Zdravím. Chtěl bych si po Vánocích (po Vánocích proto, protože doufám, že budou nějaké slevy) konečně také koupit nějaký notebook. Mé finanční prostředky však nepřesáhnou 15.000Kč. Jelikož se v noteboocích vůbec nevyznám, udělal jsem si jen takový letmý přehled. Od notebooku bych požadoval:
- RAM minimálně 1GB (ale radši 2GB)
- HDD minimálně 160GB (čím víc tím líp, pokud cena nepujde moc nahoru)
- grafika je vcelku jedno, radši bych ne integrovanou, abych občas mohl něco zahrát
- určitě WiFi, USB, BlueTooth a síťovou kartu
- neuškodí čtečka paměťových karet a/nebo infraport
- DVD vypalovačka (nebo alespoň DVD mechanika)
- výstupy na sluchátka a tak jsou snad u všech...
- bez operačního systému (zbytečně zvedá cenu a stále se rozhoduji mezi Linux-em a nebo zakoupením Windows)
Co jsem zatím koukal po internetu, narazil jsem na tyto dva notebooky:
- http://www.alza.cz/msi-vr601x-432cz-d97868.htm
- http://www.alza.cz/asus-x51l-ap106-d98148.htm
Co si o nich myslíte?
Jak říkám, jsem naprostý lajk v oboru notebooků, proto Vám možná některé věci přijdou směšné. Raději si ale nechám poradit od odborníků abych pak nelitoval vyhozených peněz. BTW dají se po Vánocích čekat nějaké slevy?
Děkuji
Jaký notebook
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jaký notebook
v tom jaký notebook vybrat ti moc nepomůžu, protože jsem na tom stejně jako ty ...jsem úplný lajk .. ale co s týče slev po vánocích tak bych řek, že určitě budou jako každý rok ... výprodeje, slevy atd. ale nemůžu ti s určitostí říct zda se to bude stahovat i na notebooky a podobnou elektroniku
Chytří lidé používají Google a nevolí komunisty
*Čeština je krásný jazyk, takže se jej prosím naučte používat*
Member of the Spyke's Fun Club
*Čeština je krásný jazyk, takže se jej prosím naučte používat*
Member of the Spyke's Fun Club
No já doufám že budou, furt se v televizi říká jak jde elektronika dolů, tak snad... :)
Našel by se někdo kdo by poradil? 

- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Pěkné, ale dostat se pod cenu 15.000Kč je tam snad nemožné... :( Raději bych zvolil nějakou již hotovou sestavu, co říkáte na ty dvě co jsem uvedl v prvním příspěvku? Která z nich je lepší?
lepší je asus msi je hrozný já ti doporučím acer ikdyž je to acer http://www.alza.cz/acer-extensa-5620g-6 ... d97926.htm super konfigurace za tu cenu ikdyž o 1k zdražil
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Asus, MSI rozdhodně ne, koukej se po Lenovo, HP, Acer(travelmate), Toshiba, řekl bych že ta Toshiba je nejslepší kompromis mezi levnym a kvalitnim notebookem. Na grafiku se vykašli, v týhle cenový kategorii si stejně nic pořádně nezahraješ. Začínají se prodávat notebooky s novou platformou Centrino 2, tam je integrovaná grafika no dost slušný úrovni, takže určitě čekej, do vánoc jich tu bude plno.
Díky všem za rady, pokud někdo ještě nějaké máte, sem s nimi :) Počkám do Vánoc a uvidím :)
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já už mám vybraný pod stromeček na hry pro děti a s tím co má v sobě ho docela preferuju (zatím jsem nenašel lepší)
http://www.anacomp.cz/?cls=stoitem&stiid=32372
ps: to gdak
je to můj osobní názor ale MSI je lepší jak Toshiba
takže každému jeho jest a 1000 ldí - tisíc názorů . prostě pro Mě je MSI velmi přijatelná značka . END
http://www.anacomp.cz/?cls=stoitem&stiid=32372
ps: to gdak
je to můj osobní názor ale MSI je lepší jak Toshiba

takže každému jeho jest a 1000 ldí - tisíc názorů . prostě pro Mě je MSI velmi přijatelná značka . END
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
Vybírat si komponenty/notebook měsíc dopředu je bláznoství, vybírat si totéž půl roku dopředu je čiré šílenství. Ochlaď hlavu a zatím to neřeš ... změny cen, změny komponent a novinky přichází v oblasti IT i ze dne na den.
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
psal jsem že je zatím vybraný a že ho zatím preferuju ne že ho koupím určitě je to prostě takový počáteční odrazový můstek abych věděl za 2 měsíce co a jak přeci jenom to stačí kontrolovat jednou měsíčně a upravovat možné kandidáty ne?
a tímhle jsem se jenom podělil o další možnost výběru nic víc .

a tímhle jsem se jenom podělil o další možnost výběru nic víc .
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1966
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
19 lis 2024 13:15