Hijack This log ke kontrole

Místo pro vaše HiJackThis logy a logy z dalších programů…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Blaža
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

START.CD

Příspěvekod Blaža » 23 úno 2006 18:33

Mijajo prosim tě, nevim jak přinstalovat W, nebo jen ten system, jak mi to psalo tu chybu. Hlavně nemam CD. da se to nějak udělat ?

Reklama
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 23 úno 2006 19:12

Nezkusil jsi to ještě podle toho posledního, co jsem ti napsal? Fix v HJT a restart? A nemáš teda Instal CDWinů? Sakryš, to by nebylo dobré. Měl by sis ho někde obstarat.
Nezjistil jsi nic z těch english stránek? Stejně nám asi moderátoři vynadají, že se roztahujeme do dvou témat.:evil:
CD winů se dá sotva stáhnout z internetu, tady budeš muset sehnat buď nějakou multilicenci, anebo být bez updatů, nebo koupit :x :x :x Zkus se ještě podle toho vedlejšího tématu zbavit té chyby.

Zkus si tady stáhnout SP1 pro IE
Zkusil jsi i tuto aktualizaci? i v normálním režimu?

Blaža
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Blaža » 23 úno 2006 19:23

To první jsem udělal, smazal v HJT a nic. Tak jsem udělal to druhý, napsal jsem tam ty věci a spustilo se kopírování souborů ale za chvilku to přestalo a požaduje to po mě soubor IEXPLORER.EXE buď to na disk CD-ROM W2000P a nebo to chce zadat cestu kde je umístěn soubor. Samozřejmě ho to nenašlo ani v tom SP4. Co dál ? Kde ho mam vzít ?

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 23 úno 2006 19:32

Zkus mu zadat cestu do adresáře C:/Program Files /Internet Explorer/IEXPLORE.EXE - prostě ať si zkusí vzít ten původní. Nebo jinak - IE.exe má 93kb - zkus ho nahrát na disketu a nabídnout.

Mimochodem, ještě jsem nezaregistroval, jestli používáš i Firefox, nebo Operu a jestli se přes ně nedostaneš na net. Alespoň v logu o nich nebyla zmínka.

Blaža
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Blaža » 23 úno 2006 20:14

Fix v HJT a restart jsem udělal a nic. instal CDWinů nemám. Anglicky umímasi tak jako ty, takže nic. Co to znamená být bez updatů jestli to bez nich pujde tak na ně kašlu. Peněz na zbyt nemám. Stáhnul jsem Aplikaci Internet Explorer 6 SP1 a Expresní Instalaci Aktualizace SP4 systemu W2000 pro koncové uživatele. Je to všechno ? a co teď ?

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 23 úno 2006 20:34

Zkus první nainstalovat tu SP4 a potom tu SP1 pro IE. Uvidíme, co to udělá. Když ta SP4 nepůjde, tak zkus první SP1IE a potom SP4. Vidím, že nemáš legal Winy. Potom to bude těžký, asi bys musel jít na Windows Update a zkusit stahovat a instalovat jednotlivé updaty (ne jako balík SP, ale samostatné utilitky updatů) - to prý ještě Mrkvosoft dovoluje.

Blaža
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Blaža » 23 úno 2006 21:59

Takže kromě IE mam jeste Firefox. V tom to samozřejmě taky nejde. Tu příkazovou řádku jak jsi mi psal v tom spustit, tak tu jsem dokončil, zadal jsem mu ty cesty který chtěl i ten IEXPLORER.EXE - restart a nic. Teď jsem instaloval ten SP4 ale ten si chce stáhnout něco z NETU a já samozřejmě k tomu nemám připojení. Pak je tam ještě odkaz na nějaký WEB stránky kde je návod jak to udělat bez přihlášení na NET. Nenašel jsem je. Poradíš ?

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 24 úno 2006 06:43

Ta SP1 pro IE nejde také nainstalovat? Jestli by sis ji mohl stáhnout třeba na CD a zkusil nainstalovat. Nevím, jak jsi to myslel - Webovou stránku bez přihlášení na net otevřeš jen, když ji máš uloženou na disku. To znamená, že ti odkazy z ní nebudou stejně fungovat. Teď uvažuju, v SZ jsi psal, že bys mohl ten disk dát k sobě jako Slave. Už je čistý, takže bych to zkusil - nákazy se neboj. Stáhni na něj všechny verze IEpro W2K od verze 5 a všechny záplaty přes tvůj komp - ale ne celý balík SP - jen jednotlivé záplaty a potom zkus jednu po druhé instalovat.
Zkusil bych to někde od verze IE 5. Když ti to napíše, že nelze instalovat, protože v kompu je novější verze, tak to přeskoč a jdi na vyšší verzi. Rozumíš, myslím tím nejen Service Packy, ale nejdříve se pokusit celý IE přeinstalovat. A potom ty záplaty.
SP4 pro WIN2K nemá zatím smysl, pokud se nedostaneš na net. Takže první ten IE.

