jak dostat do pc ScanDisk

...

Moderátor: Mods_senior

Prkp
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Prkp » 28 úno 2006 15:34

od vanoc ho mam. Ale od predminulych :D
ok jdu na krok č.1

Reklama
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 28 úno 2006 15:48

Pokus č.2 bych viděl jako pootevřené okno na tu rozdělanou skříň. (takový průvan) ale chtělo by to přitom měřit ty teploty - jak stoupá a ve kterém momentě a při jaké teplotě se to sekne - jestli ta teplota při sekání je zhruba stejně vysoká. A poměr času.

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 28 úno 2006 16:05

seka se to pri 52. Hned po zapnuti jsem mel ted 40. Kliknu na IE a hned 41. Kliknu na email a divam se uz mam 42. Prectu tvuj prispevek a 43 :D
Jinak leva strana stroje je dole. Neslo by treba otevrene okno nahradit vetrakem? takovym tim do mistnosti, dal bych ho hned k te otevrene strane at to fuci primo do vseho hardware... Jinak ted se divam a teplota je 44

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 28 úno 2006 16:29

Zkoušej cokoliv, co by mohlo mít vliv na snížení teploty a zároveň sleduj tu závislost čas - teplota - seknutí.

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 28 úno 2006 16:38

no prave.... ted jsem rychle vypl hru. A mam 52 stupnu a to i pres to , ze mi do hardware fuci vetrak naplno. Ale nesekne se to. Nevim proc, ale nedokazu si predstavit jak se mi to kousne jinde nez ve hre. To se mi stalo snad jen 3x za celou dobu co mam tenhle pc. Predtim to zamrzavalo porad na 52. A posledni sek byl na 50.Taky me napadlo... kdyz hraju a zamrzne to tak se nemuzu podivat na teplotu. Musim restart a hned po nabehnuti wins se kouknu a mam 52. Jenze ono to ma cas vychladnout v tom nabihani. Tak jestli to treba nezamrzne vzdy na 52+
Jestli to nebude tou teplotou tak uz fakt nevim cim. Dost me taky pali, ze kdyz jsem to prehlizel tak to sice bylo otravne, ale ne tak strasne jako ted. Kdyz jsem se to rozhodl resit tak to zacalo padat v neuveritelne kratkych intervalech. Sedim u pc od tri a zatim to spadlo cca 6x :shock:

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 28 úno 2006 17:28

Takže rekapitulace: Otevřený kryt, u něj větřák a padání cca při teplotě 52°C.
Účinnější chlazení přídavným větrákem moc nepomáhá. Na grafické kartě máš aktivní, nebo pasivní chlazení? Na procesoru je ten větrák, jaký má být a ne nějaký jiný? Ve zdroji je větrák, nebo není? Co ty paměti, budeš přikupovat?

Celý problém nemusí být jenom v teplotě, nebo jen ve velikosti paměti, ale i v kombinaci obou či více faktorů.. To přehřívání - nezkoušel jsi doufám přetaktovat procesor nebo grafickou kartu?

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 28 úno 2006 17:57

ted mi to nezmrzlo delsi dobu a to jsem mel teplotu 53 stupnu. Nic jsem nepretaktovaval. Vetraky jsou tady dva, ale k cemu patri ti rict nedokazu. Pamet bych klidne prikoupil. Ale nevim jestli to pomuze. Jsem uz bezradny

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 28 úno 2006 18:02

Tu paměť si v každém případě pořiď. 256ka je už teď více než nedostatečná a nové hry vyžadují min. 512MB. Dva větráčky - jeden na CPU a druhý kde -na grafice, nebo na zdroji (měl by být na spodní straně směrem na procák a karty)? Jestli vidíš na zdroj kolik dává výkon ve Wattech?

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 28 úno 2006 18:12

pamatuju si doby kdy jsem mel 128 a byl jsem povazovan za nejvetsiho bosse! A to je mi teprve 16. To ta doba fakt leti :D
oprava : 3 vetraky. Jeden u zdroje uzavren v plechovych stenach pridelanych na stope masiny a pod nim dalsi. Ten si jen tak fuci nikam , ale vede z nej kablik. A potom treti a ten to proudi na stranu kde je zbyly hardware. Chces vedet kam presne? Tohle jsem psal zpameti nechtelo se mi lest zase pod stul a mit zaprasene kolena ovsem pokud je to nezbytne :wink:

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 28 úno 2006 18:52

No není to nezbytné, protože předpokládám, že při kompletaci kompu to technici dali tak, jak by to mělo být. Ale je na pováženou, že ty tři nestačí. No ráno kup nebo jestli můžeš od někoho nejdříve pujč paměti, dej je do kompu a zastav topení. Venku už je jaro. :x

Promiň, že je to s odmlkama, ale mám teď stěhování a jen občas se utrhnu a letím ke kompu.

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 28 úno 2006 19:01

Jaro? Je kosa jak ve sklepe! TOPENI NA MAX A GOGOGO :D

Jeste mi neni 36 jako tobe a nemam pratele ktere znam 20 let tudiz mi nikdo z mych pratel nepujci ramku at jsme sebevetsi kamosi :lookround:

:-) radsi si to koupim .... ale ne hned rano. Asi to objednam pres net. Mam si prikoupit dalsi 256 nebo cele 512? Ja jsem spis pro 512 a potom treba casem si dokoupim jeste jednu. Nedal by jsi mi odkaz na neaky intet obchod a primo na tu ramku ? Je neco podle ceho bych se mel ridit? At si treba nekoupim ramku pro myslivecke pc a potom to nebude behat. Stejne porad cekam kdy me posles do ...... za moje neustale a urcite otravne otazky a prosby :D

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 28 úno 2006 19:19

Už jsem to někde psal, že v tomhle jsem slabý v kolenou. Záleži ale na tom, jestli máš v plánu do budoucna jít až na maximum možných RAMek v kompu. Jestli tam máš 4 sloty na RAMku, dáš tam až 4GB. Jestli tvoje hranice bude 1GB, tak kupuj dvojice po 256MB - teď 2 a později zase 2. Jestli budeš chtít jednou 2GB Ramku - tak kupuj dvojice po 512MB. Prostě aby se nestalo, že při koupi nových budeš staré vyhazovat. Takže základem je koupit pár 256tek (nebo 512tek) stejného výrobce a typu ale co se týká značky, už by mohl nahodit tipy někdo, kdo se vyzná lépe. Tady bych ti moc platný nebyl. Až potom se dívej po obchodech, kde tu značku mají.

Bylo by velmi vhodné vědět přesný typ tvojí desky, abys nekoupil paměti, které by ti tam nešly.
Když tak se podívej ještě tady po příspěvcích, mám pocit, že se tady nějaké tipy na paměti řešily.
Jinak jsem rád, že ve mě vidíš takového mladíčka. To se s mou drahou polovičkou nasmějeme. :D

Ještě jedna věc - v kompu máš určitě ty široké kabely k disku a CDRomce. Když už budeš utrácet, kup si zrovna i nové kulaté kabely. Nebrání tolik průchodu chladícího vzduchu, jako ty ploché.

Zpět na “Vše ostatní (sw)”