Mám problém... zatuhl mi počítač... mám notebook, windows vista home premium SP1. Originály. Jely dlouho v pohodě... pak jsem řešil banální problém - zamrzl systém, bylo třeba restartovat explorer (průzkumník...). Zatuhlo to komplet, tak jsem to restartoval - stiskl jsem ctrl alt delete a na okně co se objevilo (takové to přepnout, uzamknout a spustit správce úloh) jsem navolil restartovat. (Mám jen jeden uživ. účet). Po restratu naběhly visty normálně, až do chvíle, kdy se spustil můj profil - poslední co vidím je Vítejte a pak se zobrazí naprosto černá plocha - a kurzor myši. Nereaguje to na nic. žádné pravé tlačítko atd... můžu spusti správce úloh, přes ctrl alt delete (opět se objeví ta plocha co se po téhle klávesové kombinaci objeví ve vistách). Správce úloh je jedinné co můžu spustit. Paradox je, že po určité době běží i mnou navolený spořič obrazovky... ale prostě nemohu se systémem pracovat. Na netu jsem našel tohle
http://www.electrictoolbox.com/windows- ... /resolved/
Bohužel se v tom moc neorientuju a ten chlápek má bussines edition a já jen home premium...
Je možné že to souvisí s UAC... ale nevím jak ho takhel vypnout
Prosím poraďte...
Díky předem za rady
Černá pracovní plocha, VISTA, nereaguje, nejde nic dělat... Vyřešeno
Re: Černá pracovní plocha, VISTA, nereaguje, nejde nic dělat...
No, nevím, jestli to tady nějak zapadlo, že si toho nikdo nevšímá, ale tak či tak, problém jsem vyřešil.
Příčina problému byla tato: Potřeboval jsem (abych nahrál fotky v raru na web) rozdělit album do archivů po 100 mb... avšak ve winraru jsem zadal do kolonky "rozdělit archivy po x bytech" špatné číslo.
Tudíž jsem nedostal na PLOCHU (kam se měly nově vzniknuvší archivy uložit) místo cca. 3 archivů cca 300 000.
No a windowsovský průzkumník si s tím nevěděl rady (tolik souborů resp. ikon na ploše) a tak plochu nenačetl. Basta.
Šel jsem s tím do servisu, tam mi řekli, že tohle ještě neviděli, takže mi poradili vyndat harddisk, připojit ho k pc, zálohovat soubory a pak to pomoci dvd z toshiby (Obnovení systému) reinstalovat do podoby odpovídající té, jaká byla po prvním zapnutí počítače... všecky drivery a tak, to jo,... ale zas bych musel doinstalovat všecky programy...
No a při zálohování jsem přišel na ty soubory na ploše. Total commander je mazal asi hodinu v kuse, ale tradá, po jejich smazání zůstalo na ploše cca. 15 ikon a windows jede jako dřív.
(Takže nedávejte cíl vytvořených archivů pro winrar na plochu, ale do nějaké složky.)
Příčina problému byla tato: Potřeboval jsem (abych nahrál fotky v raru na web) rozdělit album do archivů po 100 mb... avšak ve winraru jsem zadal do kolonky "rozdělit archivy po x bytech" špatné číslo.
Tudíž jsem nedostal na PLOCHU (kam se měly nově vzniknuvší archivy uložit) místo cca. 3 archivů cca 300 000.
No a windowsovský průzkumník si s tím nevěděl rady (tolik souborů resp. ikon na ploše) a tak plochu nenačetl. Basta.
Šel jsem s tím do servisu, tam mi řekli, že tohle ještě neviděli, takže mi poradili vyndat harddisk, připojit ho k pc, zálohovat soubory a pak to pomoci dvd z toshiby (Obnovení systému) reinstalovat do podoby odpovídající té, jaká byla po prvním zapnutí počítače... všecky drivery a tak, to jo,... ale zas bych musel doinstalovat všecky programy...
No a při zálohování jsem přišel na ty soubory na ploše. Total commander je mazal asi hodinu v kuse, ale tradá, po jejich smazání zůstalo na ploše cca. 15 ikon a windows jede jako dřív.
(Takže nedávejte cíl vytvořených archivů pro winrar na plochu, ale do nějaké složky.)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3501
-
od freelanc
Zobrazit poslední příspěvek
22 úno 2025 16:27