Možná by ti v tomto pomohla tahle stránka, ale nevím, jestli platí i pro W2K.

Blaža
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Blaža » 24 úno 2006 10:22

Čau chlape, mám inst. WXPHOME :P . C o s tím compem. už mě nebaví pořád někde hledat nějaký nesmysly. Pomůžeš mi přeinstalovat W ? Nevím jak na to, jestli se musí naformátovat HDD nebo co ? :oops: Co ty data v záloze, ty už do toho asi nestáhnu viď když jsou z jiný verze ? Potom bych se chtěl zeptat jaký program ty užíváš nebo by jsi mi doporučil jako nej. pro stah. filmů. Asi mi to špatně šlo. Mám OVERNET a moje rychlost připojení je 256/128 ADSL a průměrná rychlost stahování je kolem 2-5 Kb/s, což je hrůza protože film který má 700Mb budu stahovat měsíc a přitom se mi třeba po 5-ti min. vyvpne a pak zase zapne. Nevím jestli se tam taky něco nenastavuje. Do 3 dnů bych měl mít rychlost připojení 2048/512. Využil jsem nabídky TELECOMU. Ještě ohledně těch tvých prográmků : Stačí když mám v PC ochranu Kerio, AVG, NOD32 a Bránu Firewall systému Windows. Pak jsem od tebe stáhl AD-AWARE, Killbox, HJT,CCleaner, Mozzila Firefox a to je vše. Doporučíš mi něco ? Hlavně mě zajímá nastavení toho programu na stahování. :D

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 24 úno 2006 11:18

Jestli ti můžu poradit, tak přeinstalaci woken je nejlepší udělat s formátem HDD (během instalace). Všechna data, která budeš potřebovat, si samozřejmě můžeš zálohovat a v XP půjdou použít. Ovšem aplikace a ovladače, které používáš budeš muset nainstalovat znova.
Co se týká ochrany, tak tam máš vražedné kombinace:
1. Jestli používáš Kerio, tak si vypni windowsácký firewall, protože se můžou hádat.
2. Nemůžeš používat zároveň 2 rezidentní antiviry, protože ti pak nebude fungovat ani jeden. Vyber si NOD32.
3. K antispywaru si ještě stáhni Spybot i s updaty, který ve free verzi nabízí jednoduchou rezidentní ochranu TeaTimer.
4. Na stahování dat můžeš použít třeba DC++. Stránky pro začátečníky jsou tady.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 24 úno 2006 11:30

Dobrá. Jestli máš XPčka, tak to vůbec nevadí. Data, která jsou pro tebe důležitá si buď vypal na CD, nebo zkopíruj na druhý disk. Ty, co máš zálohované, pokud to je systém, tak ti nebudou na nic, ostatní si nech. Instalace probíhá jednoduše, jestli je máš v češtině, tak je to víceméně na pár kliků. Teď jsem v práci a tady mám jen 98čky a v hlavě to nenosím, takže až budu doma (tak po 15 hod.) Ale zatím by sis mohl stáhnout to, co si myslím, že bys potřeboval pro bezchybný provoz kompu. Něco z toho už máš, tak to přeskoč a sosni ten zbytek:
Ad-aware
Spybot Search and Destroy
SpywareBlaster
Nod32
Kerio PF nebo Sunbelt
Microsoft Antispyware
WinPatrol - Tohle na zabezpečení kompu bohatě stačí. Vše odzkoušeno prověřeno, nehádá se to spolu a nezatěžuje komp.
CCleaner
RegCleaner - na čištění kompu - Nic víc nepotřebuješ.
Firefox na surfing
To všechno si stáhni a třeba nachystej na jedno CD. Já to mám na CD spolu s instalačkou Win+SP2

Firewall v XP bude standartně vypnutý, AVG pošli do někam,

HA! mikel mě předběhl! :x

Blaža
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Blaža » 24 úno 2006 12:48

Teď jste mi trochu zamotali hlavu s tím DC++ :o Našel jsem ty stránky a jsou tam dva DOWNLOADY - Jeden .exe a druhý .zip - stáhnout oba nebo jen jeden ? Jaká se pohybuje rychlost stahování u tohoto programu při mé rychlosti připojení zatím 256/128 a potom 2048/256Kb/s ? Asi je to taky závislé na poskytovateli DOWNLOADU, že jo ? Jsem na to trochu antitalent, jak jste už asi pochopili. Potom, zálohoval jsem ty data z jeho HDD na můj HDD ale i se systémem, dá se to potom stáhnou jen bez toho systému abych zase nepodělal ty nový Wéčka ? Ještě ten HDD mam naformátovat před instalací W nebo při té instalaci mi to nabídne formátování ?

Zpět na “HiJackThis”