tak z hjt jsem smazal co si doporučil. vexplite jsem smazal. ve windows commander jsem smazal icq, to si pak znova nainstaluju. avast mi píše při startu seznam.cz tohle: jméno souboru: a script started by C:\PROGRA~1\INTERN~1\iexplore.exe
jméno vzorku: VBS:Malware-gen
typ malware: Virus/červ
verze VPS: 080723-0, 23.07.2008
tady je momentální log hjt, jestli mám něco odstranit, tak dej vědět.:
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 20:38:38, on 23.7.2008
Platform: Windows ME (Win9x 4.90.3000)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Boot mode: Normal
Running processes:
C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\mmtask.tsk
C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSTASK.EXE
C:\PROGRAM FILES\ALWIL SOFTWARE\AVAST4\ASHSERV.EXE
C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\RESTORE\STMGR.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\RPCSS.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\INTERNAT.EXE
C:\WINDOWS\TASKMON.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\ATIPTAXX.EXE
C:\PROGRAM FILES\WINAMP\WINAMPA.EXE
C:\PROGRAM FILES\GRISOFT\AVG7\AVGAMSVR.EXE
C:\PROGRAM FILES\ALWIL SOFTWARE\AVAST4\ASHWEBSV.EXE
C:\PROGRAM FILES\ALWIL SOFTWARE\AVAST4\ASHMAISV.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE
C:\PROGRAM FILES\ULTRADVD\DVDMON.EXE
C:\PROGRAM FILES\SUPERANTISPYWARE\SUPERANTISPYWARE.EXE
C:\PROGRAM FILES\MICROSOFT OFFICE\OFFICE\OSA.EXE
C:\PROGRAM FILES\COREL\GRAPHICS9\REGISTER\REMIND32.EXE
C:\PROGRAM FILES\INTERVIDEO\COMMON\BIN\WINCINEMAMGR.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\DDHELP.EXE
C:\PROGRAM FILES\INTERNET EXPLORER\IEXPLORE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\WBEM\WINMGMT.EXE
C:\PROGRAM FILES\INTERNET EXPLORER\IEXPLORE.EXE
C:\PROGRAM FILES\TREND MICRO\HIJACKTHIS\HIJACKTHIS.EXE
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.seznam.cz/
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
R3 - URLSearchHook: ICQ Toolbar - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - C:\PROGRAM FILES\ICQTOOLBAR\TBU2E0\TOOLBAR.DLL
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\PROGRAM FILES\ADOBE\ACROBAT 5.0 CE\READER\ACTIVEX\ACROIEHELPER.OCX
O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O3 - Toolbar: ICQ Toolbar - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - C:\PROGRAM FILES\ICQTOOLBAR\TBU2E0\TOOLBAR.DLL
O3 - Toolbar: &Rádio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\SYSTEM\MSDXM.OCX
O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O4 - HKLM\..\Run: [internat.exe] internat.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ScanRegistry] C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun
O4 - HKLM\..\Run: [TaskMonitor] C:\WINDOWS\taskmon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [PCHealth] C:\WINDOWS\PCHealth\Support\PCHSchd.exe -s
O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
O4 - HKLM\..\Run: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 - HKLM\..\Run: [AtiPTA] Atiptaxx.exe
O4 - HKLM\..\Run: [PinnacleDriverCheck] C:\WINDOWS\SYSTEM\PSDrvCheck.exe -CheckReg
O4 - HKLM\..\Run: [WT GameChannel] C:\Program Files\WildTangent\Apps\GameChannel.exe
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe
O4 - HKLM\..\Run: [TVPprogram] C:\Program Files\TVprogram\TVP.exe
O4 - HKLM\..\Run: [JeticoPFStartup] "C:\Program Files\Jetico\Jetico Personal Firewall\fwsrv.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [avast! Web Scanner] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\AVAST4\ASHWEBSV.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [ashMaiSv] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\AVAST4\ashmaisv.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 - HKLM\..\RunServices: [SchedulingAgent] mstask.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [*StateMgr] C:\WINDOWS\System\Restore\StateMgr.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [ATIPOLAB] ati2evxx.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [KPF4] C:\Program Files\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [avast!] C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O4 - HKCU\..\Run: [NBJ] "C:\PROGRAM FILES\AHEAD\NERO BACKITUP\NBJ.EXE"
