Zaseklá klávesa F1
Zaseklá klávesa F1
Notebook Compaq Presario 2500.Při zapnutí se ozývá rychlé pípání,při zmáčknutí libovolné klávesy pípání po chvilce přestane a najede normálně Windows.Když s ním začnu pracovat,tak se začne sekat a vyskakuje mi u každého programu nápověda,i třeba 20 oken.Nejde nic spustit ani vypnout.Pomůže jen vypnutí vypínačem.V programu keyboardtest jsem zjistil,že klávesa F1 je pořád zmáčknutá.Rozebral jsem klávesnici a vyčistil,ale nepomohlo to.Nejde ta klávesa nějak zrušit???Nebo jak to spravit?
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zaseklá klávesa F1
Jaké je mechanické provedení klávesnice? Propojují se stiskem pokovené plošky na dvou fóliích, oddělených třetí fólií s dírami, nebo je na klávese vodivá guma, která zkratuje dvě plošky? Ať tak, či onak, koukni jestli není klávesa opravdu "stisknutá" únavou materiálu, který má kontakty udržovat rozepnuté. Zkus kontakty odizolovat kouskem nevodivého materiálu (třeba z blistru).
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Pohlaví:
Pokud ti nepomůže co radí karlos, pak je to na servis. Ta chyba může být "dál", ale taky to může být systémová chyba.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vypadá to na servis. Chyba bude asi mimo klávesnici. Jsi si jistý, že jsi neulovil nějakou potvoru? Otestovat, třeba Mwav.exe
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Problém přetrvává i po sformátování disku,takže vir bych vyloučil.Servisu se chci vyhnout.Klávesnici bych si vyměnil sám.Jen kde ji sehnat???Problém nejspíš bude v klávesnici,protože při jejím odpojení od notebooku je vše OK.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus zadat dotaz do Googlu, zda se najde nějaký obchod pro značku toho, který vlastníš. Asi to bude dost problém.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
xD sry ale prijde mi divny ze zformatovat disk ti nevadi ale jit s tim kouknout do servisu uz je problem...xD sry ale je to duvny...ja bych asi hned disky neformatoval kdyz to tu nikdo neradil....
ower95 píše:xD sry ale prijde mi divny ze zformatovat disk ti nevadi ale jit s tim kouknout do servisu uz je problem...xD sry ale je to duvny...ja bych asi hned disky neformatoval kdyz to tu nikdo neradil....
Za ten notebook jsem dal 5tis.,tak se mi nechce platit 750/h práce technika+určitě by byly další výdaje.Disk jsem zformátoval,protože jsem na něm nic neměl,jen XP,tak to byla otázka půl hodiny.
aha tak to jo...kde se shaneji noty za 5 klacku?aukro?
ower95 píše:aha tak to jo...kde se shaneji noty za 5 klacku?aukro?
jj,Aukro.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vyčisti to isopropylalcoholem.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Zpět na “Problémy s hardwarem”