a musíš ho pak stejně komprimovat.Jedna hodina má přes 11GB což se ti ani na dvouvrstvé DVD nevleze.Kamery na malé kotoučky DVD už jsou taky přežitek.Malá kapacita disku a větší rozměry je odsoudily k nezájmu.U mne vede tedy hardisk.Mám JVC Everio MG-330 a v nejvyšší kvalitě tam vleze přes 7hod. videa.Původně jsem sice chtěl Canon FS-100,ale nebyly neustále k sehnání a tak jsem šel do JVC.Nelituji toho.Předchozí analogovou kameru mám taky JVC a doteď jede bez problémů.Kvalita nahrávání je velice slušná.Nahrané videa přehrávám v přehrávači Media Player Clasic obsaženém v K-Lite codeck packu.Stříhám v programu dodaném s kamerou -Cyberlink Power Director.Hodinové video v mpeg-2 má asi 3,8 GB.Takže podle mého názoru vybírej jen kamery s harddiskem a nebo na SD kartu.U SD kamery však počítej s další investicí do alspoň 16GB rychlé SD karty.Na druhou stranu jsou pak díky absenci pohyblivých součástek SD kamery daleko odolnější.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Marek Lučin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Marek Lučin » 15 črc 2008 18:20

Děkuji za názory, ten od Marfyho mne potěšil.
Přímá zkušenost se cení.
Pomohl jsi mi, díky.
Jdu tedy do kamery s HDD.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 15 črc 2008 18:23

Souhlas s Marfym. Ještě k záporům miniDV- dropouty( krátkodobé zanesení hlav), musí se pak vystřihávat, záleží na kvalitě -čistotě kazety i obr. a zv. hlav.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”