O4 - HKCU\..\Run: [UltraDVDMon] "C:\Program Files\UltraDVD\DVDMon.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [SUPERAntiSpyware] C:\PROGRAM FILES\SUPERANTISPYWARE\SUPERANTISPYWARE.EXE
O4 - HKCU\..\RunOnce: [ICQ Lite] C:\PROGRAM FILES\ICQLITE\ICQLITE.EXE -trayboot
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [NBJ] "C:\PROGRAM FILES\AHEAD\NERO BACKITUP\NBJ.EXE" (User 'Default user')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [UltraDVDMon] "C:\Program Files\UltraDVD\DVDMon.exe" (User 'Default user')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [SUPERAntiSpyware] C:\PROGRAM FILES\SUPERANTISPYWARE\SUPERANTISPYWARE.EXE (User 'Default user')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [ICQ Lite] C:\PROGRAM FILES\ICQLITE\ICQLITE.EXE -trayboot (User 'Default user')
O4 - .DEFAULT Startup: Spuštění Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA.EXE (User 'Default user')
O4 - .DEFAULT Startup: Reminder-cor40212.lnk = C:\Program Files\Corel\Graphics9\Register\Remind32.exe (User 'Default user')
O4 - .DEFAULT Startup: InterVideo WinCinema Manager.lnk = C:\Program Files\InterVideo\Common\Bin\WinCinemaMgr.exe (User 'Default user')
O4 - Startup: Spuštění Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA.EXE
O4 - Startup: Reminder-cor40212.lnk = C:\Program Files\Corel\Graphics9\Register\Remind32.exe
O4 - Startup: InterVideo WinCinema Manager.lnk = C:\Program Files\InterVideo\Common\Bin\WinCinemaMgr.exe
O4 - Global Startup: autobahn.lnk = C:\Program Files\Autobahn\autobahn.exe
O8 - Extra context menu item: &Google Search - res://C:\PROGRAM FILES\GOOGLE\GOOGLETOOLBAR1.DLL/cmsearch.html
O8 - Extra context menu item: &Translate English Word - res://C:\PROGRAM FILES\GOOGLE\GOOGLETOOLBAR1.DLL/cmwordtrans.html
O8 - Extra context menu item: Cached Snapshot of Page - res://C:\PROGRAM FILES\GOOGLE\GOOGLETOOLBAR1.DLL/cmcache.html
O8 - Extra context menu item: Similar Pages - res://C:\PROGRAM FILES\GOOGLE\GOOGLETOOLBAR1.DLL/cmsimilar.html
O8 - Extra context menu item: Backward Links - res://C:\PROGRAM FILES\GOOGLE\GOOGLETOOLBAR1.DLL/cmbacklinks.html
O8 - Extra context menu item: Translate Page into English - res://C:\PROGRAM FILES\GOOGLE\GOOGLETOOLBAR1.DLL/cmtrans.html
O8 - Extra context menu item: &ICQ Toolbar Search - res://C:\PROGRAM FILES\ICQTOOLBAR\TBU2E0\TOOLBAR.DLL/SEARCH.HTML
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\PROGRA~1\MESSEN~1\MSMSGS.EXE
O9 - Extra 'Tools' menuitem: MSN Messenger Service - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\PROGRA~1\MESSEN~1\MSMSGS.EXE
O12 - Plugin for .spop: C:\PROGRA~1\INTERN~1\Plugins\NPDocBox.dll
O20 - Winlogon Notify: !SASWinLogon - C:\PROGRAM FILES\SUPERANTISPYWARE\SASWINLO.DLL
--
End of file - 6359 bytes
vir červ
- fredik
- člen Security týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: vir červ
Můžeš zkusit otestovat soubor Internet Exploreru: (C:\PROGRAM FILES\INTERNET EXPLORER\IEXPLORE.EXE) zde: VirusTotal
stačí jen zkopírovat na té stránce do toho prázdného okénka celou cestu a dát odeslat. Pak sem vlož výsledek.
Sice to neřeší problém, ale můžeš zkusit používat na prohlížení webu místo IE některý z "alternativních" prohlížečů Opera nebo Firefox(verzi 2)
Dej sem pak ten log z Mwav.
stačí jen zkopírovat na té stránce do toho prázdného okénka celou cestu a dát odeslat. Pak sem vlož výsledek.
Sice to neřeší problém, ale můžeš zkusit používat na prohlížení webu místo IE některý z "alternativních" prohlížečů Opera nebo Firefox(verzi 2)
Dej sem pak ten log z Mwav.
It may take a while to get a response, because the "HJT Team" are very busy. Please, be patient, these people are volunteers. They will help you out, as soon as possible.
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět
Pokud máte nějaký problém, tak mi neposílejte SZ/PM zprávy s logy a dejte je do fóra. Na tyto SZ není možno odpovědět
ahoj. tady posílám odkaz z výsledku z virus total. nevím přesně co bys odtamtud chtěl, tak se podívej. jo, mozilu jsem kdysy měl, ale z důvodu, že mám windows Me, tak se mi sekala. zkusím pak přejít na jiný.
http://www.virustotal.com/cs/analisis/6 ... 848d116cb6
z MWAV mi nenaskočilo okénko nalezen spyware/adware a vrátilo se mi to zpět na nastavení. zkusil jsem to znova a napsalo to, že databáze je aktuální.
http://www.virustotal.com/cs/analisis/6 ... 848d116cb6
z MWAV mi nenaskočilo okénko nalezen spyware/adware a vrátilo se mi to zpět na nastavení. zkusil jsem to znova a napsalo to, že databáze je aktuální.
takže jsem si nainstaloval operu. mám ji jako hlavní prohlížeš a domovskou stránku mám seznam.cz. už se mi při startu seznam.cz neobjevuje avast s upozorněním. takže myslím, že tohle se vydařilo. chci se zeptat, jak mám odstranit explorer. na něm mi to pořád píše z avastu, tak už ho nechci.
při zapnutí pc mi hlásí avast, že vir je v temp/ssupdate.exe
http://www.virustotal.com/cs/analisis/c ... 07532890b1 výsledek
a tohle je z toho avastu
http://www.virustotal.com/cs/analisis/2 ... a9cda4bace
při zapnutí pc mi hlásí avast, že vir je v temp/ssupdate.exe
http://www.virustotal.com/cs/analisis/c ... 07532890b1 výsledek
a tohle je z toho avastu
http://www.virustotal.com/cs/analisis/2 ... a9cda4bace
- fredik
- člen Security týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Ohledně toho Mwav. Když dáš kontrolu tak ti vyhodí hlášku že něco našel a když ji potvrdíš tak ti kontrola nepokračuje dál?
Ohledně toho hlášení ssupdate.exe sice je to nestandardní umístnění ale podle všeho by měl patřit k SUPERAntiSpyware. Zkus se podívat na vlastnosti toho souboru.
IE si tam nech a nepoužívej ho. Bohužel už je také problém že máš krapet postarší systém a většina nástrojů co by se dala běžně použít ho už nepodporuje.
Ohledně toho hlášení ssupdate.exe sice je to nestandardní umístnění ale podle všeho by měl patřit k SUPERAntiSpyware. Zkus se podívat na vlastnosti toho souboru.
IE si tam nech a nepoužívej ho. Bohužel už je také problém že máš krapet postarší systém a většina nástrojů co by se dala běžně použít ho už nepodporuje.
It may take a while to get a response, because the "HJT Team" are very busy. Please, be patient, these people are volunteers. They will help you out, as soon as possible.
měl si pravdu. ten ssupdate patřil k superantispyware. odinstaloval jsem ho a už se mi avast s upororněním na vir v ssesupdate.exe nezobrazuje. už si mi vyřešil 3 problémy. ten s ssesupdate, iexplorer a icq. takže ti za to moc děkuju.... a teď k tomu poslednímu, k avastu. jsem si říkal, že ho asi odinstaluju a nainstaluju si ho znova nebo jiný antivir. myslíš, že je to dobrý nápad?
tak už to vypadá, že je to vše, tak jak to bylo dřív. už jsem si icq nainstaloval a chyba se nezobrazuje. tak moc díky za pomoc 

- fredik
- člen Security týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Ohledně toho Avastu, můžeš ho zkusit přeinstalovat nebo si dát místo něho nějaký jiný antivir. Nejlepší je otestovat a nechat si tam který ti bude nejvíce vyhovovat.
Nemáš za co, kdyby byl nějaký problém tak dej vědět.
Nemáš za co, kdyby byl nějaký problém tak dej vědět.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”